Gigabyte RX 590 Siyah Ekran ve WattMan Sorunu

Tenzo97

Centipat
Selamlar, bu bilgisayarı 28 Ağustos'tan beri kullanıyorum çok karın ağırısı çektirdi ve şu son bir haftadır siyah ekran hatası alıyorum. Bazen 15 dk sonra bazen 3-4 saatlik bir oyun süresinin ardından monitör no signale düşüyor ve ekran kartı fanları coşuyor. Reset tuşundan reset atılmıyor, bilgisayarı kökten kapatmak zorunda kalıyorum. Bazen bilgisayar tekrar açıldığında WattMan hatası diyor bazen demiyor anlamış değilim. Bilgisayar boştayken bu hata olmuyor sadece yük altındayken karşılaşıyorum, bütün driverlar vs. hepsi güncel. Bugün yeni formatladım yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını teknik servisinize vermenizi öneririm. Genellikle Sapphire'ler de oluyordu bu durum. Artı güç kaynağınızın modeli neydi? Eğer 500W ve altı bir güç kaynağı kullanıyorsanız yetmiyor olabilir.

Yani 2 saattir düşük ayarlarda oynuyorum hiç bi kapanma yok ama grafikleri yükseltince kapanıyor ekran kartı sorunlu yani bende psu zannediyordum
Dostum ekran kartına yük bindirince sorun çıkartıyor işte. Bir vinç hayal et dostum. Bu vincin atıyorum kaldırabileceği maks ağırlık 300 ton sallıyorum bunu şu anda o kadar kaldırabiliyorlarmı bilmiyorum. Bu vince 1 ton koyunca banamısın demiyor ama 100 ton koyunca vinç kopuyor. Halbuki 300 tona kadar kaldırabildiği halde 100 tonu kaldıramıyor. Anormallik yokmu burada? Vinci kullanan kişi beceremiyor veya halatlar sağlam değil demek aptallık olmaz mı? Özelliklerinde en fazla 300 Ton kaldırabiliyor yazmasına rağmen bu vinç 100 tonu kaldıramıyor.

Recommended yani tavsiye edilen sürücüyü yükleyin.

ben çözümü şöyle yaptım aynı sorun bendede var bende 1 haftadır aldım. sapphire rx590 nitro+

radeon ayarlarından oyun/global ayarlar/global wattman ayarlarından gpu mhz düşürerek çözdüm. sorun şundan kaynaklanıyor. bu kartlar gereğinden fazla hızları yükseltilmiş stock olarak bile.
Adsız.png

frekans ayarını otomatıkten dınamıge cek. sende mhz ler farklı olabilir. benim kartımın 1545 di ben 1460 çektim senınkide örneğin 14xx ise çek 13xx e diğerlerinide ona göre biraz düşür. fan hızınıda ısına göre ayarla
Adsız1.png

kullandığım sürüm. adrenalin 19.9.3 whql sürümü.

bazen pc yenıden başlattıgında ayar sıfırlanmış olabılıyor ona göre. ben yaşamadım ama. dene sonucuda buraya yaz

ben çözümü şöyle yaptım aynı sorun bendede var bende 1 haftadır aldım. sapphire rx590 nitro+

radeon ayarlarından oyun/global ayarlar/global wattman ayarlarından gpu mhz düşürerek çözdüm. sorun şundan kaynaklanıyor. bu kartlar gereğinden fazla hızları yükseltilmiş stock olarak bile.
Eki Görüntüle 465682

frekans ayarını otomatıkten dınamıge cek. sende mhz ler farklı olabilir. benim kartımın 1545 di ben 1460 çektim senınkide örneğin 14xx ise çek 13xx e diğerlerinide ona göre biraz düşür. fan hızınıda ısına göre ayarla
Eki Görüntüle 465684

bazen pc yenıden başlattıgında ayar sıfırlanmış olabılıyor ona göre. ben yaşamadım ama. dene sonucuda buraya yaz
1460 yaptığın zaman kartın hız aşırtmasını geri almış oluyorsun zaten. Böyle yapacağına kartı sök, dual biosu kullan senin yerine kart kendi hızaşırtmasını kendi geri alsın.
Bu arada 100 MHz kaç FPS farkettirdi? Çünkü RX580'in frekansı bile 1430 MHz yani kartın RX580 oluyor nerdeyse.

Eki Görüntüle 465682

Eki Görüntüle 465684

Neden böyle şeylerle uğraşmak yerine garantiye göndermiyorsunuz? Çekirdek Hızı O.C: 1560MHz yazıyorsa o hızda kullanmak problem yaratmamalı ona göre tasarlanmış kartlar zaten. Bence değişim isteyin.

Bu arada senin karttan ne haber? Merak ettim ☺ @Fırat Karaeski

Neden böyle şeylerle uğraşmak yerine garantiye göndermiyorsunuz? Çekirdek Hızı O.C: 1560MHz yazıyorsa o hızda kullanmak problem yaratmamalı ona göre tasarlanmış kartlar zaten. Bence değişim isteyin.

Bu arada senin karttan ne haber? Merak ettim ☺ @Fırat Karaeski
Kart sakız gibi yapıştı sakız gibi sakız sakız. PTT kargoya verdim allahın belası kargo haftanın 7 günü içerisinde gidip dükkanın kapalı olduğu gün cumartesiyi buluyor ya. Kargo Ümraniye'de bekliyor, birşey yapmazsam bana iade edecekler gidip endeks bilişime yazıyorum 5 dakka gidip alın diye öyle bir durumumuz bulunmamaktadır diyor çileden çıkacam artık. 5 dakika yürüme mesafesi var şubeyle iş yeri arası gitmiyorlar allahsızlar ya. PTT'ye indim talimat vericem diye saat 17:00 oldu son dakika ben geldim adam diyor sistem kapandı yarın gel. Öbür gün gittim tekrar dağıtıma çıkması için talimat verdim 6.75 TL ona bayıldım hala teslim edilmesini bekliyorum. 2 hafta olacak kart daha garantiye ulaşmadı ya resmen mundar oldu paramda zamanımda lanet olsun yeminle ya. GTX 1660 Ti ROG STRIX kaçtı 1990 TL'ye çıldırıcam az kaldı ya.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı