GTA 6 bence patlayacak!

• Konuyu başlatan Smuya
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 224
  • Görüntüleme 13.709
Konuyu açan arkadaş hayatında hiç Rockstar oyunu oynamamış anladığım kadarıyla. Red Dead serisinden tut GTA serisine kadar adamların hayal kırıklığına uğrattığı neredeyse hiç oyun yok. Zamanında o kadar laf yiyen GTA 4 bile rekor kırmayı başardı. Adamların tek oyun olarak çıkarttıkları Bully bile aldı yürüdü.
Zaten GTA Advance ve GTA London haricinde Rockstar camiasında sevilmeyen oyunlar hep Remastered veya port yapımlar oldu. 2010'lu yıllarda çıkan GTA San Andreas PS3 Remastered ile başlayan serüvende son port işi RDR1 PS4'e kadar sevilen bir port veya remastered bile olmadı. Tek sıkıntısız port GTA 5 PC portuydu. Onun için de 2 yıl bekletildi.

Öte yandan bence geçmiş Rockstar ile günümüz Rockstar ayrı değerlendirilmeli. Çünkü artık şirketin başında Dan Houser veya uzun yıllardır Rockstar oyunlarında senaryonun başında olan adam(Adamın adını unuttum) yok. Öte yandan GTA Online yüzünden gözü kör olmuş ve odağını online tarafa yatıran bir Rockstar var karşımızda. GTA 6'yı yaparlar, evet ama sonrası pek hoş olmayabilir.
Herkes negatif düşünme demiş ancak negatif düşünmek beklentiyi düşürür oyundan aldığınız zevki de arttırır. Bu beklentiyle gerçekten oyun beklenmez.
Negatif düşünmek değil ama hiç beklentinin olmaması bence daha mantıklı. Hem beklentin olmadığı için hayal kırıklığına uğramazsın hem de kimse laf etmez. Ha beklentin niye yok diye laf ediliyorsa o zaman yapabileceğimiz hiçbir şey yok.

Bence hikayesi kötü olacak Online tarafına yönelecekler zaten GTA'yi alanlar story oynamıyor Online kismindalar daha çok Zaten 5'te de kıytırık bir story vardı nasıl diyeyim biz story mod yaptık işte alın oynayın gibi olmuş GTA6'da da öyle bekliyorum.

Konuyu açan arkadaş hayatında hiç Rockstar oyunu oynamamış anladığım kadarıyla. Red Dead serisinden tut GTA serisine kadar adamların hayal kırıklığına uğrattığı neredeyse hiç oyun yok. Zamanında o kadar laf yiyen GTA 4 bile rekor kırmayı başardı. Adamların tek oyun olarak çıkarttıkları Bully bile aldı yürüdü.

Düşüncenizi destekleyecek elle tutulur tek bir iddia yok. RDR2 öncesi de ortalıkta Arthur karakteri leş gibi karakter, oyun çok sıkıcı görünüyor tarzı söylemler dolaşıyordu. İnsanlar ünlü yapımlardan şikayet etmeyi seviyorlar, başka hiçbir nedeni yok.
Alakası bile yok dostum. Biz burada ticari açıdan başarılı olacağını ama bu kadar beklentiyi karşılayamayacağından bahsediyoruz. GTA 4 örneği vermişsin GTA 4 bile tam beklentiyi karşılamadı. Ticari açıdan başarılı olmuş olabilir 28 milyon az bir rakam değil ancak oyuncular arasında beklentiyi tam karşılamadı. Ayrıyeten kilit isimlerin ayrılıkları da bu düşünceyi destekler nitelikte. Rockstar oyunu oynamamış dediğin adamın son dönemde ard arda GTA oyunlarını bitirdiğini de şöyle resmedeyim sana.
1698004545098.png

Bence hikayesi kötü olacak Online tarafına yönelecekler zaten GTA'yi alanlar story oynamıyor Online kismindalar daha çok Zaten 5'te de kıytırık bir story vardı nasıl diyeyim biz story mod yaptık işte alın oynayın gibi olmuş GTA6'da da öyle bekliyorum.
Hikayesi kötü olursa ben oynamam zaten Online oyunları sevmiyorum.

