- Makaleler
- 13
Daha fazla
@Unk
Düşük bütçeli sistemi yüksek bütçede toplamak kötü olur. Z170 düşük bütçeli değil de VIII RANGER olunca düşük bütçede kalıyor. Bir de iş olmamasına rağmen PRO model SSD bir de bunu 2 yıl garantiye kısıtlayan satıcıdan almak gerçekten kötü. Zamanında APU sistemde şunlar daha iyi olsun diye bir de dolar kurunun yüksek olmasıyla birlikte 1500 liralık APU sistemi 2000 liraya toplamıştım. Pişman mıyım, evet çünkü 2000 liraya GTX 950 ile i3 bir sistem yapılırdı o zamanda. Bütçe X99 izin veriyorsa X99 alınır. Sırf oyun için toplanacak diye bütçe 10000-12000 lira iken "üst" seviye diye tabir edilen Z170 alınmaması gerek. Ayrıca bunu i7 6700 ile yapmak ayrı bir pişmanlık yaratacaktır. Elinde rekor kırabilecek ana kart var. Düzgün soğutma ve kaliteli 6700K ile (şansa bağlı) üst seviyelerde kullanabilirsiniz. I7 6700 hakkı en fazla M3 seviyesi bir ana karttır. Birazcık yanlış bilgi var gibi bunları alıntılayıp cevaplayacağım amacım rekabet değil.
gtx 1080 için arama sonuçları
Buradan Zotac hariç sırayla güvendiğin herhangi bir firmanın 1080'ini alsan seni üzmez.
Birisi "benim için X99 fazla gelir ben 5000-6000 liraya Z170 kuracağım" dese eyvallah derim. Çünkü o parayla X99 kuramazsın. Sırf oyun için sistem toplayacak birisi 12000 liraya sırf ek görmeyeceği ek özellikler yerine güzel bir fare bir de yanına sağlam mekanik klavye alır temiz. CL 10 yerine klasik CL 14 bellek alsa aradaki fiyat farkıyla sağlam oyuncu faresi alır. Ana kartı M3 seviyesine düşürse mekanik klavye alır. SSD desem bak nasıl ses sistemleri alır o fiyat farkıyla. Yani demek istediğim aşırı lüks yerine yine aynı şekilde bilgisayarın diğer şeylerine yatırım yaparak bilgisayarından daha iyi haz alır. Bilgisayara oturunca "ya 10 saniyede açılıyor da keşke klavyem de güzel olsa" dememesi gerek böyle bir bütçede. Belki ekipmanları da düzgündür ama daha bir çok alternatifler var bunlara başvurabilir.
Düşük bütçeli sistemi yüksek bütçede toplamak kötü olur. Z170 düşük bütçeli değil de VIII RANGER olunca düşük bütçede kalıyor. Bir de iş olmamasına rağmen PRO model SSD bir de bunu 2 yıl garantiye kısıtlayan satıcıdan almak gerçekten kötü. Zamanında APU sistemde şunlar daha iyi olsun diye bir de dolar kurunun yüksek olmasıyla birlikte 1500 liralık APU sistemi 2000 liraya toplamıştım. Pişman mıyım, evet çünkü 2000 liraya GTX 950 ile i3 bir sistem yapılırdı o zamanda. Bütçe X99 izin veriyorsa X99 alınır. Sırf oyun için toplanacak diye bütçe 10000-12000 lira iken "üst" seviye diye tabir edilen Z170 alınmaması gerek. Ayrıca bunu i7 6700 ile yapmak ayrı bir pişmanlık yaratacaktır. Elinde rekor kırabilecek ana kart var. Düzgün soğutma ve kaliteli 6700K ile (şansa bağlı) üst seviyelerde kullanabilirsiniz. I7 6700 hakkı en fazla M3 seviyesi bir ana karttır. Birazcık yanlış bilgi var gibi bunları alıntılayıp cevaplayacağım amacım rekabet değil.
Ömrünün 3 kat daha kısa olduğuyla ilgili bir bilgi var mı? Bir de şunu hatırlatayım hız aşırtmaya ihtiyaç duymayan bir işlemci ile aynı işlemcinin K modelini karşılaştırıyorsun. 6700 hız aşırtmaya ihtiyaç duymayan bir işlemci ama ileride ihtiyaç duyacak bu yüzden Z170 varken (ki 12000 liraya X99 her türlü avantajlı) 6700 alınmaz 6700K alırsın ileride hız aşırtma yaparsın.İşlemci: i7 6700(Önerimdir, çok serin ve overclock'a hiç ama hiç ihtiyaç duymayan işlemci.) - i7 6700k (Soğutmanız iyi olmak zorunda ve ömrü "i7 6700" e göre 3 kat daha kısadır.)
Ek özellikler isteyen birisi için dediğim gibi M3 seviyesi ana kart yeterlidir. Fazlası hız aşırtma gibi ek yongalara gidecek i7 6700 ile evet biraz işsizlik oluyor. Z170 Pro Gaming olabilirdi ama Maximus VIII ile 6700 birbirine denk değil.Anakart: ASUS MAXIMUS VIII RANGER Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3400MHz(O.C) HDMI&DP Anakart veya hoşunuza gittiyse "HERO" modelinide alabilirsiniz, ama bu size göre en iyisidir. Şimdi bazı arkadaşlar "Overclock suz işlemciye "z170" önermek ne tür işsizlik tir diyebilir" ama emin ol onu diyen kişiler "PC toplamada" amatör kişilerdir. Bu anakart "b150-h170-h110" a göre daha çok özellik barındırıyor, "FPS" olarak asla gözle görülecek fark yoktur, ama özellikleri birbirlerinden çok ama çok farklıdır.
Öncelikle tüm firmaların bellekleri ömür boyu garanti sunuyor yani bellekten ekstra bir şey istemezsin. Çoğu kişi frekans ve CL değeri ile yetinir tabi diğer zamanlamaların da düşük olması gerek. 2400 CL 12 Savage ile Predator modeli aynı değildir o fiyat farkını elbet Predator hak eder çünkü diğer zamanlamada da Predator daha düşük süre sunuyor. Gskill ve Kingston belleklerini uzun süreli teste tutuyor bunu birisi söylemişti nasıl bir test olduğunu ve isminin ne olduğunu bilmiyorum ama stres testi gibi belleklerini teste tutuyor bu yüzden bir adım önde diyebiliriz. Corsair ve diğer markalar buna benzer teste başladı mı bir fikrim yok. Ama Kingston'ı küçük düşürmek de neyin nesi? Asus da devdi ama zamanında Sapphire ve MSI'a yetişemedi.RAM: CORSAIR 16GB (2X8GB) DOMINATOR Platinum DDR4 2400Mhz CL10 Dual Kit Ram Şiddetle öneririm, şahsen ben kullanıyorum "FPS" bakımından diğer "RAM"lere göre "3-6 FPS" önde olduğu doğrudur, ama sen bu "RAM" in gecikmesini daha çok kullanacaksın, DDR4 olup CL10 'a sahip dünyadaki tek "RAM" dir ve gecikmesinin düşük olması karmaşık komutları çok hızlı düzenleyip sana sunmasıdır ( olası ufak tefek donmaların önüne geçmek). Ama kötü olan şu ki "RAM" leri çok çabuk aşırmışlar "VATAN PC" den, maalesef stok yok, "RAM" i amazon dan veya güvenilir farklı sitelerden (teknobiyotik,sanalmarketim,hepsiburada,sinerji gen) temin edebiliyorsanız ne mutlu size. Ama adrenalin aramak istemiyorum diyorsanız CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 2400MHz CL14 Dual Kit Ram önerebilirim, aynı özelliklerde "Kingston" da var ama bir "Corsair" olamaz.
2500 liraya Galax satılıyor bence değmez.Ekran kartı: ASUS GTX1080 ROG STRIX GAMING 8GB GDDR5X 256Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı . Biraz pahalı görünebilir, ama buna değer.
gtx 1080 için arama sonuçları
Buradan Zotac hariç sırayla güvendiğin herhangi bir firmanın 1080'ini alsan seni üzmez.
X99 her türlü avantajlı yani dört kanal, çift kanal. 40 hat sayısı, 16 hat sayısı. 13.000+ puan, 10.000 puan. Yani sırf tek çekirdekte 300 puan önde diye 12000 liraya 6700K kurulmaz. En azından 6000 liraya mütevazi 6700K ile sistem yapılır. Aşırı fazla lüks için verilecek paranın haddi hesabı yok. Yani hak verirdim de X99'dan vazgeçip Z170 alan adamın profilini tam anlamıyla çizdin.Son bir hatırlatma daha. "X99" işlemciler oyun için değil, iş, render ve ağır uygulamalar için tercih edilen işlemcidir. Kesinlikle bir oyun işlemcisi değildir. Bu işlemcilere tam uyum sağlayacak hiçbir oyun piyasada mevcut değil ve olamaz da. Sizin için işlemcide önemli olan çekirdek performansıdır ve oyun için "X99" alma gibi bir hataya lütfen düşmeyiniz.
Birisi "benim için X99 fazla gelir ben 5000-6000 liraya Z170 kuracağım" dese eyvallah derim. Çünkü o parayla X99 kuramazsın. Sırf oyun için sistem toplayacak birisi 12000 liraya sırf ek görmeyeceği ek özellikler yerine güzel bir fare bir de yanına sağlam mekanik klavye alır temiz. CL 10 yerine klasik CL 14 bellek alsa aradaki fiyat farkıyla sağlam oyuncu faresi alır. Ana kartı M3 seviyesine düşürse mekanik klavye alır. SSD desem bak nasıl ses sistemleri alır o fiyat farkıyla.
Son düzenleme: