GTX 1060 GPU Kullanım Sorunu

Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar bugün daha yeni MSİ GTX 1060 GamingX 6G model erkan kartı aldım.

Ancak sevincimi kursağımda bırakan sorun çıktı. GTA 5 hariç çoğu oyunda GPU kullanımı yüzde 40 yüzde 50' lerde geziniyor. İşlemci dar boğazı bir tek GTA 5' de oluyor ve ona rağmen GPU Kullanımı yüzde 80 90 civarında. İşletim sistemim Windows 10. Bütün her şey güncel. Her şey normal. (Sıcaklık, RAM kullanımı vs.) Çok üzüldüm doğrusu. Daha önceki kartlarda böyle olmuyordu. (RX 570). Yardıma ihtiyacım var. Sistemimi yazacağım teşekkürler.

(1080p.'de ve ultra ayarlarda açıyorum oyunları. Rust gibi ağır bir oyunda ve bunun gibi oyunlarda maalesef oluyor.)
  • ASUS B150M Pro Gaming
  • i5 6500
  • Kingston Hyperx Fury 8 GB 2133 Mhz.
  • Kingston Hyperx Fury 120 GB.
  • Seagate Barrucuda 1 Tb. 7200 Rpm.
  • Corsair Vs Series 650W. (80+ Sertifikalı)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende tek slot RAM kullanıyorum. Denemekten zarar gelmez ama RAM ile alakası yok gibi.

Oyun içerisinde DX 11 ve 9 arasında geçiş yapıp deneyebilir misin acaba? Belki sorun düzelebilir. 9 ise 11, 11 ise 9'a ayarlayıp sonuçları belirtirsen. Faydası olacak gibi.

Oyun içerisinde DX 11 ve 9 arasında geçiş yapıp deneyebilir misin acaba? Belki sorun düzelebilir. 9 ise 11, 11 ise 9'a ayarlayıp sonuçları belirtirsen. Faydası olacak gibi.
Konuyu ben açmıştım ama nedensizce hesabım süresiz ban yediği için buradan yazacağım. Hayır düzelmedi. Eve gidince temiz format atıp bütün her şeyi teker teker deneyeceğim. Eğer olmazsa hiç uğraşamayacağım garantiye.

@Recep Baltaş @Ali Güngör bu konu ile alakalı ne düşünüyorsunuz?

Hocam sorununuz düzeldi mi? Aynı sorun bende de var.

Ayrı bi’ konu açmıştım zaten. Hemen seni etiketliyorum hocam yardımına ihtiyacım var.
Dostum arkadaşımın 2x8 GB. 3000 MHz. Ki benim sistemimde 2133 MHz. Çalışıyor desteklemediği için neyse önemli olan bu değil zaten. 8 GB dan 16 GB Ram'e çıkınca ve çift kanal olunca takılma sorunu çözüldü ve gpu kullanımı bayağı arttı buna bağlamda FPS artışı da sağladım. Ancak bazen yine de bütün sahnelerde sabit değildi. Bu oyunların oyun motoruyla alakalı olduğunu düşünüyorum.
Bu arada normalde 8 GB ram kullanımını geçmeyen oyunlarda da performans artışı sağladım.

gtx 1060da bir sorun olduğunu sanmıyorum ben hiç darboğaz yaşamadım bende amd ryzen 5 1600 var genelde ekran kartı kullanımı yüzde 100 oluyor işlemcinde bir problem olduğunu düşünüyorum çünkü ekran kartında problem olsaydı başka gtx 1060da aynı problem olmazdı bu arada da burdan AMD ISINIYO AMD ÇÖP diyenlere selam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…