GTX 1060 düşük GPU kullanımı

Daha fazla  
i5 7400
Asus STRIX GTX 1060 6 GB
8 GB RAM
1 TB HDD
120 GB SSD
600w kasa

Sorunum ekran kartı kendini çok az kullanıyor mesela CPU kullanımı %90 GPU kulllanımı % 50'ye kadar düşüyor. Bunun nedeni nedir ? Nasıl çözüm bulabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
i5 7400
Asus STRIX GTX 1060 6 GB
8 GB RAM
1 TB HDD
120 GB SSD
600w kasa

Sorunum ekran kartı kendini çok az kullanıyor mesela CPU kullanımı %90 GPU kulllanımı % 50'ye kadar düşüyor. Bunun nedeni nedir ? Nasıl çözüm bulabilirim?
1-Çözünürlük Full HD veya altıysa oyununa göre darboğaz yaşıyor olabilirsiniz.
2-Oyun kartı yeterince zorlamıyordur.
3-Dediğiniz değerlere göre en mümkün olan seçenek bu: Sisteminizde CPU kullanan bir zararlı vardır, benim de başıma geldi bu olay Kaspersky ile taratın sisteminizi.

Darboğaz söz konusu değildir. İşlemci kartla darboğaz yapmayacağını düşünüyorum. Oynadığın oyun CS:GO veya LOL ise bu tür oyunlarda GPU kullanımı az olur o kartta. Bende de aynı kart var. Bize aldığın FPS değerlerini söyler misin?

-MSI AfterBurner aç.
-Boştayken işlemci ve grafik kartının kaç mhzde çalıştığına bak.(1500lerde 1800lerde ise boştayken bilgisayarında zararlı bir virüs var coinminer tarzı.)
-Eğer mhz yüksekse 200 100 değil de 1000 1500 falansa eset ile komple tarattır zararlı bir virüs bulunca karantinadan sil yeniden başlat sorunun çözülür aynısı başıma geldi.
-Driver güncelleyebilirsin.
-MSI Afterburner ile sıcaklık kontrol et.
-Oyununu söyle ve o oyunda aldığın FPS değerlerini söyle.

Bu değerleri atarsan veya söylediğim şeylere bir bakarsan sorununu çözmeye yardımcı olabiliriz.

Darboğaz söz konusu değildir. İşlemci kartla darboğaz yapmayacağını düşünüyorum. Oynadığın oyun CS:GO veya LOL ise bu tür oyunlarda GPU kullanımı az olur o kartta. Bende de aynı kart var. Bize aldığın FPS değerlerini söyler misin?

-MSI AfterBurner aç.
-Boştayken işlemci ve grafik kartının kaç mhzde çalıştığına bak.(1500lerde 1800lerde ise boştayken bilgisayarında zararlı bir virüs var coinminer tarzı.)
-Eğer mhz yüksekse 200 100 değil de 1000 1500 falansa eset ile komple tarattır zararlı bir virüs bulunca karantinadan sil yeniden başlat sorunun çözülür aynısı başıma geldi.
-Driver güncelleyebilirsin.
-MSI Afterburner ile sıcaklık kontrol et.
-Oyununu söyle ve o oyunda aldığın FPS değerlerini söyle.

Bu değerleri atarsan veya söylediğim şeylere bir bakarsan sorununu çözmeye yardımcı olabiliriz.
İ5 7400 bazen zorlanabiliyor GTX1060 ile.

anakartın asus ise performance and power saving değilse bilmiyorum bunu indir asusun sürücüler bölümünden ordan cpu 25 watt çekiyor onu 65 watt yap düzeliyor

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı