GNU/Linux masaüstü görünümleriniz

İlk Vm'de UEFI açık başarmak lazım, sonra kurarsınız.

Temalar için de veya wm kullanırsınız ama kendiniz yapınca daha tatlı oluyor emin olun.

Mesela ben Awesome WM veya herhangi bir WM kurdum. Bunun stok hali gelmiyor mu? Ya da direkt olarak tema şeklinde bir yerden indirebiliyor muyuz?

1639501853521.png

Biraz mac vâri bir tema. Temiz görünmesi sebebiyle beğeniyorum. Hoşuma gitmiyor değil hani. :)

Silmek istesem nasıl sileceğimide bilmiyorum daha önce hiç farklı bir masaüstü ortamı veya wm kurmadım bir dağıtıma. Hep tek masaüstü ortamı kullandım.

Arch tabanlı dağıtımlarda (diğer dağıtımları bilmiyorum.) Giriş yaptığınız ekranda hangi masaüstü ortamından başlatmak istediğinizi seçebiliyorsunuz.

Arch tabanlı dağıtımlarda (diğer dağıtımları bilmiyorum.) Giriş yaptığınız ekranda hangi masaüstü ortamından başlatmak istediğinizi seçebiliyorsunuz.
Bu DM'de oluyor, benim gibi DM yerine Terminal üzerinden StartX ile giriş yapıyorsanız .xinitrc dosyasını değiştirmek yeterli oluyor. Örneğin oyun için DWM'den i3 geçeyim diyorsanız .xinitrc dosyasındaki exec dwm kısmını exec i3 yapmak yetiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı