GTX 1060 vs RX 480

GTX 1060'ın %15 daha performanslı olduğu söyleniyor daha ortada bir test yokken nasıl böyle bir şey söylüyorlar anlamadım kaldı ki ekran kartının SLI desteği yok ve 6GB VRAM ile geliyor. RX 480 hem CF destekli hemde 8GB VRAM'e sahip. AMD CF desteğini kaldırsaydı yerden yere vururlardı. RX 480'nin teorik gücü 5.8 TFLOPs, GTX 1060'ın 4,4 TFLOPs. AMD yazılım konusunda bir atılım daha yaparsa RX 480'nin tam gücünü yansıtırsa RX 480 yok satar diye düşünüyorum. GTX 1060 30W civarı daha verimli ve çekirdek hızı yaklaşık 450 MHz daha yüksek. Tabii burada sadece teorik gücü önemli değil testler yayınlansın her şey belli olsun ondan sonra önerilerimizi yaparız ama bu söylenilenlere göre GTX 1060 tamamen acele ile çıkarılmış bir kart gibi duruyor. GTX 980'nide DX 12 testlerinde geçecek gibi aynı RX 480 gibi.
 
Şu "söyleniyor" lafını bırakın dedikoducu gibi boş boş konuşuyorsunuz. Kart çıktığında göreceğiz. Ve her sene olduğu gibi NVIDIA&AMD kapışmalarında aynı segment kartlarda AMD daha fazla FPS, NVIDIA ise daha fazla performans gösteriyor. Muhtemelen yine bu şekilde olacaktır. Piyasa yerine oturmadan yorum yapmak için eğer spec zekanız yoksa lütfen yorum yapıp provokasyona yol açmayınız.
 
19 Temmuz 'da özel soğutmalı modeller raflarda olacak . Türkiye için tavsiye edilen satış fiyatı 6 GB modeli için 1030 TL'dir . Ancak firmalar kendileri için kâr payı yapabilir. Founders Edition bazı ülkelerin web sitelerinde 319 € 'dur. :D
 
Son düzenleme:
Çok iyi fiyat. Şuan mobildeyim tam bakamıyorum bilgisayara geçtiğimde bakacağım sabırsızlanıyorum :D Özel soğutmalı modeller de çok yüksek olmaz o zaman 1500 TL gibi fiyatlar olmaz diye düşünüyorum.

Güncelleme: Fiyat özel soğutma içinmiş zaten, heyecandan yanlış okumuşum :panda:
 
Çok iyi fiyat. Şuan mobildeyim tam bakamıyorum bilgisayara geçtiğimde bakacağım sabırsızlanıyorum :D Özel soğutmalı modeller de çok yüksek olmaz o zaman 1500 TL gibi fiyatlar olmaz diye düşünüyorum.

Düzenleme: Fiyat özel soğutma içinmiş zaten, heyecandan yanlış okumuşum :panda:
Resmi tavsiye edilen satış fiyatı duyuruldu. 1050 lira civarıydı sanırım.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı