GTX 1080 Sistem

@Unk
Düşük bütçeli sistemi yüksek bütçede toplamak kötü olur. Z170 düşük bütçeli değil de VIII RANGER olunca düşük bütçede kalıyor. Bir de iş olmamasına rağmen PRO model SSD bir de bunu 2 yıl garantiye kısıtlayan satıcıdan almak gerçekten kötü. Zamanında APU sistemde şunlar daha iyi olsun diye bir de dolar kurunun yüksek olmasıyla birlikte 1500 liralık APU sistemi 2000 liraya toplamıştım. Pişman mıyım, evet çünkü 2000 liraya GTX 950 ile i3 bir sistem yapılırdı o zamanda. Bütçe X99 izin veriyorsa X99 alınır. Sırf oyun için toplanacak diye bütçe 10000-12000 lira iken "üst" seviye diye tabir edilen Z170 alınmaması gerek. Ayrıca bunu i7 6700 ile yapmak ayrı bir pişmanlık yaratacaktır. Elinde rekor kırabilecek ana kart var. Düzgün soğutma ve kaliteli 6700K ile (şansa bağlı) üst seviyelerde kullanabilirsiniz. I7 6700 hakkı en fazla M3 seviyesi bir ana karttır. Birazcık yanlış bilgi var gibi bunları alıntılayıp cevaplayacağım amacım rekabet değil.
İşlemci: i7 6700(Önerimdir, çok serin ve overclock'a hiç ama hiç ihtiyaç duymayan işlemci.) - i7 6700k (Soğutmanız iyi olmak zorunda ve ömrü "i7 6700" e göre 3 kat daha kısadır.)
Ömrünün 3 kat daha kısa olduğuyla ilgili bir bilgi var mı? Bir de şunu hatırlatayım hız aşırtmaya ihtiyaç duymayan bir işlemci ile aynı işlemcinin K modelini karşılaştırıyorsun. 6700 hız aşırtmaya ihtiyaç duymayan bir işlemci ama ileride ihtiyaç duyacak bu yüzden Z170 varken (ki 12000 liraya X99 her türlü avantajlı) 6700 alınmaz 6700K alırsın ileride hız aşırtma yaparsın.
Anakart: ASUS MAXIMUS VIII RANGER Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3400MHz(O.C) HDMI&DP Anakart veya hoşunuza gittiyse "HERO" modelinide alabilirsiniz, ama bu size göre en iyisidir. Şimdi bazı arkadaşlar "Overclock suz işlemciye "z170" önermek ne tür işsizlik tir diyebilir" ama emin ol onu diyen kişiler "PC toplamada" amatör kişilerdir. Bu anakart "b150-h170-h110" a göre daha çok özellik barındırıyor, "FPS" olarak asla gözle görülecek fark yoktur, ama özellikleri birbirlerinden çok ama çok farklıdır.
Ek özellikler isteyen birisi için dediğim gibi M3 seviyesi ana kart yeterlidir. Fazlası hız aşırtma gibi ek yongalara gidecek i7 6700 ile evet biraz işsizlik oluyor. Z170 Pro Gaming olabilirdi ama Maximus VIII ile 6700 birbirine denk değil.
RAM: CORSAIR 16GB (2X8GB) DOMINATOR Platinum DDR4 2400Mhz CL10 Dual Kit Ram Şiddetle öneririm, şahsen ben kullanıyorum "FPS" bakımından diğer "RAM"lere göre "3-6 FPS" önde olduğu doğrudur, ama sen bu "RAM" in gecikmesini daha çok kullanacaksın, DDR4 olup CL10 'a sahip dünyadaki tek "RAM" dir ve gecikmesinin düşük olması karmaşık komutları çok hızlı düzenleyip sana sunmasıdır ( olası ufak tefek donmaların önüne geçmek). Ama kötü olan şu ki "RAM" leri çok çabuk aşırmışlar "VATAN PC" den, maalesef stok yok, "RAM" i amazon dan veya güvenilir farklı sitelerden (teknobiyotik,sanalmarketim,hepsiburada,sinerji gen) temin edebiliyorsanız ne mutlu size. Ama adrenalin aramak istemiyorum diyorsanız CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 2400MHz CL14 Dual Kit Ram önerebilirim, aynı özelliklerde "Kingston" da var ama bir "Corsair" olamaz.
Öncelikle tüm firmaların bellekleri ömür boyu garanti sunuyor yani bellekten ekstra bir şey istemezsin. Çoğu kişi frekans ve CL değeri ile yetinir tabi diğer zamanlamaların da düşük olması gerek. 2400 CL 12 Savage ile Predator modeli aynı değildir o fiyat farkını elbet Predator hak eder çünkü diğer zamanlamada da Predator daha düşük süre sunuyor. Gskill ve Kingston belleklerini uzun süreli teste tutuyor bunu birisi söylemişti nasıl bir test olduğunu ve isminin ne olduğunu bilmiyorum ama stres testi gibi belleklerini teste tutuyor bu yüzden bir adım önde diyebiliriz. Corsair ve diğer markalar buna benzer teste başladı mı bir fikrim yok. Ama Kingston'ı küçük düşürmek de neyin nesi? Asus da devdi ama zamanında Sapphire ve MSI'a yetişemedi.
2500 liraya Galax satılıyor bence değmez.
gtx 1080 için arama sonuçları
Buradan Zotac hariç sırayla güvendiğin herhangi bir firmanın 1080'ini alsan seni üzmez.
Son bir hatırlatma daha. "X99" işlemciler oyun için değil, iş, render ve ağır uygulamalar için tercih edilen işlemcidir. Kesinlikle bir oyun işlemcisi değildir. Bu işlemcilere tam uyum sağlayacak hiçbir oyun piyasada mevcut değil ve olamaz da. Sizin için işlemcide önemli olan çekirdek performansıdır ve oyun için "X99" alma gibi bir hataya lütfen düşmeyiniz.
X99 her türlü avantajlı yani dört kanal, çift kanal. 40 hat sayısı, 16 hat sayısı. 13.000+ puan, 10.000 puan. Yani sırf tek çekirdekte 300 puan önde diye 12000 liraya 6700K kurulmaz. En azından 6000 liraya mütevazi 6700K ile sistem yapılır. Aşırı fazla lüks için verilecek paranın haddi hesabı yok. Yani hak verirdim de X99'dan vazgeçip Z170 alan adamın profilini tam anlamıyla çizdin.

Birisi "benim için X99 fazla gelir ben 5000-6000 liraya Z170 kuracağım" dese eyvallah derim. Çünkü o parayla X99 kuramazsın. Sırf oyun için sistem toplayacak birisi 12000 liraya sırf ek görmeyeceği ek özellikler yerine güzel bir fare bir de yanına sağlam mekanik klavye alır temiz. CL 10 yerine klasik CL 14 bellek alsa aradaki fiyat farkıyla sağlam oyuncu faresi alır. Ana kartı M3 seviyesine düşürse mekanik klavye alır. SSD desem bak nasıl ses sistemleri alır o fiyat farkıyla. :) Yani demek istediğim aşırı lüks yerine yine aynı şekilde bilgisayarın diğer şeylerine yatırım yaparak bilgisayarından daha iyi haz alır. Bilgisayara oturunca "ya 10 saniyede açılıyor da keşke klavyem de güzel olsa" dememesi gerek böyle bir bütçede. Belki ekipmanları da düzgündür ama daha bir çok alternatifler var bunlara başvurabilir.

Son düzenleme:
@Spontune sevdiğim bir arkadaşsın, bana bilgi olarak baya yararın dokundu, ama resmen bana bilmemiş gözüyle yorum yaptın, önerdiğim ürünler tamamen ileriye dönük ürünlerdir. Ayrıca " 6700 vs 6700k" videoları mevcut, arada fark yok desem tam isabet olur. Gel gelelim X99 meselesine. X99 da adam akıllı parasının tam karşılığını oyunlarda alabilen bir kitleye ben hiç rastlamadım, bir X99 sistem kurmak öyle senin dediğin gibi ucuz para larla olacak işler değil, senin "lüx" diye anlattığın şey tam olarak "X99". O işlemciler senin oyunun için üretilen işlemciler değil, ayrıca önerdiğim sistemin neresi 12000TL tuttu ? Ve bana şanstan bahsediyorsun :) "4,6 4,9" çıkacak mı çıkmayacak mı belirsiz, peki ne anladım o işten ben ?. Ekran kartı meselesine gelince "GALAX" fazla tanınmış bir firma değil, ve chipsetlerine kimse garanti veremez. RAM konusuna gelince, dünya genelinde hızaşırtmalarda hep "Corsair" RAM'ler 1. oluyor, ve bana lütfen "Kingston" u övme, RAM lerde çakışma sorununu sağ olsun onun sayesinde gördük. Araştırma diyorsan oradaki belirttiğim tüm ürünler ne olduğu belirsiz ürünler değil, sonra "Asus un MSI ve Sapphire" nin gerisinde kaldığını söyleyince resmen sandalyeden kalkıp sağlam bir şekilde kahkaha attım desem yalan olmaz sana tüm samimiyetim ile söylüyorum 700TL ye MSI GTX 1100 satsınlar, 1200TL ye de Asus GTX1100 satsınlar ben koşa koşa gider "Asus" u alırdım. Ama bir sor bakalım niye Asus'u alırdın. Şu ana kadar gezdiğim farklı forumlarda dahil sorunların hep "MSI, Sapphire, Kingston ve tam tanınmamış markalar zincirinden oluşuyor, ben hiç kimseye ne olduğu belirsiz ürünleri asla önermem, ben piyasada kimin ne olduğunu iyi biliyorum . Tamam markalar göreceli bir husus, ama iyi olanı belirtmek bizlerin buradaki görevi. , eline mouse yi alan herkes "PC uzmanı" oluyor resmen bu devirde. Aslında böyle forumların kurulması gerçekten çok iyi oldu, bozulan, ne olduğu belirsiz ürünlerin sorunlarına derman arayan bir kitle oluşturarak acılarınıza merhem oluyorsunuz.

@Unk
Baştan dedim amacım rekabet değil diye. Ama öyle bir ters cevap verdin ki kafamı bir yerde ezmedin. İmza bölümümde Asus eski tasarımıyla yeni tasarım farkını açıkladım bir onu oku her firmanın hatası olduğunu anlarsın. Bunların bir teknik servisi vardı ona ne oldu onu da değiştirdiler mi?
Ben önersem 850 EVO öneririm o kadar uçup da 950 PRO önermem. Bir de vatan bilgisayar. 2 yıl garanti veriyor 10 yıllık ömrü olan SSD'ye. Samsung zarfından garantisi çıkıyor ama satıcının da bunu desteklemesi gerek. CL değeri düşük bellek aranıyordu. Hız aşırtma yapınca CL değeri artmayacak mı? Maazallah 3-5 fps'den mahrum kalırız. Ben standarttan bahsediyorum sen ise lüksten bahsediyorsun. 6.000 liraya kaliteli yine güvenilir markaların içerisinde Asus da dahil Z170 sistem yapılır. Sen parçaları öyle abartıyorsun ki işlemci fiyatını geçen parça oluyor (ekran kartı haricinde). 12.000 liralık bütçeyle X99 yapılmaz diyen birisi benle dalga geçiyor. Aman iki zıt düşünmeyelim hemen saldırıya geçiyorlar. Asus teknik servisi daha doğru düzgün garanti veremiyor sen Galax firmasının chipsetlerine garanti verilmez diyorsun. Tamamen tezat akıyor. 40 hat sayısından dört kanal mimariden bahsediyoruz adam bana markadaki en fazla %20 farktan bahsediyor. İleriye dönük mü istiyorsun? Her şeye bağlanan ana kartın sağlam olması gerek. Z170 yonga setiyle X99 yonga setini karşılaştırma. Z170 VIII dediğin ana kart giriş seviyesi X99 ana kartla bile yarışamaz. Avantajdan bahsediyorum bana lüks diyorsun senin yaptığın tamamen lüks. Hız aşırtma yapılamayacak ama üst seviye Z170 alınacak. Bırak da ben güleyim yahu. :) Bunu bilgisayardan az çok anlayan birisine söylesem harbi kahkaha atar yani. 6700'ün yanında Z170 VIII yatıyor. :ROFL:

O şansa bağlı dediğim de rekor için şansa bağlı. Yine yüksek frekansa çıkarsın merak etme.

13.jpg

Bak önerdiğin ana kart neler yapıyor. Sen 6700 al ama. :)

@Spontune sen beni yanlış anlamışsın kardeşim, hatta baya bir yanlış anlamışsın. Ben orada ikiside alınabilir yazdım, "850 evo" önerdim eğer daha üst seviye istiyorsa "950 pro" önerdim. İlla "VatanPC" den alacak değil parçaları arkadaş, belirttiğim parçalar farklı sitelerden de alınabilir onda sıkıntı yok. 12bin' e "X99" yapılmaz demedim, oyun için yapılmasına gerek yok dedim. Önerdiğim "RAM" ler standart "RAM"lerle kıyaslanması söz konusu bile değildir, keza yüksek profil, performans "RAM"leridir, verdiği tepkiler diğer "RAM" lere göre çok farklıdır ( kullanmayan bilemez ). Markalar arası ekran kartı tasarımında "Asus" un hatalarından bahsediyorsun, "Asus" un boruları dışarıda olduğunda öteki firmaların boruları içerdemiydi :) Powercolor HD7870 GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı - Sapphire R9 285 DUAL-X OC GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı. Ben markalar arası %20 farktan mı bahsettim :) Allah aşkına şu yorumumu git birdaha incele. 40 hattan bahsediyorsun, o 40 hattı sen ancak aşırı yüksek veri geçişlerinde kullanabilirsin, kendisi gerek duymayınca kullanmayacak. Şuan ikamet ettiğim "Rize" de "PC" konusunda bir kişi gelipte abi önerdiğin parça foşik çıktı demedi. Varsayalım ki Overclock potansiyelini kullanmasın arkadaş, ama işlemciye güzel güç besliyor o anakart onu kullansa sakıncası varmı ?. Siz ileriyi göremiyorsunuz, ben sizleri seviyorum değer veriyorum, eğer size değer vermeseydim emin ol burada önerilerde bulunmazdım. Ben bile tam takır bilmiyorum "PC" hakkında bilgi, her geçen gün birşeyler öğreniyorum ama mevcut bilgime asla hakaret ettirmem. Gel gelelim şu ekran kartı meselesine birdaha değineceğim. Hepinizde parçaları iliklerine kadar kullanma hastalığı var, ekran kartını %100 de kullanamadığınızda başınıza soğuk sular dökülüyor, sen gel hem "Overclock" yap, gel bide üstüne kartı %100 de kullan ( %100 de kullanmak güzel birşeydir kesinlikle karşı değilim) kart orda feryad etsin, sende güçten övün. Arkadaşım o kart kusura bakma fazla yaşamaz, sonra kendi ağzınızla ( Lütfen buraya dikkat altını çiziyorum ) kartın bobinlerinden sesler geliyor diyorsunuz :D:D:D:D:D bobinden ses gelmesinin ne demek olduğunu biliyormusun sen ? O kadar zorluyorsun ki kartı, her an bozulma riskiyle karşı karşıya kalıyor. Allah aşkına bırakın ya, Overclock dediğiniz şey profesyonel bir işlemdir, her işlemcinin kendine göre çıkmak istediği frekanslarda belirli voltaj değerleri vardır, ki sen o voltajı ayarlayamazsan işlemci içerden 1.2 çekmeye calışır ama sen inatla 1.4 verirsin, buda zaten dalgalanmaya sebebiyet vererek işlemciyi öldürüyor. Ve yorumlarımı lütfen dikkatli okuyunuz ben kimseyle burada rekabete girmem ama göz var nizam var lütfen biraz anlayışlı olalım.

