Gerçekten Bilinçli miyiz?

Bana bilinçli olduğunu kanıtlayabilir misin? Ya da sadece sınırlı bilgilerle donatılmış bir makinamıyız? Ya da sudaki balık? Bilirsin balık suda olduğunu bilmez.

Kuran ve birçok tefsirde bu sorulara cevap var zaten neden bunları kafamızın içinde arayıp bulmaya çalışıyoruz bana göre garip bir durum.

Ben ateistim diyen biri iseniz bunların zaten bir önemi yok.

Necip Fazıl'ın dediği gibi:

Hayatı bu kadar ciddiye almayın zaten içinden canlı çıkamayacaksınız.

Neden makineleri sadece metal parçalar olarak düşünüyorsunuz ki? İnsan vücudu da biyolojik bir makine gibi çalışır, tabi daha karmaşık bir şekilde. Ama sonuçta tıpkı makineler gibi bizim de enerjiye ihtiyacımız var. Bizde belli şartlar ve koşullar altında yaşıyoruz. Şu an için de bulunduğumuz beden bir makine anlayacağınız. Ama insan sadece bedeninden mi ibarettir? Tabi ki hayır bizi insan yapan şey ruhtur, yada bilinç de diyebiliriz buna. Şuan arkadaşında dediği gibi sınırlı bir kapasite ile donatılmışız. İnsan sadece yaşadığı evren kadar bilgili olabilir, Sonrasını öğrenmesi içinse ölmesi gerekir.:) Yani arkadaşın dediği şu açıdan doğru bilinçliyiz ama bilincimizin de sınırları var.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı