Genç yaşta okunmalı mı yoksa çalışılmalı mı?

diocletian

Decapat
Arkadaşlar, ben derslerinde başarılı olan, günde 1 saat civarında yazılım öğrenen, kitap okuyan ve İngilizcesini geliştirmeye çalışan biriyim. Kısaca kendime değer katıyorum diyebiliriz. Her neyse olaya gelelim; yaklaşık 10 gün önce bir arkadaşım dersleri salıp, 400'e yakın bir para biriktirip bu İtemsatış ve GameSatış gibi sitelerde hesap alıp satmaya başladı. Şu an 200 lira civarında kar koydu. Bu da beni şunu düşünmeye itti: Gerçekten okumalı mıyım? Öncelikle söylemeliyim ki ben okumaktan yanayım ama ben o kadar okuduktan sonra hiç okumayan bir adamla aynı parayı kazanacaksam ne anlamı kaldı yani? Kafam şu aralar çok karışık olduğu için saçma da olabilir düşüncem. Fikir dinlemek için konu açtım.

Arkadaşlar ben derslerinde başarılı olan, günde 1 saat civarında yazılım öğrenen, kitap okuyan ve ingilizcesini geliştirmeye çalışan biriyim. Kısaca kendime değer katıyorum diyebiliriz. Her neyse olaya gelelim; yaklaşık 10 gün önce bir arkadaşım dersleri salıp, 400'e yakın bir para biriktirip bu İtemsatış ve GameSatış gibi sitelerde hesap alıp satmaya başladı. Şu an 200 lira civarında kar koydu. Bu da beni şunu düşünmeye itti: Gerçekten okumalı mıyım? Öncelikle söylemeliyim ki ben okumaktan yanayım ama ben o kadar okuduktan sonra hiç okumayan bir adamla aynı parayı kazanacaksam ne anlamı kaldı yani. Kafam şu aralar çok karışık olduğu için saçma da olabilir düşüncem fikir dinlemek için konu açtım.

Hocam oku bir kenarda diploman dursun, okul zaten kimlik gibi bir şey.
Beğenenler beğeni emojisi koysun.

200 lira kar koyması mı aklını çeldi? Şu "okuyan adam da aynı parayı kazanıyor" saçmalığını bir kenara bırakıp biraz mantıklı düşünelim artık. Kendini geliştirdiğini söylüyorsun, eline meslek alacak yaşa kadar bu şekilde kendini geliştirdiğini düşünürsek harbiden okumayan insanlarla aynı parayı kazanacağını mı düşünüyorsun? Tek yatırımı diploması olan mezunlar iş yüksek rekabet ortamında eziliyor diye herkes işsiz kalacak diye bir kaide yok. Şimdiden ticarete atılmak tabi ki güzel bir şey ama okulu salıp bu işe girişmek tamamen saçmalık.

Öncelikle benim tavsiyem okuman. Kendini ne kadar geliştirirsen o kadar katmadeğerli hale gelirsin. Al sat- al geliştir sat... Nereye kadar ?

Verdiğin geliştirme örneklerinden gidecek olursak dilini geliştirirsen al sat işinde bile daha geniş bir kesimde insanlarla doğru iletişim kurup pazarlamanı yaparsın.

O yüzden kesinlikle oku ne iş yaparsan yap emeksiz çabalamadan oturup saatlerce oyun oynayarak para kazananlardan olma. Bunu dememdeki sebep de seni sosyal olarak köreltir ve kendine oyun yani sanal dünyadan bir ortam yaratmış olursun dış dünya ile iletişimde bile sorun yaşar hale gelirsin diye düşünüyorum.

Sonuç olarak; kendini ne kadar geliştirebilirsen geliştir bunun için çabala. Mental, ruhen, fiziken.. Hep gelişime açık ol. Özellikle de yazılım kısmına ve dil kısmına daha çok ağırlık ver. Güzel bir tahsillede hepsini birleştirdiğinde değerli bir insan olursun... İş bulamıyoruz diyen insanlara da aldırış etme. Kendini öne çıkarmayı bilmeyen öğrenmeyen her insan arka planda kalmaya mahkumdur düzel genç kardeşim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı