GTX 1050 Ti'lı Sistem Yükseltilmeli mi?

Oynadığım oyunları yazmayı unutmuşum: Dayz,Breakpoint çıkınca onu almayı düşünüyorum,Black desert online,Warhammer 2 gibi oyunlar oynamaktayım.
Anakart masrafına girmeyin diye önermiş. Bizzat kullanıyorum 6700'ü RX 580 ile. Kullanımı yüzde 50'yi geçmiyor yüzde 50'yle bile ekran kartımı besleyebiliyor. BF5 için geçerli bu durum. Diğer oyunlarda yüzde 30-40 oluyor en fazla. İ7 7700'de alabilirsiniz. Ama 7700 veya 6700 parasına B450+R5 2600 toplanabilir. Fakat bu sefer en az 3000MHZ RAM almalısınız çünkü Ryzen'de RAM MHZ'si çok önemlidir. Ne yapacağınız tamamen size kalmış fakat ben olsam 6700 veya 7700 alırdım. Çünkü RX 580 kartımdan sonra AMD'den soğudum ve performans'tan yarı yarıya kaybedeceğimi bilsem bile 1650 almadığımın pişmanlığı içerisindeyim. PSU'yu emdi bitirdi kaç W çekiyorsa artık daha üstüne 550TL'de PSU aldım.
Peki 6700 ile RX 580 mi? 570 mi?

i5 6500+GTX 1070 kullanıyorum pek bir sorun yok(şuana kadar hiç drop yemedim). İşlemci kullanımı 30-50 civarı(normal ayarlar) çok zorlanırsa 70-80 oluyor ama ekran kartı da o civarlarda oluyor. Grafikleri ve çözünürlüğü yükseltince darboğaz azalır diye biliyorum. Tabi internetten testleri izlemeniz daha fayadalı olur.

Ben de 1050 Ti kullanıcısıyım ve 1050 Ti'ın çoğu oyunda hala yeterli olduğunu düşünüyorum. Kısaca Yeni çıkacak oyunlarda ultra ayarlar açmayacaksanız yükseltmek gereksiz olur. Yerinizde olsam öncelikle Ram'i 16 GB'a yükseltirim. Çünkü BF,Nfs,Gta gibi Ram isteyen oyunlarda 8 GB ram sıkıntı yaratabiliyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı