Genç nesil neden kendini geliştirmiyor?

Tükenmişlik ve depresiflik diyorum ben kendim için.

Ülkede psikolojisi düzgün olmayan bir sürü genç var. Sağlıklı zihin yapısı olmayan bir gencin dolaylı olarak motivasyon kaybı yaşaması olası. Bu da yine dolaylı olarak tembelliğe sebebiyet verebilir.

İstisnalar zaten verimli bir yaşama doğru yelken açıyor.

Hangi konuda kendini geliştirecek?
Müzikten soğutmayacak bir enstrüman en az 2000 lira.
Resim yapmak için giriş seviyesi boyalar ve fırçalar 500-1000 lira.
Orta seviyesi bir ok-yay seti 2000-3000 lira.
Orta seviye bir paten 1000 lira.
Yazılım desen orta seviye bir bilgisayar 20-25 bin lira.
Spor salonlarının fiyatları ortada.
Mikroskopların teleskopların fiyatları 5-10 bin liradan başlıyor.
500 liranın altında mesleki gelişim kitabı bulmak zor ve bilginin büyük bir kısmı kitapta, internette değil.
Hobi malzemeleri Türkiye'ye ithal edilmiyor daha da pahalı oluyorlar.
Hepsini geçtim YKS'de iyi bir üniversite kazanmak isteyen birisinin en az 5 saat ders çalışması lazım günde. Hangi hobiye zaman kalacak?
Neyde geliştirelim kendimizi? Yapmak isteyen bir türlü yapar diyenler nasıl bir uyku ilacı içip rüya alemine bodoslama dalıyorlar aklım almıyor.
Şahsen elimden geldiğince bahane üretmeden en iyisini yapmaya çalışıyorum ama bu coğrafyanın kader, Türkiye'nin keder olduğu gerçeğini yok etmiyor, üstünü örtüyor.

Bilgisayar konusunda katılmıyorum orta seviye PC 6K ya toplanır gayet. Paten ve ok tek hobi değil. Mesleki eğitim kitabı içinde üniversitelerden kütüphanelerden yararlanabilirsiniz. Ya da ebook alacaksınız 1000 TL'ye iknici el buluırsunuz işinizi görür. YKS konusunda haklısınız. Müzik konusunda haklısınız fakat şu an çok fazla imkan var elektronik müzik üretmede o taraftan ilerleyebilirsiniz. Spor salonları yıllık 1500-2000 TL civarı ama bölgeye illere göre değişiyor. Mikroskop ve teleskop konusunda haklısınız fakat bilimsel bir işe girişecekseniz zaten Avrupa'da olsanızda o feci para yer onu öğrenci olarak orada yapmanızda zor tabii yapacağınız şeye bağlı. Hobi malzemelerin pahalı haklısınız.

Bilgisayar konusunda katılmıyorum orta seviye PC 6K ya toplanır gayet. Paten ve ok tek hobi değil. Mesleki eğitim kitabı içinde üniversitelerden kütüphanelerden yararlanabilirsiniz. Ya da ebook alacaksınız 1000 TL'ye iknici el buluırsunuz işinizi görür. YKS konusunda haklısınız. Müzik konusunda haklısınız fakat şu an çok fazla imkan var elektronik müzik üretmede o taraftan ilerleyebilirsiniz. Spor salonları yıllık 1500-2000 TL civarı ama bölgeye illere göre değişiyor. Mikroskop ve teleskop konusunda haklısınız fakat bilimsel bir işe girişecekseniz zaten Avrupa'da olsanızda o feci para yer onu öğrenci olarak orada yapmanızda zor tabii yapacağınız şeye bağlı. Hobi malzemelerin pahalı haklısınız.
Verdiğim örnekler o anda aklıma gelen birkaç misal. Hiçbirinin tek olduğunu iddia etmiyorum zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı