GoW, TLOU2 abartan kitle hakkında

GoW 2018, resmi olarak 2018'in en iyi oyunudur. TLoU 2 de resmi olarak 2020'nin en iyi oyunudur. Game Awards'a göre.
Seversiniz sevmezsiniz, orası ayrı mesele.
TLOU 2013 yılında GTA V'i yendi ve GOTY aldı.
GoW da benzer şekilde.
Rockstar'ın Sony özel oyunlarına kaybediyor olması biraz üzücü. En son RDR1 GOTY almıştı.
 
Uç uca falan değil. O yıl duyduğum haberlere göre GoW 2 kat daha fazla oy almış, ne kadar doğru bilmiyorum.

Hayır hocam o zaman ki oylardan çok şu an bir inceleme yapılsak istense RDR2 alır diye düşünüyorum iki oyunda çok güzel ama RDR2 yavaş başlangıçtan dolayı kaybetti bence. Oyun çıkalı 2 yıl oldu ama halen tonla ayrıntı keşfediliyor. GoW da 200 saat RDR2 de ise 300 saatim var GoW da hiçbir şey kalmadı yapacak ayrıntı falan da kalmadı bayağı bayağı ama RDR2 de halen yapmam gerekenler var ve sıkılmadım oynadığım andan şu ana kadar halen yeni ayrıntılar keşfediorum rocsktar yapmış gine.
 
TLOU 2013 yılında GTA V'i yendi ve GOTY aldı.
GoW da benzer şekilde.
Rockstar'ın Sony özel oyunlarına kaybediyor olması biraz üzücü.
TLOU vs GTA V mi? Oyun dünyasına bütünüyle yön veren bir oyun ve ortalama bir hikayeye sahip interaktif bir film mi?
1613975510443.png
 
TLoU sırasında kontrolcüyü elime almadım diyen adam YouTube’dan izlemiştir net, aynı oyunu oynamış olamayız çünkü. İnteraktif film diye abartılacak bir oyun değil TLoU. Çatır çatır oynanışı var, gayet de zor ve içine alıyor sizi. Hele TLoU2’nin oynanışına bunu diyorsanız, oyundan anlamıyorsunuz demektir. Her kavgaya farklı farklı açılardan yaklaşmanıza olanak sunan, birçok farklı savaş mekaniği ve opsiyonu sunan bir oyun TLoU2.

RDR2 isimli hikayesiz, sıkıcı görevlerle bezenmiş simülasyonu, her saniyesi aksiyon dolu, buram buram sizi içine alan GoW ile karşılaştırmak da oldukça komik. RDR2’nin seçtiği final ve dramatik son ile birkaç yan görevi çıkarın, oyunun 60-70 saatinde hikaye yoktur doğru düzgün.

GoW da, TLoU da oyun dünyasını ileriye taşıyan, oyunlar sanat eseri midir tartışmalarının en büyük argümanları arasına yerleştirilen oyunlardır. Hikayeleri ve oynanışın hikayeye sunduğu katkı ile milyonların sevgisini kazanmışlardır. İnteraktif film değillerdir, sadece oynanış ile aktarılabilecel, benzersiz hisleri size yaşatırlar. TLoU’ın zor combatı ve hayatta kalma mekanikleri size post apokaliptik dünyayı iliklerinize kadar hissettirir, GoW’un kapsamlı, akıcı ve aksiyon dolu oynanışı ise size tanrısal güçleriniz varmışçasına bir oyun deneyimi sunar. Oynanışın sunduğu bu “immersion”, “interaktif film abi işte” diye küçümsenecek bir şey değildir.

RDR2 ise bir şaheserdir evet, ama mekanikleri ve açık dünya etkileşimleri oldukça özenle hazırlanmış, muhteşem bir eski tip simülasyon oyundur. Sabah akşam birilerine ateş eder at sürersiniz, vahşi batıdaymış gibi rol yaparsınız, çok da eğlenirsiniz. Ama oldukça cilalanmış bir açık dünya simülasyonudur o kadar, GoW veya TLoU gibi bir sanat yapımının karşısında kaybetmeye de her zaman mahkumdur.
 

Geri
Yukarı