Gezi Parkı olayları anılarınız

Dükkan yağmalaması görmek istiyorsan ABD Floyd prostestolarına bakacaksın. Olaylar başlangıçta barışçıl protestolar şeklinde başladı. Bu protestolara cevap olarak yönetimden saldırma yetkisi geldi, insanlar yaralandı. Halkı gazladılar, polis halka hizmet eder, yöneticilerden aldığı emir ile halka saldırırsa halk da protestosu ile karşılık vermesini bilir. Aç bak bir sürü görüntü var o günlerden, pankart açan insanlar terörist muamelesi yedi, gazlandılar. Burada asıl suçlu yöneticiler ve teröristler.
Hükümetler geçicidir, her şeye yüz göz olursanız çok beklersiniz ilerlemeyi.
Bu olaylara da aradan istifade ederek teröristler girdi. Molotoftur cart curt niye biz atmışız gibi diyorsun, hayırdır? Bakıyorum da yapıştırıyorsunuz hain damgalarını yine. Tamamen ezbere konuşuyorsun. Burada insanların protesto yapmasını engelleyen bir yönetim var, eylem altındası yok. Karşı çıkılsın istenmiyor, yıllardır olan padişahlık sisteminin altyapıları bunlar.
Sosyal medyada her yerde giydirin saydırın sonra halkın sözünü en iyi iletme şekli olan protestoya karşı çıkın. Kimse kimseye saldır demiyor, çoğunluğun istemediği şiddet kullanılarak yapılıyor. Bir olay da diğerini tetikliyor haliyle.
George Floyd olaylarında yöneticilerden saldırma yetkisi mi geldi yoksa ortalıkta yapılan yasa dışı olayları durdurun yetkisi mi? Kusura bakma bu söylediklerine kimse inanmaz. George Floyd olaylarında bile o adamın kardeşi bu tarz saldırıların olmaması gerektiğini söyledi. George Floyd olaylarından devam edersek haberlerin tarihlerinden de kendin tespit edebilirsin insanlar ortalığı yakmaya başladıktan sonra askeri polisleri Trump şehirlere indirdi. Söylediğin gibi ilk şiddetli müdahale polislerden gelmedi. Gezi olaylarında da öyle. Siz başka insanların özgürlük alanlarını yaptığınız şeylerden dolayı kısıtlamaya başladınız. Sizin özgürlüğünüz başkalarının özgürlüğünü kısıtladı. Bir yer gitmesin diye belki binlerce ağacın içinden geçildi o gösterilerde. Hadi çok masumdunuz üstteki arkadaşın okuluna ip ile girmeye çalışmışlar bu da mı haklı davranış? Geziciler sırf bir bahçe gitmesin diye bu ülkeye milyarlarca dolar zarar vermiş insanlardır. Türkiye ekonomisi o olaylardan sonra kusura bakmasın ama belini daha kaldıramadı. İstanbul Borsası'nın resmen canına okundu. Kısa sürede milyarlarca dolar zarara uğradı ve ülkeden yatırımcılar teker teker gitmeye başladı. Karşı çıkılmasın isteyen bir hükümet ilk günden itibaren ağır bir yaptırım uygular, gerekirse askeri bile şehirlere indirirdi. Sanatçılarla toplantı yapıp, olayın son bulmasını istemezdi.

Son düzenleme:
Neyse; benim şöyle bir anım var.

Normal şort ve tişörtle gittim İzmir'de fuar kapılarından birinin önünde durup olanları izlemeye başladım. Manipülatörlerin sokağa indiği ilk gündü ama tabii olacaklardan kimsenin haberi yok. Montrö kapısının önünde fuarın demirli duvarına yaslanıp izlerken fuarın içinden bir anda onlarca gaz bombası atılmaya başlandı alana. Hemen sonrasında fuarın kapısından yüzlerce polis dışarı koşmaya başladı, normal insanlar normal tepkiyi verip olaylar ciddileşince kaçmaya başladılar tabii. Provokatörler ise insanları yolda durdurmaya çalışıyordu ama normal günlük kıyafetlerle maske bile olmadan oraya gelen insanların kavgayla ne işi olacak?

Ben de suçlu psikolojisine sahip olmadığım için hiç koşmadım, kaçmadım. Suçlu psikolojisine sahip olmasa bile korkudan kaçanlar için o akşam pek iyi olmadı. Yanımdan polisler koşup manipülatör/sıradan halk fark etmeden coptan geçirmeye başladı. Çevik kuvvetin arasında günlük kıyafetle yürüyüp meydandan uzaklaşmaya başladım, o sırada bir tane bile cop yemedim. Zaten atılan gaz bombalarının etkisi kendini gösterdiğinde ben ortamdan uzaklaşmıştım, pek etkilenmedim biraz öksürmek dışında.

O gün polisler beni neden coplamadı sorusunu da kendime sordum çünkü kovaladıkları insanlar 20-30 metre uzaktalarken ben yanlarındaydım fuar kapısından çıkarken. 2 nedeni olabilir; ya beni sivil polis zannettiler ya da kaçmaya uğraşmayınca kovalama refleksleri devreye girmedi.

Kıssadan hisseler: İlk olarak halkla provokatörleri ayırt etmeniz lazım, bunu yapmazsanız birkaç çapulcu için herkesin haklarını çöpe atarsınız. İkincisi ise; polisten kaçmaya çalışmayın, kaçanları eninde sonunda yakalarlar. Suçsuzsanız polise karşıt olmayın, size ortamdan gitmeniz söyleniyorsa gidin.

Son düzenleme:
Neyse; benim şöyle bir anım var.

Normal şort ve tişörtle gittim İzmir'de fuar kapılarından birinin önünde durup olanları izlemeye başladım. Manipülatörlerin sokağa indiği ilk gündü ama tabii olacaklardan kimsenin haberi yok. Montrö kapısının önünde fuarın demirli duvarına yaslanıp izlerken fuarın içinden bir anda onlarca gaz bombası atılmaya başlandı alana. Hemen sonrasında fuarın kapısından yüzlerce polis dışarı koşmaya başladı, normal insanlar normal tepkiyi verip olaylar ciddileşince kaçmaya başladılar tabii. Provokatörler ise insanları yolda durdurmaya çalışıyordu ama normal günlük kıyafetlerle maske bile olmadan oraya gelen insanların kavgayla ne işi olacak?

Ben de suçlu psikolojisine sahip olmadığım için hiç koşmadım, kaçmadım. Yanımdan polisler koşup baya baya manipülatör/sıradan halk fark etmeden coptan geçirmeye başladı. Çevik kuvvetin arasında günlük kıyafetle yürüyüp meydandan uzaklaşmaya başladım, o sırada bir tane bile cop yemedim. Zaten atılan gaz bombalarının etkisi kendini gösterdiğinde ben ortamdan uzaklaşmıştım, pek etkilenmedim biraz öksürmek dışında.

O gün polisler beni neden coplamadı sorusunu da kendime sordum çünkü kovaladıkları insanlar 20-30 metre uzaktalarken ben yanlarındaydım fuar kapısından çıkarken. 2 nedeni olabilir; ya beni sivil polis zannettiler ya da kaçmaya uğraşmayınca kovalama refleksleri devreye girmedi.
Polisler insan sarrafıdır. Seni görünüşünden anlarlar. :)

Polisler insan sarrafıdır. Seni görünüşünden anlarlar. :)
O kalabalıkta provokatör - halk ayırt edecek durumları yoktu, herkese gazı ve copları tattırdılar. Oradaki tek istisna bendim muhtemelen.

Yoksa yolda normal yürürken polis arabası önümde durup bir anda hepsinin arabadan indiği de oldu. Tip olarak görsen turist zannedersin muhtemelen.

Protestoyu hainlik olarak arkadaşlar haklarını herhalde rica ederek arıyor hahahahah. Gizli ampuller. 💡

Protestocuların arasına yerli yersiz ortaya çıkan halaycılar, LGBT örgütler, feminist örgütler ve terör sempatizanları en çok hükümetlerin işine gelir. Böylece insanlar protesto yaparken terörist damgası yeme korkusuyla protesto yapmaya çekinir olur ve hükümet olarak da halkı da protesto yapanlara karşı yanına almış olursun. Az kafayı çalıştırın.

Benim anım pek yok, yalnızca olaylar bittiği zamanlarda İstanbul'a gitmiştim. Her yerde spreyle yazılmış sloganlar, küfürler vardı. Deniz otobüsüne bineceğimiz yer gibi bir yerde bile yerde kocaman küfür yazıyordu. Her yer de hâlâ toma doluydu.

Medeniyetin olduğu her ülkede protestolar olur.
Gezi parkı başta barışçıl bir protestoydu, ta ki devlet yöneticileri polise halka saldırma emrini verene kadar.
Seni o mevkiye getiren halka nasıl saldırabiliyorsun? Halkın onayını almadan halka açık bir parkı nasıl satabiliyorsun?
Halk devletten üstündür. Halksız devlet varlığını sürdüremez, siyasiler gelip geçicidir bunu unutmayın.
Bir de bu protestolar cahil halkımıza terörizm diye lanse edildi, milletin beyni yıkandı her zaman olduğu gibi.
Fırsattan istifade bulan 3-5 terör sempatizanı yüzünden halkın yarısı terörist olmakla suçlandı.
3-5 ???? Tüm dhkpc mlkp oradaydı be kör gözünüz görsün. 😂😂

Hayatımda ilk defa biber gazını bu zamanda yemiştim. Bir süre sonra ilk sefer ki gibi etki yapmadığını fark ettim. Bir arkadaşımla birbirimizi duman içinde kaybetmiştik, sonra bir esnaf abimiz bizi korumak için önünden geçenleri dükkanın içine almıştı. O sırada kaybettiğim arkadaşımı o dükkanda bulmuştum. Göremiyordum ama duyuyordum onu bulduğumda 😂 Keşke bir şeyler düzelebilseydi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı