Gigabyte Aorus RTX 2080 Ti Yükte 84 Dereceye Ulaşıyor

yasayan27

Hectopat
Daha fazla  
Shadow Tomb Raider oyununda 9900K sıvı soğutma ile 60 dereceyi geçmiyor. Aorus 2080 Ti 4K Ultra ayarlarda 84 derece oluyor.
Fan yüzde yüz açık kasa da önde 3 fan içeri üflüyor üste 2 fanlı sıvı soğutma dışarı üflüyor, arkada 1 fan dışarı üflüyor. After programı ile bakıyorum oyundan çıkar çıkmaz kart sıcaklığı 1 dakikada 45 dereceye iniyor. Oyunu açtığım zaman 10 dakika içinde 84 oluyor, sonra 83 ile 84 olup duruyor. Normal midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ortam sıcaklığı en önemli detaylardan biri ve siz bu konuda bir bilgi vermemişiniz. Son mesaj için şunu söyleyebilirim; YouTube’da paylaşılan çoğu video avrupa ülkelerinde soğuk bölgelerdeki kullanıcılardan geliyor ve haliyle sıcaklıklar bizim değerler ile uyuşmuyor, sonuçta türkiye sıcak bir memleket yaz ayları hala bitmedi. 4K çözünürlük ve AAA oyun kombinasyonunda 84 derece normaldir. Fakat şunu eklemek gerek ortam sıcaklığı 23-24 dereceye sabitse kart olması gereken değerden yaklaşık 10 derece daha sıcak çalışıyor diyebiliriz.

Gaziantep 40 dereceleri görüyor ama ev içi 30 derece var soğutma yapmasa kart oyunu kapattıktan 1 kaç dakika sonra 45 ve 50 dereceye düşüyor çok kafama takıldı bu iş ya videolarda 75 derecelerde hava sirkülasyonu da iyi kasanın

Gaziantep 40 dereceleri görüyor ama ev içi 30 derece var soğutma yapmasa kart oyunu kapattıktan 1 kaç dakika sonra 45 ve 50 dereceye düşüyor çok kafama takıldı bu iş ya videolarda 75 derecelerde hava sirkülasyonu da iyi kasanın
Dostum sen yukarıdaki arkadaşlara aldırma kartı auto fandamı kullanıyorsun ?

Arkadaşlar msi afterburner programı ile temp limit yazan yeri 78 yaptım şuan 78 derecenin üzerine çıkmıyor ne mantık ise anlamadım

Fanı ayarladım 50 derece 60 hız 60 derece 70 hız 75 derece 95 hız 80 derece 100 hız

Dosya Ekleri

• 1567371072566..jpg
    1567371072566..jpg
    2,1 MB · Görüntüleme: 99
  • 1567371259872..jpg
    1567371259872..jpg
    1,3 MB · Görüntüleme: 94
Gaziantep gibi bir memlekette, RTX 2080Ti gibi çok sağlam bir kartla ve 4K çözünürlükte 84 dereceyi görmen aşırı normal bir durum. Bir de kasa soğutmanda eksiklikler varsa, ki var. Bu değerler normal. Eksiklik ne diye soracak olursan, kasa kapağını açık kullanma. Havanın akışını bozuyorsun ve sıcak hava dışarıya yükselmiyor.

O kasaya sağlamından 2-3 tane egzoz fan eklersen, sıcaklık değerlerin yaklaşık 75-77'lerde seyredecektir. O da bu mevsimde ve 4K'da güçlü bir ekran kartıyla gayet normal.

Aorus Fanları Afterburner'dan kontrol edemeyebilirsiniz. Aorus'un kendi kontrol programı olan Aorus Engine programını indirin. Fan ayarlarını oradan yapın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı