Sürprizbozan Godzilla vs kong inceleme

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cedric Diggory

Kilopat
Katılım
27 Mart 2019
Mesajlar
8.887
Makaleler
5
Çözümler
24
Filmi izledim bir kaç yorum yapmak istiyorum hadi başlayalım. :D Konu spoiler içerir!

Filmin artıları:

Filmin artıları ile başlamak gerekirse filmin en büyük artısı bence çok güzel görsel efektlerin olması. Yani görsel efektler o kadar iyi ki Kong'un yüz ifadesinden nasıl hissetiğini anlayabiliyorsunuz. :D
1617706925215.png


1617706925215.png


Bir diğer artısı dostlarım özellikle Godzilla 2014'de beğenmediğim bir kısım olan titanları tam anlamıyla göstermeme olayını düzeltmişler. Titanları tam açıdan izleyebiliyoruz Godzilla 2'de bunu düzeltmişlerdi bu filmde de aynı bu olayı cidden seviyorum.

1617707677859.png


Filmin bence en güzel artısı dövüş sahneleriydi. Yani şu zamana kadar çıkmış bütün titan filmlerinden daha iyi dövüş sahneleri vardı. Özellikle Kong bu iş için çok uyumlu olmuş Godzilla zaten hantal bu zamana kadar da hantal kişiler ile savaştı binadan binaya atlayan Kong bu anlamda çok iyi olmuş.

1617707883709.png


Filmin eksileri:

Kuşkusuz şu filmi izleyen herkes eminim ki bu film 3 saatlik bir film olabilirdi demiştir çünkü olabilir. Kong nasıl o tesise yerleştirildi Godzilla diğer titanları nasıl öldürdü hiç biri belli değil. Sahneler hep bir anda olup bitti Kong'u nasıl gemiye taşıdıkları belli değil nasıl helikopter ile götürdükleri belli değil. Ve ek olarak Kong türü ve Gojira türünün geçmişte olan savaşlarına biraz daha deyinilebilirdi açıkçası... Bu konuda aşırı eksiği var filmin.

1617708074489.png


Bir diğer eksiği aslında film esksiği değil de biraz daha yapımcı saçmalığı. Filmi dostlarım bizim gibi sineması kapalı ülkeler de geç vizyona koydular ve internete baya bir spoiler yiyenler oldu. Ben bu konuda yine fazla bir spoiler yemedim ancak çok fazla spoiler yiyenler harbi oldu. Bu konuda filme değil yapımcıya bir eksi veriyorum.

Genel düşüncelerim:

Film bence aşırı iyiydi izlenmesi gereken nadir filmlerden birisi. Ben bu filmde Kong'un hala Godzilla'ya karşı koyacak gücü olmadığını düşündüm. Çünkü Godzilla yıllardır yaşayan ve bir sürü savaş görmüş bir titan Kong daha bir genç titan. Kong bence boyu Godzilla'yı geçince biraz daha eşit olabilir. Kong'un boyunun ileride 130 metre olacağı söyleniyor yani Godzilla'yı geçecek boy olarak bence o zaman daha eşit bir savaş görürüz. :D Filmde titanların savaşını bol bol görüyoruz bu anlamda cidden iyi. İlk kez titan filmi izleyenler için baştan sona izlemeniz gereken filmler şöyle:

1617708354534.png



Kong Skull Island

1617708394091.png


Godzilla 2014

1617708432338.png


Godzilla 2

Sıralama böyle Godzilla 2014 Kong Skull Island'dan önce çıkmış bir film ancak Skull Island biraz daha da geçmişi anlattığı için onla başlamanız daha iyi olur.

Bu arada filmdeki Kong ile Godzilla'nın boy sıralaması böyleydi:

1617708549501.png


O yüzden Kong Godzilla'yı geçince daha eşit bir savaş olur dedim. Öyle bir şey olursa bile Godzilla her türlü Kong'dan daha üstün ancak bir şansı olabilir Kong'un. Neyse bugünlük benden bu kadar incelemem hakkında yorum yapabilirsiniz. :D Kendi yorumlarınızıda yazmayı unutmayın.
 
Hocam vs'yi daha izlemedim de Kong Skull Island'da aklıma yatmayan çok yer var. En önemlisi Kong'a Ejderhanı Nasıl Eğitirsin'deki elini burnuna koyma hareketi yapılması. Güya bir nevi bağ kuruluyormuş böylece. Yahu sen koskoca King Kong'sun, parmağın kadar bir canlının burnuna dokunmasını nasıl onaylarsın? Onu geçtim, dokunuşunu hissedemezsin bile. Hayır itici duruyor. Koskoca maymunla nasıl bağ kurayım ben?
 
Şu Çin yaratıklardan neler çekiyor be 😁.
İyi ki Godzilla' yı filmde zayıf göstermemişler yoksa beğenmezdim. Kong' u yere yatırdıktan sonra neden öldürmedi orayı anlamadım hala.
 
Şu Çin yaratıklardan neler çekiyor be 😁.
İyi ki Godzilla' yı filmde zayıf göstermemişler yoksa beğenmezdim. Kong' u yere yatırdıktan sonra neden öldürmedi orayı anlamadım hala.
Godzilla'nın oradaki hedefi Kong değildi Mechagodzilla'dı. Ondan öldürmemiştir yoksa Godzilla zaten Kong ile uğraşmıyacaktı insanlar Godzilla'yı makine ile kışkırttı.
 
Filmin kısa kalma konusuna katılıyorum, olaylar daha yavaş bir şekilde anlatılabilirdi. Millie ve yanındaki 2 erkeğin ufak macerasından zerre keyif almadım. Daha detaylandırılabilirdi. CGI açısından da çok kaliteli bir film, daha uzun bir ekran süresi çok farklı şeyler katabilirdi.
 
Godzilla'nın oradaki hedefi Kong değildi Mechagodzilla'dı. Ondan öldürmemiştir yoksa Godzilla zaten Kong ile uğraşmıyacaktı insanlar Godzilla'yı makine ile kışkırttı.
Tam ağzı ile Kong' u sucuk yapacakken durdu ama. Sahne bana Kong'u yaşattılar yine hissiyatı verdi.
 
Tam ağzı ile Kong' u sucuk yapacakken durdu ama. Sahne bana Kong'u yaşattılar yine hissiyatı verdi.
Zaten isteseler bile Kong'u öldürtemezler. Godzilla kadar fanı var nerdeyse zaten film boyunca ezilmesi çoğu kişinin gıcığına gitti. :D Ama ben Kong baltayı Godzilla'nın kafasına vurduğunda Godzilla'nın en azından bir bayılmasını bekliyordum bacağını nerdeyse koparan balta herifin kafasına zarar bile vermedi. Adam 2 dakka sonra kalkıp Kong'u yere serdi. :D Ama zaten Kong'un böyle bir boy ve savaş tecrübesi olmadığını düşünürsen zaten belliydi kimin yeneceği. Kong'un en sonda boyun eğmemesi güzel bir detay olmuş ileride eşit bir savaş görebiliriz.
 

Geri
Yukarı