Gigabyte RX 590 Siyah Ekran ve WattMan Sorunu

Tenzo97

Centipat
Selamlar, bu bilgisayarı 28 Ağustos'tan beri kullanıyorum çok karın ağırısı çektirdi ve şu son bir haftadır siyah ekran hatası alıyorum. Bazen 15 dk sonra bazen 3-4 saatlik bir oyun süresinin ardından monitör no signale düşüyor ve ekran kartı fanları coşuyor. Reset tuşundan reset atılmıyor, bilgisayarı kökten kapatmak zorunda kalıyorum. Bazen bilgisayar tekrar açıldığında WattMan hatası diyor bazen demiyor anlamış değilim. Bilgisayar boştayken bu hata olmuyor sadece yük altındayken karşılaşıyorum, bütün driverlar vs. hepsi güncel. Bugün yeni formatladım yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aida64 indir ve sadece kararlılık testinde olan seçeneklerden sadece bellek olani sec.
Onu sonra yaparım,şimdi pc ile uğraşıyorum bulamadım dediğini aida64 extreme indirdim ama yok.
Sorunun Psu kaynaklı mı yoksa ekran kartı mı kaynaklı olduğunu çözebilsek aslında çok güzel olucak ama yok o kadar garip bir problem ki görüntü gidiyor ama pcde müzik çalmaya devam ediyor biraz önce yine aynısı oldu...

Kapandığında Wattman hatası almanız, %100 anlamında ekran kartı hatası olduğu anlamına gelmiyor. Geçenlerde bir sürücü hatasından dolayı wattman hatası aldım, sürücüleri düzeltince çözüldü. Wattman hatası bilgisayar belleklerinizden veya patates olmuş güç kaynağınızdan dolayı bile çıkar, tüm donanımlarınızı doğru düzgün test ettiniz mi?

Kapandığında Wattman hatası almanız, %100 anlamında ekran kartı hatası olduğu anlamına gelmiyor. Geçenlerde bir sürücü hatasından dolayı wattman hatası aldım, sürücüleri düzeltince çözüldü. Wattman hatası bilgisayar belleklerinizden veya patates olmuş güç kaynağınızdan dolayı bile çıkar, tüm donanımlarınızı doğru düzgün test ettiniz mi?
Bilgisayarı alalı daha 3 ay olucak ve diğer donanımları nasıl test edebilirim ki?

Şu lanet WattMan hatasına hala AMD cephesinin sunduğu bir çözüm yok mu yahu? Forumda her gün 3 tane WattMan konusu açılıyor. Bırakın şimdi PSU ayaklarını falan forumda kaç kişi yeni alınan NVIDIA kart ile bu tip bir sorunla karşılaştı? Ucuz etin yahnisi ucuz oluyor. Ben de RX 5700 alacaktım güya. Işık hızıyla soğuyorum bu firmadan ne zaman yeltensem almaya. Koskoca firmasın, on numara kartların var, on numara fiyattan satıyorsun, ama bir çok kullanıcının mağdur olduğu sürücü sorununu yıllardır çözemiyorsun. GPU çıktıktan 1 sene sonra anca stabil hale geliyor sürücüler. Yazık yahu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı