Bunun sebebi farklı görünmek ve yanlış beklentiler.
Yanlış beklentiler neler peki?
-GTA serisi gerçekçiliği amaçlayan bir oyun serisi değil. Ve aşırı gerçekçi grafik bekliyorlar. GTA'nın kendi ait grafik görselliği var. Tabii oyunun grafiklerini çok iyi yapmaya çalışıyorlar ama kendilerine ait motorları zaten uygun.
-GTA gibi içi yaşayan bir açık dünya, her bir NPC için animasyonlar olan, sinematikler ile görevleri dizayn edilmiş bir oyuna çok iyi grafik yapmak zordur.
-Ki zaten kör değiller herhalde evet RDR ve GTA farklı evrenlerde geçiyor ama ben yüz modellemelerini inceledim. GTA VI RDR2'den bile daha iyi duruyor. Ve GTA VI çıktığı zaman veya PS6, PC'ye çıkış yaptığı zaman görsel olarak biraz daha iyi olacaktır.
İnsanlar mod olayı bence fazla abartıyor. Ben bugüne kadar hiçbir oyuna mod kurmadım. Çünkü mod dediğin şey oyunun üstüne yapılır ama grafik kaplaması oyun ham halindeyken tüm karakterler, mekanlar, doğa, arabalar saf dokular ile kaplanır. Modlar oyunda ki parlaklığı artırıp, araç yansımalarını patlatıyorlar. Ve yolları Avrupa yolları yapıyorlar. Hiç doğal değil zaten. GTA V'i en yüksek ayarlarda oynamak daha iyi hissettiriyor.
GTA VI zaten diğer GTA oyunlarına göre teknik açıdan doğal olarak çok daha iyi ve yeni özellikler ile çıkacaktır. Zamanında çok iyi olsa da ki GTA V hala iyi bir oyun. GTA V'in eksiklikleri anlaşılıyor. Oyunun sızdırılan oynanış videolarını detaylıca inceledim ve fragmanı belki de 100 defa izledim gerçekten çok iyi bir oyun olacağının garantisini veriyor.