GTA 6 gelmiş geçmiş en iyi oyun olacaktır ama ne zaman çıkacak :D
Bir TES 6 gelmeyeli 20 yıl oldu, milletin beklentisi bitti mi? Hayır. 5 hala çok sattığına göre bırakalım başka projeler yürüsün dediler. GTA 5 hala çok satıyor, popülerliğinin son damlasına kadar sağacaklar onu.
Hocamın dediği gibi hala çok satıyor inanılır gibi değil hala daha satılıyor. Normalde Rockstar'ın GTA 6'yı çıkarması için hiçbir neden yok şu an. Oyunlara hala deli gibi satılıyor. Son damlasına kadar harcayacaklar ve sonra GTA 6 çıkacak. Tahminimce, en erken 2025 Eylül.

Hocam napsınlar adamlar kaç tane model koymuşlardır oyunun içine.

Dostum haklisin ama orneklerine bakiyorum, Skyrim'in HD olmayan versiyonu 7GB. Cyberpunk 40-50 GB. Yapabilen bir sekilde yapiyor. Her yere farkli texture yapip 10000 kilometre kare bombos bir harita yapmaya da gerek yok. Orta buyuklukte icerikleri daha dolu olan bir harite yeterli.

Take-two: 2025 yılına oyun dünyasında standartları belirleyecek birkaç eser ile girmeyi planlıyoruz.

Arkadaşlar şimdi gerçekçi düşünmemiz lazım. Yıl olmuş 2023 ve GTA V çıkalı tamı tamına 10 yıl oldu. Rockstar GTA Online üzerinden parayı kıracağım diye insanları yıllarca bekletti ve bu da beklentiye yol açtı. Şu anda beklenti inanılmaz boyutlarda ve bu yetmezmiş gibi LinkedIn, X gibi platformlar üzerinden gaz vererek beklentiyi büyütme peşindeler. Bu oyun patlarsa kendileri yok olacak farkında değiller. Bence bu beklentinin üzerine dünyanın en iyi oyununu koy patlar. Rockstar üzerinden kilit isimlerin ayrılığına da bakılırsak önceki Rockstar oyunlarıyla ya hemen hemen aynı kalitede ya da daha düşük kalitede bir oyunla karşılaşacağımız neredeyse kesin benim gözümde. Siz ne düşünüyorsunuz?
Böyle bir marka böyle isimli bir oyundan batmaz ama gta 6 için erken gibi geliyor bana. Gta 5'in üzerine ne kadar ekleyebilir bilmiyorum. Gta 5'i bir tık daha düşük seviyede tutsaydı beklentileri karşılayabilirdi bence. Oyun çıkınca pek çok kişinin "bunu gta 5'i modlayarak da yapabilirdiniz" tarzı şeyler söyleyeceğini düşünüyorum.

GTA 6 gelmiş geçmiş en iyi oyun olacaktır ama ne zaman çıkacak :D
Kaynak?

Böyle bir marka böyle isimli bir oyundan batmaz ama gta 6 için erken gibi geliyor bana. Gta 5'in üzerine ne kadar ekleyebilir bilmiyorum. Gta 5'i bir tık daha düşük seviyede tutsaydı beklentileri karşılayabilirdi bence. Oyun çıkınca pek çok kişinin "bunu gta 5'i modlayarak da yapabilirdiniz" tarzı şeyler söyleyeceğini düşünüyorum.
Batacak demiyoruz zaten. Bu beklentiyi asla ama asla karşılayamaz bizce diyoruz.

Take-two: 2025 yılına oyun dünyasında standartları belirleyecek birkaç eser ile girmeyi planlıyoruz.
Pazarlama denilen şeyi de duymadınız galiba? EA Games her sene FIFA duyuruyor ve sürekli bu seferki aşırı devrimsel çığır açacak abi diye pazarlıyorlar gerçek oluyor mu tabi ki de hayır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı