- Makaleler
- 34
Hocam benim elime bir aralar bir tane 850 EVO geçti. M.SATA ve 1 TB depolamaya sahipti. Acaba nasıl bir SSD kendisi? İş yerinde çekmece de duruyor öyle.
İyidir hocam kendisi. Samsung'un yalnızca güncel modellerini eklediğimden yer bulamadı. 860 EVO ile aralarında fazla fark olsa da iyi bir SSD'dir.Hocam benim elime bir aralar bir tane 850 EVO geçti. M.SATA ve 1 TB depolamaya sahipti. Acaba nasıl bir SSD kendisi? İş yerinde çekmece de duruyor öyle.
Yani hocam, bu yüzden harfle sınıflandırmaktan kaçınıyorum biraz. Aklımda asıl tabloda olduğu gibi Storage SATA, Light SATA, Performance SATA tarzı terimler kullanmak vardı ama bunlar dilimize çevrildiğinde pek mantıklı olmuyor.Şaka bir yana SN850, 980 Pro, Firecuda modellerini S sınıfına koy. Sonra SN750, 970 Evo Plus vs. vs. Yine de SATA SSD ile NVMe SSD nasıl aynı sıralamaya konabilir aklıma gelmiyor. :/
Tam da sana yakışacak düzeyde kaliteli olmuş, eline sağlık.Merhaba arkadaşlar, 2 gündür uğraştığım SSD listesini sonunda bitirebildim. Şu meşhur "SSDs" adındaki E-Tabloyu ülkemize uygun olacak şekilde tasarladım.
(Ülkemizde bulunmayan modelleri çıkardım, birkaç model ekledim, bilgi kirliliği olduğunu düşündüğüm kategorileri kaldırdım vs.)
Bu liste sayesinde SSD'ler hakkındaki temel bilgilere kolay şekilde ulaşabilirsiniz. Ülkemizde satılan SSD'ler hakkında genel bilgileri barındırıyor. Çok detaylı bilgi eklemem mümkün değildi, ama merak ettiğiniz bir SSD hakkındaki temel bilgileri öğrenebileceğiniz tarzda bir şey oldu. TBW, IOPS ve detaylı bilgiler için ürünlerin sitesini veya incelemelerini ziyaret etmeniz gerekecek. Bu değerler modelden modele değiştği için sığdırmam pek mümkün olmazdı.
Okuma yazma hızları her modelin en yüksek depolamaya sahip halinden baz alındı. NVMe SSD'lerde depolamaya göre IOPS, okuma yazma hızları değişiklik gösterebiliyor.
Soru işareti bıraktığım kısımlarda güvenilir bir bilgi bulamadığım anlamına geliyor, merdiven altı ürünlerin bilgilerini bulmak zor oluyor. Eğer siz biliyorsanız beni de bilgilendirirseniz sevinirim, düzenlerim.
Link:
SSD Listesi - Astroscott
Şimdilik liste böyle, yakın zamanda kontrolcü niteliklerini ve birkaç şeyi de ekleyip oldukça detaylı bir liste haline getireceğim. Umarım yardımcı olmuştur.
Aslında takacak port olsa laptop'a takarım ama yok işte.İyidir hocam kendisi. Samsung'un yalnızca güncel modellerini eklediğimden yer bulamadı. 860 EVO ile aralarında fazla fark olsa da iyi bir SSD'dir.
Elinize sağlık hocam ssd alıcaklar için büyük nimet.Merhaba arkadaşlar, 2 gündür uğraştığım SSD listesini sonunda bitirebildim. Şu meşhur "SSDs" adındaki E-Tabloyu ülkemize uygun olacak şekilde tasarladım.
(Ülkemizde bulunmayan modelleri çıkardım, birkaç model ekledim, bilgi kirliliği olduğunu düşündüğüm kategorileri kaldırdım vs.)
Bu liste sayesinde SSD'ler hakkındaki temel bilgilere kolay şekilde ulaşabilirsiniz. Ülkemizde satılan SSD'ler hakkında genel bilgileri barındırıyor. Çok detaylı bilgi eklemem mümkün değildi, ama merak ettiğiniz bir SSD hakkındaki temel bilgileri öğrenebileceğiniz tarzda bir şey oldu. TBW, IOPS ve detaylı bilgiler için ürünlerin sitesini veya incelemelerini ziyaret etmeniz gerekecek. Bu değerler modelden modele değiştği için sığdırmam pek mümkün olmazdı.
Okuma yazma hızları her modelin en yüksek depolamaya sahip halinden baz alındı. NVMe SSD'lerde depolamaya göre IOPS, okuma yazma hızları değişiklik gösterebiliyor.
Soru işareti bıraktığım kısımlarda güvenilir bir bilgi bulamadığım anlamına geliyor, merdiven altı ürünlerin bilgilerini bulmak zor oluyor. Eğer siz biliyorsanız beni de bilgilendirirseniz sevinirim, düzenlerim.
Link:
SSD Listesi - Astroscott
Şimdilik liste böyle, yakın zamanda kontrolcü niteliklerini ve birkaç şeyi de ekleyip oldukça detaylı bir liste haline getireceğim. Umarım yardımcı olmuştur.
Tamamdır hocam, değiştiriyorum bu modelin açıklamasını.Onun dışında MP510 iyi bir model değil.
WD Green ve SSD Plus için hazırladığım konuları eklemeyi planlıyorum yanlarına :dBu arada SanDisk SSD Plus'ın karşısına birkaç sorunundan bahsetseniz iyi olur bence. Okuma ve yazma hızlarının düşmesi, sistem kilitlenmeleri gibi.![]()
Daha iyi olur öyle.WD Green ve SSD Plus için hazırladığım konuları eklemeyi planlıyorum yanlarına :d
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.