GTX 1050 Ti Tabanlı sisteme R7 2700 Upgrade

OmerKizilcik

Hectopat
Öncelikle bugün 3 tane parça siparişi verdim darboğaz olur mu olmaz mı diye de çok düşündüm ve ileriye dönük düşünerek parçalar aldım. Sizlere göre çok sorun yaşar mıyım veya çok artış olur mu?

Sipariş Verdiğim Ürünler;
İşlemci: AMD Ryzen 7 2700 Max Socket AM4 4.1GHz 20 MB Önbellek 65W İşlemci
Anakart: MSI B450M PRO-M. 2 Max AM4 AMD Ryzen DDR4 4133MHz (O. C. ) M.2 USB3.2 Anakart
RAM: Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance Siyah DDR4 3200MHz CL16 Dual Kit RAM

Şu anki sistemim;
Anakart: MSI H81M-P32L
İşlemci: Intel i3 4160 3.60 GHz 2 çekidek 4 threads
Ekran Kartı: ASUS GeForce GTX1050 Ti Expedition OC Gaming 4 GB GDDR5 128Bit DX12 NVIDIA Ekran Kartı
RAM: Markalarını bilmediğim 4x2 8 GB RAM
Kasa: Thermaltake view 27
PSU: Kasanın yanında gelen 600W +80 Plus
Depolama;
SanDisk 240 GB SSD
SanDisk 64 GB SSD
1TB WD 7200 RPM

Böyle bir sistemim var. Yeni parçalar ile çok artış veya rahatlama vs nasıl olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle r5 2700 ile darboğaz yaşamazsın bunda şüphen olmasın. performans olarak pek bişey değişeceğini söyleyemem ancak ileride ekran kartı değiştirirsen r5 2700 orada seni rahatlatır i3 4160 ile darboğaz olabilirdi. Ancak r5 2700 ile sorun yaşamazsın. ben r5 2600 kullanıyorum şuan. Önceden r3 1200 ile gtx 970 kullanmıştım. Darksiders 3ü rahat şekilde 1080de oynamıştım. Oyun için sistem yükselttiğini düşünüyorum. O yüzden şunu söyleyeyim. İşlemci anakart ram güzel sıkıntı çıkarmaz. Ama gözle görülür farklar istiyorsan m2 ssd ve ekran kartı yükseltmen gerekir. İlerleyen zamanlarda böyle düşüncelerin var gibi de geldi. Bende de kasa thermaltake view 28 riing var. Sadece egzoz fan var ve hava sirkülasyonu yok bu yüzden sıcaklıklar yüksek. 600w güç kaynağı ekran kartına göre yeterli olabilir. Ama duruma göre onuda değiştirmen gerebilir.

Öncelikle r5 2700 ile darboğaz yaşamazsın bunda şüphen olmasın. performans olarak pek bişey değişeceğini söyleyemem ancak ileride ekran kartı değiştirirsen r5 2700 orada seni rahatlatır i3 4160 ile darboğaz olabilirdi. Ancak r5 2700 ile sorun yaşamazsın. ben r5 2600 kullanıyorum şuan. Önceden r3 1200 ile gtx 970 kullanmıştım. Darksiders 3ü rahat şekilde 1080de oynamıştım. Oyun için sistem yükselttiğini düşünüyorum. O yüzden şunu söyleyeyim. İşlemci anakart ram güzel sıkıntı çıkarmaz. Ama gözle görülür farklar istiyorsan m2 ssd ve ekran kartı yükseltmen gerekir. İlerleyen zamanlarda böyle düşüncelerin var gibi de geldi. Bende de kasa thermaltake view 28 riing var. Sadece egzoz fan var ve hava sirkülasyonu yok bu yüzden sıcaklıklar yüksek. 600w güç kaynağı ekran kartına göre yeterli olabilir. Ama duruma göre onuda değiştirmen gerebilir.
Öncelikle mesaj yazdığınız için çok teşekkür ederim aldığım işlemci Amd Ryzen 7 2700 siz r5 olarak yazmışsınız evet ilerleyen zamanlarda ekran kartı ve m2 almayı düşünmekteyim.

Öncelikle mesaj yazdığınız için çok teşekkür ederim aldığım işlemci Amd Ryzen 7 2700 siz r5 olarak yazmışsınız evet ilerleyen zamanlarda ekran kartı ve m2 almayı düşünmekteyim.

Özür dilerim ben r5 kullandığım için aklım r5e gitmiş. :)
Dediğim gibi yavaş yavaş upgrade düşünüyorsunuz belli ki. r7 2700 16gb 3200 mhz ram ve anakart gayet iyi üstüne koyarak giderseniz güzel bir sistem elde edebilirsiniz. Bir de son olarak size önerim sıvı soğutma yada güzel bir kule tipi soğutucu almanız. Bir süre stok fanla idare edebilirsiniz ama sıkıntı olmaz.

Özür dilerim ben r5 kullandığım için aklım r5e gitmiş. :)
Dediğim gibi yavaş yavaş upgrade düşünüyorsunuz belli ki. r7 2700 16gb 3200 mhz ram ve anakart gayet iyi üstüne koyarak giderseniz güzel bir sistem elde edebilirsiniz. Bir de son olarak size önerim sıvı soğutma yada güzel bir kule tipi soğutucu almanız. Bir süre stok fanla idare edebilirsiniz ama sıkıntı olmaz.
İşin güzel yanı aldığım işlemci r7 2700 max diye geçiyor yanında amd wraith max fanı geliyor 500 tl lik bir fiyatı var güzel de bir fan olduğunu düşünüyorum dediğiniz gibi yavaş yavaş upgrade yapıcam.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı