Gordon Freeman iyi bir karakter mi?

Enis kirazoglu mu izledin? :D

Aslında evet o videodan gördüm şahsen güzel bir karakter (sadece Half-Life 2 oynadım) insanların fikirlerini merak ettim.

Oyun dünyasında çok bir kişiliği olmasa bile ikonikleşen karakterler var. Hele bir de o oyun eskiyse o zaman nostaljik hislerle daha da önemli kalıyor. Mesela benim aklıma gelen karakterlerden biri Resident Evil 4'teki merchant. Oyunda sadece eşya satın alıp sattığın bir karakter olmasına rağmen 3-5 diyaloğu ile çoğu insanın aklına kazındı. Gordon freeman ise diyalogları ile değil levyesi ve kıyafeti ile akıllara kazındı ve öyle sevildi. Mesela half- Life 3 çıksa ve Gordon konuşan ve kişilik gösteren bir karakter olsa eminim çok daha iyi olmasına rağmen beğenmeyip kötü yorum yapacak insanlar vardır.

Haklısın Resident Evil 4'e yeni başladım (Xbox 360 üzerinden oynuyorum remake değil) merchant benim bile aklıma kazıldı kral adamdır.
 
Oyunlarda karakterlerin arkaplanlarına fazla takılma olayını anlamıyorum. Bu konuda eleştirme yapanları hiç anlamıyorum.

Hani
"Bence, benim oynadığım oyunlar arasından en iyi arkaplana sahip karakterler X'dir"

demek yerine

"Kâinata gelmiş geçmiş en büyük super-robot-monkey-team-hyper-force-go! hikayeye/arkaplana sahip karakter X'dir! Aksini iddia eden Chrome dinozor oyununu oynasın!!"

Gibi algılanıyor 😅
 
Rise and shine mr. Freeman, rise and shine.
Gordon Freeman'ı tek geçerim, üzerine karakter tanımam.
 
Tasarımı son derece hoş. Diğer arkadaşların da dediği gibi oyun boyunca korunmak için giydiği hev suit ve levyesi onu nev-i şahsına münhasır bir karakter yapıyor. Ayrıca 3. tekil şahıs modunda baktığımızda çok da karizmatik bir karakter. Oyunda hiç konuşmuyor bu da onu gizemli yapıyor. Ayrıca karşılaştığı bütün zorluklara rağmen bana kalırsa içinde Doom guy gibi tanrısal bir güç barındırıyor. Çünkü bakın, laboratuvarın patladığı gün Gordon neden seçildi? Ya da g-man neden oradaydı? En önemlisi de 2. oyunun başında g-man'in konuşması "the right man in the wrong place can make all differences on the world" yani "yanlış yerdeki doğru adam dünyayı değiştirebilir." buradan da Gordon'un özünde seçilmiş kişi gibi bir konumda olduğunu anlıyorum ben.
 
SKYRIM'de oluşturduğumuz ruhsuz elf > Gordon Freeman

Adamın nasıl biri olduğunu çevresi ve profesörleirn diyalogları sayesinde öğreniyoruz. Oyuncuyla bağ kuracak kadar kuvvetli yapamamışlar o yüzden duygu beslemeden, şeklen hafızalarımızda yer ediniyor.
 
Aslında evet o videodan gördüm şahsen güzel bir karakter (sadece Half-Life 2 oynadım) insanların fikirlerini merak ettim.



Haklısın Resident Evil 4'e yeni başladım (Xbox 360 üzerinden oynuyorum remake değil) merchant benim bile aklıma kazıldı kral adamdır.
O zaman size ufak bir bilgi vereyim 2005 yapımı orijinal Resident Evil 4'te Leon ve merchant karakterini seslendiren kişi aynı.
 
O zamanın oyun yapma anlayışına göre karakterler konuşmuyordu bu daha çok tarz meselesi gibi bişey. Ordaki Gordon Freeman ayrı bir karekter değil sensin aslında biz anakarakter bile değiliz neredeyse. Tüm o hengameden sağ çıkmayı başaran bir profesörüz olaylar bizden bağımsız ilerliyor - İlk oyun için konuşuyorum- haliyle sıradan bir profesör oluyor aslında Gordon Freeman. Ben bu tarz hikaye anlatımını seviyorum onlarca ara sahne onlarca karakter diyaloğu bir yerden sonra baygınlık getiriyor.
 
Karakterin derinliği falan filan yok. Kim ne diye bu kadar seviyor onu da anlamış değilim. Boş bir karakter. Aksini söyleyip iyi bir karakter olduğunu iddia edenler, gitsinler bir Arthur Morgan'a, bir Last of Us'daki Ellie'ye baksınlar.

Tam olarak 1998 yilinda cikmis bir oyundaki karakterin derinligini gunumuz oyunlariyla kiyaslamak da iyimis cidden. Half Life cag kapatip cag acan bir oyundur nasil kiyaslamalar yapiyorsunuz acaba. 2000 yillarin basi zaten fazla konusmayan karakter donemidir. Dead Cells'de bunun orneklerinden birisi mesela.
 
İyi karakter ile iyi yazılmış karakter arasında fark vardır. İyi kalpli bir karakter evet. Ama iyi yazılmış bir karakter mi? Yazılmamış bir karakter kendisi. Bir kişiliği dahi yok. Aynı sorunun G Man için sorulması daha uygun olur bence.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı