Gigabyte Aorus 15P KD sıcaklık değerleri normal mi?

Geçen gün bende aynı şeyi yaşadım, ara tara nedenini buldum. Mhz leri takmıyorum.
Oyun oynarken aniden klavye çalışmayı durdurdu bu defa da hiçbir tuş basmıyor kafayı yiycem bu laptop illa aldığımıza pişman ettirecek bir format atayım düzelmezse servise gondercem

Geçen gün bende aynı şeyi yaşadım, ara tara nedenini buldum. Mhz leri takmıyorum.
Nedeni neymiş merak ettim

Oyun oynarken aniden klavye çalışmayı durdurdu bu defa da hiçbir tuş basmıyor kafayı yiyeceğim bu laptop illa aldığımıza pişman ettirecek bir format atayım düzelmezse servise göndereceğim

Nedeni neymiş merak ettim

Windows güvenliğinde Çekirdek Yalıtımı diye bir bölüm var orayı devre dışı bıraktığımda, Control Center çalışmaya başladı. Onu da şansıma bir driver problemi yaşarken buldum. Evet önceleri sıcaklık değerlerim düşüktü 40 seviyelerinde dolaşıyordu. Çekirdek yalıtımını devre dışı bıraktım ve ekran kartı ayarlarımı değiştirdim, monitör aldım diye şu an 50 derecelerde dolanıyor ama ekran kartı frekansım 1560MHz bunu söyleyebilirim.

Bir de bunu belirtmek isterim format çekmek istiyorum demişsiniz. Format yerine başlangıçta F9 menüsünü kullanabilirsiniz. Var olan bir imaj var onu kullanırsınız. Ben öyle yapıyorum. Bu arada Windows 10 yükleyen var mı?

Sıkıntılı model ya, tam yükte bataryası azalıyor. Güç kaynağı yetersiz. BIOS sıkıntıları da var falan. Valla Allah sabır versin.

Sıkıntılı model ya, tam yükte bataryası azalıyor. Güç kaynağı yetersiz. BIOS sıkıntıları da var falan. Vallahi Allah sabır versin.

3060'ta yaşamadım o batarya sorununu. Şu an sadece boşta bazen sıcaklık MHz sebebiyle 50'yi görüyor ki o da genel olarak çoğu cihaza yakın bir değer. Kötü cihaz degil ama bahsedildiği gibi de Premium olduğunu düşünmüyorum. Duz Legion 5 ayari ya da biraz daha altı denilebilir. Beklentimi karşılamasa da memnun sayılırım şahsen. Bir daha alır miyim derseniz de bir cevap veremem. O kadar da kötü değil gibi yani😅

Sıkıntılı model ya, tam yükte bataryası azalıyor. Güç kaynağı yetersiz. BIOS sıkıntıları da var falan. Valla Allah sabır versin.
Güç kaynakları yeterli, sadece yazılım sıkıntısı var. Güzel makine aslında ama donanımı düzgün yönetecek yazılımlara sahip değiller.
Öncekilerle birlikte 4 neslin 4'ü de aynı dertlerden müzdarip.
Gigabyte donanımsal olarak iyi iş çıkarıyor lakin yazılım konusunda sınıfta kalıyor.

Güç kaynakları yeterli, sadece yazılım sıkıntısı var. Güzel makine aslında ama donanımı düzgün yönetecek yazılımlara sahip değiller.
Öncekilerle birlikte 4 neslin 4'ü de aynı dertlerden müzdarip.
Gigabyte donanımsal olarak iyi iş çıkarıyor lakin yazılım konusunda sınıfta kalıyor.
3070li modeli vardı bende. 4-5 saat gta5 den sonra %30lara düşmüştü pil. En az 300w olmalı adaptör.

Malesef değil. 3070 li modelleri bataryadan güç tüketmekte.
@conterct @Teccno
Bende 15g KC var. 90W(+15W DB2.0) 3060 model olan. Aynı 230w adaptörü kullanıyor. Aynı batarya tüketim problemi bende de var. Benim cihazın önceki ve sonraki nesillerinde de var. Gigabyte kendi sitesinde bunun bir problem olmadığından bahsediyor ancak bence tamamen safsata. Benim cihaz tam yükte prizden 170-180w arası çekiyor.
Adaptörler 15p modelleri içinde 15g modelleri içinde fazlasıyla yeterli. Bataryanın azalma sebebi adaptör kaynaklı değil. Sebebi Gigabyte'ın EC(embedded controller) için yazdığı firmware(donanım yazılımı) hatalarından ya da berbatlığından kaynaklanıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı