GNU/Linux deneyimleriniz

Linux Mint terminal kullanmatı en aza indirmeyi hedefleyen bir dağıtımdır. Çoğu şeyi grafik arayüzden yapabilirisiniz. Ayrıca Manjaro kullanmanızı öneririm eğer 2. bir diskiniz varsa.
Hocam Windows'a göre fazla.Şuan Mint'i dualboot ile kullanıyorum.4-5 ay sonra Linux'u iyice öğrendikten sonra Arch tabanlı bir dağıtıma,büyük ihtimalle Manjaro'ya geçeceğim.

Dual boot yaparak Pardus kullanmıştım bir süre ama hiç geçmiyordum bile bende sildim. Sanra Pop!_OS kurdum ama kurduktan iki gün sonra kernel güncelledim çöktü tekrar açamadım ve kullanmayı bıraktım.

Manjaro kullanmayı deneyebilirsiniz profesyonel iseniz Arch.

Hocam Windows'a göre fazla. Şu an Mint'i dualboot ile kullanıyorum. 4-5 ay sonra Linux'u iyice öğrendikten sonra Arch tabanlı bir dağıtıma, büyük ihtimalle Manjaro'ya geçeceğim.

Ama Arch ile Debian/Ubuntu dağıtımlarının farklı kodlar kullanılarak çalıştırıldığını biliyorsunuz değil mi?

3 yıldır Linux kullanıyorum fakat 3 yılımında hepsi Linux'la geçmedi. Kali ile başlamıştım serüvene :D. Şuana kadar deneyimlerimde bana en yakın distro Arch oldu. Yeni sistemim gelince Gentoo serüvenime devam etmek istiyorum fakat okullar var diye pek uğraşabilir miyim bilmiyorum.

Son düzenleme:
Merhaba. Bugün bütün Linux kullananlarla konuşmak istiyorum. Deneyimlerinizi almak, benimkileri size aktarmak. Özellikle @Linux Aliskanligi hocamın gelmesini rica ediyorum. Teşekkür ederim.

Yazın başlamıştım, Debian Kali Linux kullandım etik hackerlik için doğusu siber güvenlik alanından yürümek istiyorum.

Kali'yi kullanırken pek çok hata aldım bazı depolar sıkıntı çıkardı, ilk başlarda bune falan diyordum şimdi ise Windows'ta neymiş diyorum. Şahsen en az bir kez Linux kullanmayan gerçek OS kullanmamış demektir.

Linux adamdır, milattan kalma PC'leri bile birer canavara çeviren bir adam.

Her dagitim her sisteme tam olarak uymuyor. Ince ayarlamalar yapmak gerekebiliyor. Ornegin Linux Mint Cinnamon ve LMDE 5 ayni islemci performansini vermiyor bende. Debian kurunca ayri, Arch'ta ayri, Ubuntu ve turevlerinde ayri, Fedora'da ayri performans aliyorum.

Chromium tabanli tarayicilarda donanim hizlandirmanin calismamasi da ayri bir sok etkisi yapiyor.

Yine de Windows coplugunden kurtuldugum icin mutluyum.

Arch Linux kullanıyorum. Ben 9 yaşımdan beri Linux kullanıyorum, şuan 14 yaşındayım ve hala kullanıyorum. Şuan dediğim gibi Arch kullanıyorum. Bu kadar kolaylık ve özgürlük hiçbir sistemde yok. Ayrıca Linux'ta bildiğiniz üzere veya bilmediğiniz üzere birsürü DE ve WM var. Ben i3wm kullanıyorum, istediğim gibi özelleştirip kullanabiliyorum. Aynısı diğer DE ve WM'ler için de geçerli. Performans konusunda da ödün vermiyor. Gayet güzel bir işletim sistemi. Şikayet ettiğim bi sıkıntısı da yok.

1663432854577.png

Program desteği Windows kadar olsa taş gibi bir çok dağıtım kullansam da Windows'ta ki kolaylığı bulamadığım işletim sistemi, Windows kadar program desteği olsa Linux havada karada tokatlar ama yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı