GTA 5'in dünyası sosyal medya, Hollywood ve zenginliği harmanlamış gerçek dışı Amerikan Rüyası fantezisini yansıtırken, GTA 4 gerçekleri yüzüne tokat gibi vurur, kaçak olarak Amerika'ya giden mülteciyi oynarız, kuzeni Niko'ya gel buralar çok güzel çok zenginim dese de gerçekler hiç de öyle değildir, Niko lüks evler, arabalar, beklerken, hamam böcekleriyle dolu, derme çatma bir evde, borca batmış, beş parasız olan, sevgilisi bile Rus bir serseri tarafından taciz edilen, kuzeni Roman ile baş başa kalmıştır. Ben oyunlarda sadelik ve gerçeklik seviyorum bu yüzden GTA 4 benim için GTA 5'ten daha iyi bir oyundur. Ayrıca oyunların SJW kültüründen sıyrılıp tekrar ciddiyet ve gerçek dünyayla ilişkili olmasını istiyorum, şimdiki oyunlar, müthiş grafiklere sahip, içleri boş bir teneke, gibi geliyor. GTA 4'ün bir görevinde, sevgilisini öldüren bir adama para karşılığı yardım ediyorduk, adam polisler tarafından yakalanmaktan ve hapse girmekten çok korkuyordu, Niko bagajında ceset olan arabayı denize attıktan sonra adamla telefonda görüşürken şöyle diyordu; "Artık polisler için endişelenmene gerek yok, artık endişelenmen gereken tek şey kendi vicdanın." diyordu. Diyalogları bile titizlikle düşünülmüş, hikayesi olan, sanat eseri gibi oyunları çok özledik.