GTX 1070 Anlık FPS Düşmesi

Daha fazla  
  • MSI GTX 1070 Gaming X
  • I7-6700K 4.0 GHz
  • WD Blue 1 TB 7200 RPM SATA 3.0 64 MB
  • G.Skill 8X2 G.Skill 16 GB DDR4 RAM 2400MHz
  • MSI Z-170A Pro
  • Samsung 860 Evo 250 GB
  • Cooler Master Masterliquid Lite 120
  • 144 HZ Monitör
  • Corsair vs650 güç kaynağı
Arkadaşlar anlık olarak GPU kullanımı %99 iken %50 düşüyor ve saliselik takılma yaşıyorum fakat bu her oyunda olmuyor bana garip geldi.
Anlık düşüş yaşadığım oyunlar = Fortnite, PUBG, CS:GO, LOL
Anlık düşüş yaşamadığım oyunlar = Rainbow Six Siege, Wolfenstein new colossus, Dead by daylight, Witcher 3
Arkadaşlar bu durum normal mi? Oyunlardan mı kaynaklı?
  • -NVIDIA ayarlarını denedim
  • -Denetim masası yüksek perfomans yaptım
  • -Windows 10 performans ayarları yaptım biraz kurcaladım
  • -Driver Booster ile sürücüleri kurdum(en son şans belki düzelir diye sonradan format attım zaten)
Bayağı kurcaladım ayarlar falan yaptım stutter ve drop çözümleri için fakat hiçbir işe yaramadılar. En son W10 1903 format attım.
Ve Windows güncellemeleri yükledim Bir de NVIDIA güncel sürücü o kadar. Fakat değişen hiçbir şey yok aynı oyunlarda FPS drop stutter olmaya devam ediyor. CS:GO ve LOL'de diğer 2 oyuna göre daha az oluyor oyun başında oluyor sadece.
Fakat diğer 2 oyun Fortnite ve PUBG rahatsız edici şekilde oluyor. Technopat Sosyal'de gördüğüm kadarıyla çoğu kişi bu illet FPS dropları yaşıyor inaşllah bir çözüme ulaşırız. İyi günler.
@Recep Baltaş @Ali Güngör

Son düzenleme:
Birebir aynı sistemi kullanmaktayım sürücülerin hepsi güncel hiçbir takılma, düşme vs. olmuyor yani sürücü kaynaklı olma ihtimali düşük arka planda çalışan uygulamaları ve sıcaklık değerlerini takip etmeni önerebilirim bunlarada detaylı bakarsan daha net yardımcı olabiliriz.

Öncelikle yorumun için teşekkür ederim. Ekran kartı sıcaklık maksimum 65 derece işlemci sıcaklığım maksimum 70 derece oyunlarda. Arka planda da oyun ve Discord harici bir şey çalışmıyor. Acaba sürücüleri nereden kurdunuz ve hangi sürücüleri kurdunuz, ben de bir denesem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geforce Experience ve Driver booster uygulaması üzerinden güncelledim. Ekran kartı driverı olarak 431.60 sürümünü kullanmaktayım.

Ekran kartı benimde 431.60 diğer sürücüler için driver booster önerilmiyor gurupta yanlış bilmiyorsam o yüzden kurmaya çekiniyorum.

• MSI GTX 1070 Gaming X
  • I7-6700K 4.0 GHz
  • MSI Z-170A Pro
  • Samsung 860 Evo 250 GB
  • 144 HZ Monitör
Arkadaşlar anlık olarak GPU kullanımı %99 iken %50 düşüyor ve saliselik takılma yaşıyorum fakat bu her oyunda olmuyor bana garip geldi.
Anlık düşüş yaşamadığım oyunlar = Rainbow Six Siege, Wolfenstein new colossus, Dead by daylight, Witcher 3
  • -Driver Booster ile sürücüleri kurdum(en son şans belki düzelir diye sonradan format attım zaten)
Bayağı kurcaladım ayarlar falan yaptım stutter ve drop çözümleri için fakat hiçbir işe yaramadılar. En son W10 1903 format attım.
Ve Windows güncellemeleri yükledim Bir de NVIDIA güncel sürücü o kadar. Fakat değişen hiçbir şey yok aynı oyunlarda FPS drop stutter olmaya devam ediyor. CS:GO ve LOL'de diğer 2 oyuna göre daha az oluyor oyun başında oluyor sadece.
Fakat diğer 2 oyun Fortnite ve PUBG rahatsız edici şekilde oluyor. Technopat Sosyal'de gördüğüm kadarıyla çoğu kişi bu illet FPS dropları yaşıyor inaşllah bir çözüme ulaşırız. İyi günler.
Saçma gelebilir ama arkaya böyle bilgisayarı çok yormayacak bir oyun açıp cs go yu açar mısınız?
Mesela lol aç sonra cs go'nu oyna

• MSI GTX 1070 Gaming X
  • I7-6700K 4.0 GHz
  • MSI Z-170A Pro
  • Samsung 860 Evo 250 GB
  • 144 HZ Monitör
DDU ile driverları silin, msi in ekran kartı için olan uygulamasından silent moda alın(msi gaming app). Bir de furmark testi yapın testte değerlerin testere gibi değil de pürüzsüz çizgi halinde ilerlemesi gerek.

MSİ gaming app kurunca ekran yeşili,mavi,siyah oluyor sonra ekran donuyor PC ye reset atmak zorunda kalıyorum. Neden böyle birşey oluyor ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı