Genç nesil neden kendini geliştirmiyor?

Hangi konuda kendini geliştirecek?
Müzikten soğutmayacak bir enstrüman en az 2000 lira.
Resim yapmak için giriş seviyesi boyalar ve fırçalar 500-1000 lira.
Orta seviyesi bir ok-yay seti 2000-3000 lira.
Orta seviye bir paten 1000 lira.
Yazılım desen orta seviye bir bilgisayar 20-25 bin lira.
Spor salonlarının fiyatları ortada.
Mikroskopların teleskopların fiyatları 5-10 bin liradan başlıyor.
500 liranın altında mesleki gelişim kitabı bulmak zor ve bilginin büyük bir kısmı kitapta, internette değil.
Hobi malzemeleri Türkiyeye ithal edilmiyor daha da pahalı oluyorlar.
Hepsini geçtim YKS'de iyi bir üniversite kazanmak isteyen birisinin en az 5 saat ders çalışması lazım günde. Hangi hobiye zaman kalacak?
Neyde geliştirelim kendimizi? Yapmak isteyen bir türlü yapar diyenler nasıl bir uyku ilacı içip rüya alemine bodoslama dalıyorlar aklım almıyor.
Şahsen elimden geldiğince bahane üretmeden en iyisini yapmaya çalışıyorum ama bu coğrafyanın kader, Türkiyenin keder olduğu gerçeğini yok etmiyor, üstünü örtüyor.

Son düzenleme:
Hayatın gerçeklerini görmeye başlayınca akılları başına gelecektir. Ailelerin zorluk çekmesin ve rahat büyüsün davranışından dolayı bazısı tembel ve rahat büyüdü. Bazısı çalışarak ve yolunu çizerek avantajını kullandı. Kendin için bir şey yapmazsan kimse senin için bir şey yapmaz. Hayat zor ve şartlar zorlu.

Bilip bilmeden konuşmak derken? Sanal çağda yaşıyoruz. İnternette her türlü bilgi mevcut. Abuk sabuk oyunlara saatlerini harcayacaklarına yazılım öğrensinler. Müzik öğrensinler. Enstrüman şart da değil. Bedava bir sürü DAW var. Yapmak isteyen adam her türlü yapar. İstek olmadıktan sonra hiçbir şey yaptıramazsınız.

İnsanların yaşamaya hevesi kalmadı. Çalışmaya nasıl istekleri olsun ki? Müzik öğrensinler diyorsun 2 sene önce Keman alacaktım pahalı diye alamadım şu an hiç hayal bile etmiyorum :) Bunların kursuna gitmek hele benim için imkansız.

Ailevi olaylar ve geçmiş psikolojik boyutlara girmiyorum. Çalışmayı başaran savaşmayı tercih eden insanları tebrik ediyorum. Ama pes etmişlere de saygı duyuyorum. Bu hayatta herkese yol gösteren birisi olmuyor.

Ben yan gelip yatıyorum. Çocukluktan (2010'dan) beri PC kullandigim için yazılım geliştiricisi oldum hiç net met kasmaya uğraşmadım haliyle üniye yerleşemedim. Ben hangi taraftayım.

Üniversite hariç katılıyorum.

Ben baya çalışıyorum, önümüzdeki sene üniversite sınavım var ve normal günlerim aşırı stresli yoğun geçiyor. Üzerine spor yapıyorum. 10 sene sonra başarabilirsem mühendis olup haftada 5 gün 7-8 saat çalışmayı imrenerek bekliyorum Bence herkes için söylenemez bu. Ama dediğiniz gibi yan gelip yatarak arkadaşlarıyla gezerek gençliğini bitiren bir tayfa var. Herkes kendi hayatını yaşayacak, o yüzden kendi hayatları için kim ne kadar çalışırsa o kadar güzel hayatı olacak. Kim ne yapıyorsa kendisi bilir, fakat emeklerimin ve bu yoğun stresli günlerimin ekmeğini hayalini kurduğum huzurlu hayatı yaşarken yiyeceğim inşallah. Hayırlısı. Onlar o sırada ne durumda olur bilemem.
İnşallah istediğiniz yere varırsınız.

Senin gibilere hayranım. Kendimde bu motivasyonu ne yalan söyleyeyim geç buldum ama buldum sonuçta. Bu da bir şeydir. Umarım bu hayallerinden çok daha fazlasını gerçekleştirirsin hayatta. Başarılar diliyorum.
Ben de çok geç buldum hocam. Bu sene harbiden çok yoğun ve çalışma isteğine sahibim. Geç olsun güç olmasın. Çalışmaya, kendine, vatana millete, devdiklerine hayırlı bir birey olma yolunda ilerlemeye devam. Ne kadar stresli olsa da elbet her çalışan bir gün ekmeğini yiyecek. Sen de istediklerinden fazlasını başarırsın inşallah, başarılar dostum. 😊

İnşallah istediğiniz yere varırsınız.
İnşallah her çalışan, hakkını veren kazanır. Şartlar ne olursa olsun, ne kadar torpil, maddi durum gibi şeyler sizi rakiplerinizden 1 değil 10 adım geriye atarsa atsın, çalışmamak; çalışmaktan çok daha iyidir. Sağlıcakla kalın.

Neyde geliştirelim kendimizi? Yapmak isteyen bir türlü yapar diyenler nasıl bir uyku ilacı içip rüya alemine bodoslama dalıyorlar aklım almıyor.

Benim bu sitemim durumu olmayanlara değildi tam olarak. Demek istediğim çok zengin çocuk da kendini geliştirmiyor. Çoğu kişinin az çok bir bilgisayarı vardır. Bir şeyler için çabalamak lazım. Yoksa dediğim gibi bitki gibi yaşamaktan öteye gitmez. Ne değişecek de bir işe yaramaya tam olarak başlayacaklar? Kalkıp da asla demiyorum kemana başla, şuna başla diye. İçinde bu konuda bir istek olması bile bir umuttur. Niyet çok önemli.

Benim bu sitemim durumu olmayanlara değildi tam olarak. Demek istediğim çok zengin çocuk da kendini geliştirmiyor. Çoğu kişinin az çok bir bilgisayarı vardır. Bir şeyler için çabalamak lazım. Yoksa dediğim gibi bitki gibi yaşamaktan öteye gitmez. Ne değişecek de bir işe yaramaya tam olarak başlayacaklar? Kalkıp da asla demiyorum kemana başla, şuna başla diye. İçinde bu konuda bir istek olması bile bir umuttur. Niyet çok önemli.
Haklısınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı