Çözüldü GTX 1060 ve i5 6500 sistem GTA 5 düşük performans sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ulaş Ç.

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar,

Geçen yazın sistem toplamıştım fakat ekran kartı almamıştım bu yaz da ekran kartını aldım fakat ekran kartı oyunlarda az FPS veriyor gibi geldi. Yardımcı olursanız sevinirim.

1 yıl bilgisayarı ekran kartsız kullandım. Bu yüzden işlemcimde sıkıntı olabilir mi?
GTA 5'te mesela 30 ile 50 FPS alıyor. (CPU kullanım %100 iken GPU kullanımı düşüyor ve oyun takılıyor.)

Sistem:
  • i5 6500
  • MSI B150 Gaming m3
  • GTX 1060 6GB
  • Kingston 8 GB 2133 MHz

Windows orjinal mi? Çünkü Windows' u Cracklayıp kullanıyor iseniz büyük ihtimal arkada Microsoft yazılım koruması platformu hizmeti çalışıyor olacak. Bu hizmet sürekli açık değil arada gelip gidiyor ve geldiğin de ise yaklaşık %30-50 arası CPU kullanıyor. Görev yöneticisinden CPU en çok kullanan programları yaklaşık 5 dakika izleyip SS atabilir misiniz?

Arkadaşın dediği gibi GTX 1080ti olan arkadaşlarım bile FPS drop yaşıyor oyunun optimizasyonu çok iyi değil.
Windows orjinal değil fakat windows etkinleştir yazıyor. PUBG tamam anladım onda drop yemem normal fakat GPU az kullanmasına kafam takılıyor.

Windows orjinal mi? Çünkü Windows' u Cracklayıp kullanıyor iseniz büyük ihtimal arkada Microsoft yazılım koruması platformu hizmeti çalışıyor olacak. Bu hizmet sürekli açık değil arada gelip gidiyor ve geldiğin de ise yaklaşık %30-50 arası CPU kullanıyor. Görev yöneticisinden CPU en çok kullanan programları yaklaşık 5 dakika izleyip SS atabilir misiniz?

Arkadaşın dediği gibi GTX 1080ti olan arkadaşlarım bile FPS drop yaşıyor oyunun optimizasyonu çok iyi değil.
Dediğniz gibi görev yöneticisinden CPU kullanan uygulamaları yaklaşık 5 dakika gözlemledim ve SS ler aldım.Buyrun

Dosya Ekleri

• ss.PNG
    ss.PNG
    17,5 KB · Görüntüleme: 84
  • ss2.PNG
    ss2.PNG
    17,2 KB · Görüntüleme: 97
  • ss3.PNG
    ss3.PNG
    16,7 KB · Görüntüleme: 93
Windows orjinal değil fakat windows etkinleştir yazıyor. PUBG tamam anladım onda drop yemem normal fakat GPU az kullanmasına kafam takılıyor.

Dediğniz gibi görev yöneticisinden CPU kullanan uygulamaları yaklaşık 5 dakika gözlemledim ve SS ler aldım.Buyrun
CPU sömüren çok bir programınız yok. Ben HPET' i kapatınca GPU kullanımımım gözle görülür şekilde arttı ve FPS drop yememeye başladım. Kusura bakmayın daha fazla yardım edemeyeceğim.

Hocam paylaştığınız GTA5 performans görsellerine baktım da birkaç şey dikkatimi çekti. İşlemci fanının hızı biraz az gibi ve bir de ekran kartı fanının hızı 0 gözüküyor. Kasayı açıp bilgisayar çalışırken ekran kartı fanını kontrol etme şansınız var mıdır acaba?

1 yıldır bende de bu sorun mevcuttu bu video ve ayarlardan sonra çözülmüş oldu :D Biraz daha düşürdüm bazı ayarları ve 60FPS alıyorum GPU kullanımım %99. Sizde bu ayarları yapıp biraz da oynarsanız çözebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1 yıldır bende de bu sorun mevcuttu bu video ve ayarlardan sonra çözülmüş oldu :D Biraz daha düşürdüm bazı ayarları ve 60FPS alıyorum GPU kullanımım %99. Sizde bu ayarları yapıp biraz da oynarsanız çözebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayarları yapıyım da anlayamadım ki :D

Bazen FPS drop oluyor bazen olmuyor , bazen FPS düşük bazen de yüksek oluyor anlayamadım gitti. Napmam lazım her şeyi de denedim herhalde başka napabilirim. Ekran kartının fanlar da dönüyor mu diye baktım evet dönüyor

Ayarları yapıyım da anlayamadım ki :D

Bazen FPS drop oluyor bazen olmuyor , bazen FPS düşük bazen de yüksek oluyor anlayamadım gitti. Napmam lazım her şeyi de denedim herhalde başka napabilirim. Ekran kartının fanlar da dönüyor mu diye baktım evet dönüyor
Şuan şehirdışındayım döndüğümde size yaptığım ayarları atacağım ben de GTX 1060 kullanıyorum.

Merhabalar CSGO da 100 FPS almaya başladım.Dün durum normal idi 250-350 FPS arası alıyordum fakat noldu nasıl oldu anlayamadan FPS 100'e ve daha aşağısına düşmeye başladı.Çözümünü bilenler yardımcı olursa sevinirim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı