GIF özellikleri konusundaki önerim!

  • Konuyu başlatan Shum
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 703

Shum

Hectopat
Katılım
3 Kasım 2020
Mesajlar
788
Makaleler
1
Çözümler
1
Yer
Yas Marina Circuit
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar,
Bu konu hakkında sayısız üyeden sayısız farklı fikir geldi biliyorum ama daha önce bu fikre rastlamadım. GIF yoğunluğunu tam anlamıyla kaldırabilecek bir sunucuya geçildiğinde, GIF özelliği aynı konu açma gibi moderatörlerin belirli onayı sonucu üyenin kullanımına sunulabilir. Örneğin, az sahneli ve basit GIF olan profil fotoğrafları onaydan geçip profil fotoğrafı yapılabilcekken, karmaşık GIF görüntüleri moderatörlerin geri bildirimi sonucu reddedilebilir. Elbette bir moderatör olmadığım için onların ne kadar yoğun çalıştığını bilmiyorum. Bu öneriyi moderatörlerin bu GIF görüntülerini kontrol edecek zamanı olduğunu düşünerek size sundum.
 
Bir konumuz bile bazen 5 dakika, bazen 5 saatte onaylanırken, bu kadar profil fotoğrafını GIF yapan kişinin fotoğraflarını kontrol edecek kadar fazla zamanı olduklarını sanmıyorum.

Profil fotoğrafı koymak, konu açmak kadar hızlı yapılması gereken bir iş değil bence. 24 saate kadar bakılabilir. Zaten dediğim gibi önerinin ne kadar mantıklı olduğunu sanırım sadece bir mod gözünden anlayabiliriz.
 
-Gravatar ve Kişisel Avatar seçeneklerinin yanı sıra "GIF Avatar" seçeneği ayrı olarak bulunmalıydı.

-Arayüzü yormayacak bir boyut standart haline getirilmeliydi. (Ne hikmetse 10 saniyelik 10 MB GIF kullanan kullanıcı bile halihazırda var. Profiline girdiğimde sayfam yavaşladı resmen. Artı bir de ağırından GIF duvar kağıdı eklemesi de cabası tabii.)

-Halihazırda eklenen GIF'i, belirli bir süreye kadar değiştirememe gibi bir yola başvurulmalıydı. En misalinden 5 saat-10 saat vs. gibi. Belki de çok iyimser değerlerdir, bilemiyorum.
 
Bir konumuz bile bazen 5 dakika, bazen 5 saatte onaylanırken, bu kadar profil fotoğrafını GIF yapan kişinin fotoğraflarını kontrol edecek kadar fazla zamanı olduklarını sanmıyorum.

Bence 1000 mesaj atanlara otomatik olarak verilsin. Rekabet daha iyi olur ve Technopat daha çok aktif olur.
 

Geri
Yukarı