GTA 4 şişirilmiş bir balondur

Ben farklı silahlar taşımayı seviyorum, beni rahatsız etmiyor. Senin neyi sevip sevmediğine göre değişir. Ne yani her türden 1 silah taşıyabiliyoruz diye GTA4 GTA 5'ten iyi mi oluyor?

GTA 5 Daha çok arcadeye yakın oluyor hikayeye değil.

GTA 5'in dünyası sosyal medya, Hollywood ve zenginliği harmanlamış gerçek dışı Amerikan Rüyası fantezisini yansıtırken, GTA 4 gerçekleri yüzüne tokat gibi vurur, kaçak olarak Amerika'ya giden mülteciyi oynarız, kuzeni Niko'ya gel buralar çok güzel çok zenginim dese de gerçekler hiç de öyle değildir, Niko lüks evler, arabalar, beklerken, hamam böcekleriyle dolu, derme çatma bir evde, borca batmış, beş parasız olan, sevgilisi bile Rus bir serseri tarafından taciz edilen, kuzeni Roman ile baş başa kalmıştır. Ben oyunlarda sadelik ve gerçeklik seviyorum bu yüzden GTA 4 benim için GTA 5'ten daha iyi bir oyundur. Ayrıca oyunların SJW kültüründen sıyrılıp tekrar ciddiyet ve gerçek dünyayla ilişkili olmasını istiyorum, şimdiki oyunlar, müthiş grafiklere sahip, içleri boş bir teneke, gibi geliyor. GTA 4'ün bir görevinde, sevgilisini öldüren bir adama para karşılığı yardım ediyorduk, adam polisler tarafından yakalanmaktan ve hapse girmekten çok korkuyordu, Niko bagajında ceset olan arabayı denize attıktan sonra adamla telefonda görüşürken şöyle diyordu; "Artık polisler için endişelenmene gerek yok, artık endişelenmen gereken tek şey kendi vicdanın." diyordu. Diyalogları bile titizlikle düşünülmüş, hikayesi olan, sanat eseri gibi oyunları çok özledik.

Son düzenleme:
2008 yılında çıkmış bir oyuna balon demek oyunlardan anlamamaktır. Günümüze göre sıkıcı bir oyun olsa da zamanında oldukça güzeldi. Evet açık dünyası GTA San Andreas'a göre sıkıcı. 2008 yılında çıkan daha iyi grafikli ve daha iyi fizikli bir oyun söyleyebilir misiniz? GTA 4'ü çok severim hatta en sevdiğim GTA oyunu olabilir. Elbette bazı konularda kötü fakat benim için oyunu güzel yapan şey kısmen daha gerçekçi bir hikaye, daha gerçekçi görevler ve oynanış sunuyor olması. Araba sürüşü gerçekçi değil fakat diğer GTA oyunlarında da da araba sürüşü oldukça arcade. Ortası yok ve bence bu abartılı hali daha güzel. Ayrıca silah ve dövüşün en güzel olduğu GTA oyunudur GTA 4.

Eveeet. Artık aylık açılır hâle gelmiş "İlgi!!! İlgi istiyorum. Çok fazla ilgiye ihtiyacım var. Nasıl olduğu önemli değil. İLGİ!!!" temalı konumuz buymuş. Forum üyeleri ise hep olduğu gibi oyunu oynamayıp Youtuber abisi sevdi diye savunanından oyunu gerçekten oynayıp sevenine kadar herkes gelip konu sahibine aradığı ilgiyi vermiş.
Bu arada açık dünyanın boş olması, görevlerin sığ olması, grafiklerin o dönemin popüler soluk renk tonunda olması problemine katılıyorum ama bunlar oyun çıktığı zaman bile laf edilen şeylerdi. Fakat bu konunun ne amaçla açıldığını konunun başlığına bakınca ve forumda yeteri kadar uzun süre takılınca anlıyorsun.

Yani hocam günümüzde ne San Andreas yeterli bir oyun ne de GTA 4 yeterli yani tutup GTA 4 şimdi hiç güzel değil demek de saçma San Andreas kesinlikle oynanabilir demek de aynı şekilde saçma. Her ikisi de nostlaji sayılacak oyunlar GTA 4 belli ki hoşunuza gitmemiş ama o dönemde çok üst seviye bir oyundu. Her oyun döneminin şartlarına göre yargılanmalı günümüze göre değil.
GTA 5 bile günümüz için artık yeterli bir oyun değil. Ki bu oldukça normal. 11 yıllık bir oyundan bahsediyoruz sonuçta.

İşin komik tarafı gelen cevaplar genelde hocam. Oyun 2008 de çıktı grafikler bırak da kötü olsun. Biliyorum ve farkındayım o soluk havası (oyuna derin bir hava kattığı falan da yok) ve binaların düşük kaliteli teksktürleri incelemeye yüzeysel bakmayın. Kaç satır yazıdan dikkat ettiğiniz tek şeyin bu olması çok komik. Üstüne oyunlardan anlamıyor gibi tepkiler ayrı bir komik bununla kendinizi tatmin ettiğiniz için oyun balon ve sıkıcıdır.

Eveeet. Artık aylık açılır hâle gelmiş "ilgi! İlgi istiyorum. Çok fazla ilgiye ihtiyacım var. Nasıl olduğu önemli değil. İlgi!" temalı konumuz buymuş. Forum üyeleri ise hep olduğu gibi oyunu oynamayıp YouTuber abisi sevdi diye savunanından oyunu gerçekten oynayıp sevenine kadar herkes gelip konu sahibine aradığı ilgiyi vermiş.
Bu arada açık dünyanın boş olması, görevlerin sığ olması, grafiklerin o dönemin popüler soluk renk tonunda olması problemine katılıyorum ama bunlar oyun çıktığı zaman bile laf edilen şeylerdi. Fakat bu konunun ne amaçla açıldığını konunun başlığına bakınca ve forumda yeteri kadar uzun süre takılınca anlıyorsun.

GTA 5 bile günümüz için artık yeterli bir oyun değil. Ki bu oldukça normal. 11 yıllık bir oyundan bahsediyoruz sonuçta.

Forumu aktif olarak kullanmıyorum bile ilgiyle alakası da yok bu yazının oyunun hikayesini ilk kez oynadım oynanış anında aklımda kalanları foruma aktardım böyle bir eleştiri konusuna böyle dalıp da marjinal cümleler kurup ne oluyorsa, ben de seni çok iyi anlıyorum :)

Son düzenleyen: Moderatör:
2008 de çıkmış bir oyunu 2024 yılında oynayıp balon iması yapmak çok şaşırtıcı. Çıktığı sene adamakıllı oynatabilen bilgisayarlar olmadığından millet çöp diye çok kafa ağrıttı ama herkes biliyor ki o karanlık atmosfer, savaştan gelen ve fakir bir hayat süren kuzeninin hikayesine dahil olan bir adamı oynamak. Üstelik 2008 de rage motorunu çok iyi kullandılar ben hayran olmuştum oynarken o çarpma efektleri araba sürüşü, insanlara ateş ettiğindeki ragdoll hissiyatı hala zirvededir. Buna en iyi yakın deneyimi RDR2 de yaşadım. Vice City dönemlerinde doğmuş büyümüş biri olarak tüm GTA'ları da oynadım. Sjwlik yapmayacağım. Liste:
1-San Andreas.
2-Vice City.
3- GTA IV.
4- GTA IV: EFLC.
5- GTA Vice City stories.
6- GTA V

Şunu söylemek istiyorum. 2008 de çıkan oyunu 2024'te oynamişsin, ben GTA4'ü ilk çıktığı zaman arkadaşımın PCsinde sadece izlemiştim. O zamanlar o oyun benim için ulaşılamaz güzellikteydi. O dönem de GTA4 diğer oyunlara nazaran çok çok uç seviye bir oyundu. Kaldı ki şu anda bile GTA4 çok iyi bir oyun. Hatta forumda sorsan çoğu insan GTA 5 ile kıyaslıyor, bazı taraflardan GTA 5'ten iyi diyor. Kendin begenmeyebilirsin ama GTA4 kesinlikle balon bir oyun değildir.

Gta IV ilk çıktığı gün PS3 de bir kafede oynamıştım, yani San Andreas'dan sonra benim için bir devrim di.
Bu arada grafiklere kötü diyenleri anlamıyorum gayet güzel, yani oyunun içindeki atmosferi çok iyi yansıtıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı