GNU/Linux masaüstü görünümleriniz

Bir sonraki level evren mi olacak acaba? 😀
O saf Debian zaten;
2021-05-28 15.22.17 ekran görüntüsü.png

O kadar iyi ki, kendine bu unvanı layık gördü.

Benimki de budur:
Temiz ve çalışabilirliğin tavan yaptığı,
Dünyanın en güzel işletim sisteminin,
En güzel duvar kağıdıyla, elementaryOS'tan sevgilerle;

Eki Görüntüle 1045086
ElementryOS'un ara yüzünü Ubuntu'nun da kendisini beğeniyorum. Acaba ElementryOS'UN masaüstü Ubuntu'ya kuruluyor mu?

Bu yazıda Ubuntu'nun LTS sürümünde çalışır yazıyor ama ben Ubuntu 21.04 kullanıyorum.,
"Yüklemeye geçmeden önce, bu masaüstü ortamının deposunun yalnızca Ubuntu'nun LTS sürümleri için kullanılabilir olduğunu belirtmek önemlidir, bu nedenle diğer sürümler onu kullanamaz."

Bu yazıda Ubuntu'nun LTS sürümünde çalışır yazıyor ama ben Ubuntu 21.04 kullanıyorum.,
"Yüklemeye geçmeden önce, bu masaüstü ortamının deposunun yalnızca Ubuntu'nun LTS sürümleri için kullanılabilir olduğunu belirtmek önemlidir, bu nedenle diğer sürümler onu kullanamaz."

Ben sadece örnek olsun diye attım. Google'da araştır, o sürüm için yüklemeyi de anlatmışlardır...

Void Cinnamon. Xbps arayüzü için OctoXbps kurdum, güzel bir araç, paket kurulumu ve yönetimini kolaylaştırıyor. Bir de sistem çekmesi aracı var (OctoNotifier). Başlangıca ekledim otomatik olarak başlıyor. OctoNotifier aracı ile veritabanı senkronizasyonunu iyi biçimde ayarlayabiliyorsunuz. Sistem çekmecesindeki simgesi, güncelleme olunca utanıp kızarıyor. Türkçe çevirisini de yapmaya başladım Octo'nun, müsait bir ara commit gönderirim. Github hesabımı kapatmıştım satıldıktan sonra, artık yeni bir tane açacağız.

LXDM yerine; Lightdm, gtk-greeter ve GUI'sini kurdum. Böyle çok daha güzel oldu. LXDM çok yavan geliyor.

Vimix GTK ve Simge teması kullanıyorum.

void-cinnamon.png

void-lightdm-greeter.png

Son düzenleme:
Ana sistemim, Vimix tema ile Debian Bullseye 11 Xfce. Netinstall ile kurulum yapıp, ortam kurulumları kısmında hiçbir şey seçmeden kurulum yapmıştım. Ortam, sistem kurulumundan sonra elle kuruldu, böylece oldukça hafif, kullanışlı ve hızlı bir sistem elde edebiliyorsunuz.

debian-ev-sistem.png

Son düzenleme:
Benimkinin nasıl yapıldığı ile ilgili bir tutorial yok. Ben direkt olarak discover (KDE'nin apt tabanlı tema ve uygulama mağazası)dan layan KDE theme, tela icon theme ve latte dock kurup taskbarı üste aldım. Çok güzel duruyor.
Kubuntu + Windows 10 dualboot kullanıyorum bu arada.

Eki Görüntüle 1037734
Hocam nasıl yaptınız ? Çok manyak gözüküyor da :)
Bu arada benimki:
1622237660127.png
1622237660431.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı