GTX 1060 sistem düşük FPS sorunu

BoranK

Megapat
Daha fazla  
AMD Ryzen 1600
Asus Rog GTX 1060 6GB
8GB 3000MHz RAM

Sistem özelliklerim bunlar, yeni format attım çoğu şeyi kurdum. ETS2'de 13 FPS alıyorum. LOL'de 100FPS civarı CS:GO'da zar zor 200'leri ya görüyor ya da 150 civarı vs. bir problem var, önceden de böyleydi bu GTX650 ile GTA5'i orta ayarlarda 60FPS ile oynatırdım bunda zar zor. Problem nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarınız laptop mu? Masaüstü mü? Laptop ise bilgisayarının çok ısınmadığından emin ol.
Bence sıkıntı işlemcide çünkü oyunda ani fps düşüklüğü işlemciden veya ram’den kaynaklanır. Ama dediklerinize göre sıkıntı işlemcide gibi duruyor.
Eğer herşeyden eminseniz birde Parkcontrol adlı programı yükleyip deneyin kulanımı şu videodan:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
öğrenebilirsin.
1- Şuan etkinleştirdim önceden etkin değildi.
2- Evet etkin, Msi Afterburner değerlerinde de 12 çekirdek çalışıyor olarak görüyorum oyunda.
Şimdi düzelir eğer dediğin gibi şimdi etkinleştirdiysen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi düzelir eğer dediğin gibi şimdi etkinleştirdiysen
Deniyorum hemen sonucu yazacağım.
Hala aynı bir değişiklik yok, fakat şunu gözlemledim. GPU kullanımım %85 lerde seyrediyor, CPU kullanımı %15-25 çoğunlukla 25 lerde fakat şunu gördüm FPS düşüşlerinin olduğu yerlerde flash atıldığında vs. CPU kullanımı 2 katına çıkıyor %50 oluyor. Sıcaklıklar 55 derece GPU ve CPU.
Bilgisayarım masaüstü bu arada.

Son düzenleme:
Deniyorum hemen sonucu yazacağım.
Hala aynı bir değişiklik yok, fakat şunu gözlemledim. GPU kullanımım %85 lerde seyrediyor, CPU kullanımı %15-25 çoğunlukla 25 lerde fakat şunu gördüm FPS düşüşlerinin olduğu yerlerde flash atıldığında vs. CPU kullanımı 2 katına çıkıyor %50 oluyor. Sıcaklıklar 55 derece GPU ve CPU.
Bilgisayarım masaüstü bu arada.
Dediğim programı deneyin birde.

Bu bilgisayar için zararlı mıdır ? Amd kullananlar indirmesinler falan yazmışlar ama ?
Not: Bu arada bu seferki oyuna girişimde RAM kullanımım 4GB civarında seyretti.

Ben şahsen onu hem laptopumda, hemde kasa bilgisayarımda kullandım. Bir sorunla karşılaşmadım. Zaten program işlemciyle alakalı ekran kartı ile değil. Eğer çok fazla çıkmayayım diyorsan ayarlarını %100 yapma %80 yap.
Bu bilgisayar için zararlı mıdır ? Amd kullananlar indirmesinler falan yazmışlar ama ?
Not: Bu arada bu seferki oyuna girişimde RAM kullanımım 4GB civarında seyretti.
Normal çünkü sen işlemciye yeteri izni vermeyince bilgisayar ram’e yüklenmiş

Bu arada programı ilk açtığımda bu değerler çıktı, sadece en sağdaki Freq Scaling DC Enabled ve %5'te duruyordu şimdi onuda Disabled ve %100 yapıyorum.
Normal çünkü sen işlemciye yeteri izni vermeyince bilgisayar ram’e yüklenmiş
Bu önyükleme seçeneklerinden 12 çekirdeği açmadan önce falan RAM kullanımım 7GB civarında seyretmişti bu arada dipnot olarak söyliyeyim @FEDUX

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    15,7 KB · Görüntüleme: 74
Yani evet CPU kullanımım arttı biraz FPS artışı oldu,Flash smoke geldiğinde çat diye düşmüyor artık fakat yani tam anlamıyla düzeldi diyemiyorum.
Benim aslında başka sorunlarımda var mesela bilgisayarı yeniden başlat dediğimde bilgisayar yeniden başlamıyor hiçbir zaman ekran kartı işlemcinin hızı %100 falan oluyor hani bilgisayarı başlatınca hızları yükselir sonra düşer ya işte orda kalıyor siyah ekran var birde, sonra kendim üstündeki reset tuşuna basınca tekrar yeniden başlatıp açılıyor. Açılınca donuyor takılıyor vs.

Bilgisayarınız laptop mu? Masaüstü mü? Laptop ise bilgisayarının çok ısınmadığından emin ol.
Bence sıkıntı işlemcide çünkü oyunda ani fps düşüklüğü işlemciden veya ram’den kaynaklanır. Ama dediklerinize göre sıkıntı işlemcide gibi duruyor.
Eğer herşeyden eminseniz birde Parkcontrol adlı programı yükleyip deneyin kulanımı şu videodan:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
öğrenebilirsin.

Şimdi düzelir eğer dediğin gibi şimdi etkinleştirdiysen

Ya bu tür saçma videolar bir b** yaramıyor.
Anlamıyorsanız yorum yapmayın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı