GNU/Linux kategorileri hakkında

Rashmore

Kilopat
Katılım
22 Ocak 2019
Mesajlar
2.877
Makaleler
54
Çözümler
25
Yer
@bluebard
Daha önceden birkaç kez öneride bulunmuştum bununla ilgili, öncekileri yeniden belirteyim ve şu andaki kategoriler hakkında birkaç bir şey söylemek için konu açayım dedim. Daha önceden yaptığım öneriler;
1615229642411.png

1615229687689.png

Biraz şu anki kategoriler hakkında fikrimi belirteyim. Bu kadar fazla dağıtım kategorisine gerek yoktu bence. Debian, Ubuntu, Arch ve Bağımsız şeklinde kısaca hepsi özetlenebilir en popüler olanlarıyla birlikte. Bu ayrılan kategorilerin bazıları Pardus kategorisi gibi bir süre sonra ıssız çorak bölgelere dönecek. Forum üzerinde kaç tane Linux kullanıcısı olduğunu ve kaç tanesinin Gentoo, Void, Pisi, Milis gibi dağıtımları kullandığını aşağı yukarı tahmin edebiliriz.

Kısaca özetlemek gerekirse yukarıdaki önerilerim ve dağıtım kategorilerinin olabildiğince azaltılması yönünde daha iyi olabileceğini düşünüyorum. Başka önerisi veya düşünceleri olanlar konuda belirtebilirler, bu sayede birlikte ortak bir fikre varmış oluruz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şu görseldeki kategoriler bana da çok mantıklı geldi. Önceden düşünülünce dağıtımların ayrı ayrı olmadı hoş bir fikir gibi gelmişti ancak gerçekleşince çok da hoş durmadı.

Rehberler, teknik destek ve masaüstleri kategorileri çok mantıklı bence de.
 
İm. Bu kadar fazla dağıtım kategorisine gerek yoktu bence. Debian, Ubuntu, Arch ve bağımsız şeklinde kısaca hepsi özetlenebilir en popüler olanlarıyla birlikte.

Tamamen katılıyorum. Dağıtım dağıtım ayırmak yerine taban olarak ayırıp bir de diğer kategorisi olabilirdi.
 
Bence olmamalı, boşu boşuna kategori açılacak ve veritabanını boş yere şişirecek.
Technopat Sosyal'de çöle dönen o kadar çok kategori var ki 2-3 kategoriden bir şey olmaz.
Hocam fakat Milis kesinlikle olmalı. Pardus varsa önceden olmalı Milis.
Bence Pardus de olmamalı, tabanlar olsa yeter.
5 - 6 kişi için kategori açılmaz.
Linux'le alakalı ve gözünüze gözükmeyen o kadar çok konu var ki.
 

Geri
Yukarı