@Unk
Bilmiyormuş gibi muamele yapan sensin. Yani bobinden ses gelmesi az bilindik bir şeymiş gibi bir de bunu benim bilgi kapasitemin dışındaymış gibi davranıyorsun. Bir de ben bilmiyormuş gibi davranıyorum(!) Hepsini tek tek cevaplarım da gereksiz mesajlardan ileriye gitmeyecek. Çünkü fikrin değişmeyecek. Tamamen tezat akıyor. Yazıları teker teker irdeleyerek okusan nasıl çelişkinin içinde boğulduğunu anlarsın. Bir de konuyu saptırıyorsun ben 300 serisi ve Sapphire'den bahsediyorum sen Powercolor gösteriyorsun Sapphire gösteriyorsun. Ve bilgisayarın nasıl kullanılacağını da iyi bilirim. "Casper" bilgisayarı 10 sene dayandırmış adamım neyin gereksiz yük olduğunu düşük yük vererek oyundan nasıl tatmin olunacağını bir zahmet biliyorum. CW sorunu performansa zerre etkisi yok. 300 liralık ana kart 1.2 voltajı gözü kapalı verir merak etme. Ben illa hız aşırtma yapılması gerektiğinden bahsetmedim. İleride O.C gerekli oluyor o zaman o ana kart işini tamamıyla yapıyor. Aslan orada yatıyor sen 6700 alarak dalga geçiyorsun. Bu arada ben senin gibi cebini yakacak parçalar seçmeden telefon ve diğer iletişim araçları ile fiyat performans olarak çok sistem önerdim ve kimse de bu parça sorunlu çıktı demedi. Daha yazmayacağım gereksiz mesajdan ilerisine gidilmiyor çünkü yazıları ben değil sen yanlış anlıyorsun. Z170 Maxımus VIII'e 6700K koysan haklısın diyeceğim. 6700 nasıl 3 kat (nereden çıktıysa) daha uzun ömürlü oluyor aynı işlemcinin unlock modeliyle? Benim ilk baştan hız aşırtma ile uçması gerektiğini mi söylüyorum? Gerektiğinde ve yetersiz geldiğinde O.C yapılması gerektiğini söylüyorum. Kendine alsan neyse diyeceğim başkasının bütçesini israfa yatırıyorsun.

Benim dediğimi şey sanıyorsun değil mi? "Attım voltajı 1.5'e işlemci 5.0+ hızla yan yan..." Bunu dile getirdiğimi zannediyorsun. Ben diyorum ki sağlam bir ana kart aldın bari 6700K al boşa gitmesin. O paranın büyük bir kısmı O.C performansına gidiyor. Ek özellik istiyorsan ses kartı alırsın onun ayrı yazılımıyla çok daha iyi ses deneyimi alırsın. Bu forumda M7 ana kartında dip sesi sorunu olduğun zannederek ses kartı alan birisi performans farkının çok fazla olduğunu belirtiyor. He şimdi "MSI sorunlu çıkarmış bak" dersin o dip sesi, ses kartı aldığında düzelmemiş sorun başka şeyden kaynaklıymış.

Sen ne diyorsun ya :D , ne dip sesi ? Ben öyle birşey mi dedim, ya konuyu resmen sen saptırıyorsun, ve chipsetler arası farklar "İntel" in sitesinde mevcut, arkadaş "CPU" için overclockdan faydalanmasın ama öteki özelliklerden faydalansın, "z170" chipseti "x99" hariç diğer chipsetlerden daha ileriye dönük teknolojiler barındırıyor. Gel gelelim "CASPER" bilgisayarları meselesine, sana bir resim atacağım, yağmur ve kar' ın altında çalıştırdığım 11,5 senelik bilgisayarımın resmini atacağım, hala taş gibi masanın üstünde duruyor. Onları uzun süreli çalıştırmak marifetse, marifetin kralını görürsün, az sabret.

i5 6600 K + soğutucu yerine i7 6700 alınmalı İnanılmaz derecede çelişki içerisindesin. Artık konuyu kapatıyorum, arkadaş ne alırsa alsın Allah hayırlısını nasip etsin. İşlemcinin 6700k olduğunu varsayalım, bu konunda söylediğin herşey geçerli değil mi ? :) Sen şimdi gene anlamayacaksın, 6600k hakkında söylediklerinden bahsetmiyorum, overclock hakkında bahsettiğin yazıya dikkat çekmeni istiyorum.

Overclock Nedir?

@Unk
Dip sesini başka bir arkadaş yaşamıştı ses kartı aldı sorun düzelmedi ama çok iyi fark gördü M7 seviye kartı olmasına rağmen bunu anlatıyorum öyle bir şey dedin demiyorum yazılarımı az düzgün okusan keşke. I5 6600K ile i7 6700 seviyesine gelinemez. Ben bundan bahsettim o konuda ve hala sözümün arkasındayım. Ama Z170 "ek" özellikler adı altında bu kadar yatırım yapılacaksa 6700 almak mantıklı olmaz. 6700K alırsın boşa gitmez. Sen 6000 liraya burada Z170 sistem öner ben tamam bile demem. Mesaj bile yazmam. Ama tutarsız bir şekilde şuna yüklen buna yüklen, Z170'in O.C konusunda mükemmel kartını koy ama 6700K koyma ileride O.C yapma gibi parça kombinasyonu gösteriyorsun. Hani sadece 6700 koysan yine bir şey demem. Neymiş 6700K daha kısa ömürlüymüş. Bir de 3 katmış. :ROFL: Nerede bu bilgi var yahu? Ben hiç bir yazımda ilk başta sistemi O.C ile başlat ya da O.C ile daha iyi performans alırsın demedim bunu dile de getirmedim. Z170 VIII aldın bari özellikle 6700 alınmasın 6700K alınsın ben bundan bahsettim. Z170 M3 seviye ana kart ile 6700 iyi olur desen yine bir şey demeyeceğim. Tamam H170, B150 o kadar fazla özellik barındırmıyor. Hatta SLI destekleyen H170 ana kart görmedim. En üst seviye Z170 koy buna lafım yok ama bunun yanına 6700 koyma. Yani aynı işlemci. Uzun süre geçtikten sonra illaki O.C yapma gereği duyacaksın böyle bir sağlam ana kart ile çifte standardı oynamayıp gözü kapalı 6700 almak saçmalık. Sen alırsın o ayrı tabi ama başkasına böyle saçma kombinasyonlar önerme. 6700 ile 6700K'yı kıyaslıyorsun bir de yetmezmiş gibi sırf oyun performansı adı altında Z170 X99'dan çok daha iyi olduğunu belirtiyorsun. 6600K O.C ile 6700'ü geçemiyor işlem kapasitesinde 6700 her türlü önde bundan bahsettim. Hız aşırtma hakkında ne söylemişim de burada beni çelişkiye düşürüyor? Israrla anlamamazlıktan geliyorsun. (n)

Çok sağol kardeşim.Ben de umuyorum o mavi ekransız günleri tekrar çok teşekkürler

Kardeşim bir de senden kasa tavsiyesi istiyecektim sence bu mu

http://www.corsair.com/en/graphite-...-full-tower-windowed-case#javascript:void(0);

yoksa

Carbide Series® Clear 600C Inverse ATX Full-Tower Case

bu mu bence ikisi de güzel fakat biri ters kasa ve psu gözükmüyor daha derli toplu diğerinde ise çift taraflı menteşeli kapak var ve ledli fanlar sence hangisi daha güzel duruyor?
Kusura bakmayın cezam vardı :) Daha önce dediğim gibi topladığın sisteme iyi gidecek bir kasa alman lazım. Siyah-beyaz bir sistem topluyor isen 760t'nin beyaz versiyonu çok güzel gider. Ama bana kalırsa her türlü 760t almanı öneririm, E-ATX anakartlara da uygun zaten.

Kusura bakmayın cezam vardı :) Daha önce dediğim gibi topladığın sisteme iyi gidecek bir kasa alman lazım. Siyah-beyaz bir sistem topluyor isen 760t'nin beyaz versiyonu çok güzel gider. Ama bana kalırsa her türlü 760t almanı öneririm, E-ATX anakartlara da uygun zaten.
Benimde aklımda 760t var fakat toz filtreleri yok. Çok toz almaz mı?

Eğer oyun için uzun vadeli bir "PC" toplamak ve sorunsuz en yüksek performansı almak istiyorsanız aşağıdaki adımları izleyiniz.

İşlemci: i7 6700(Önerimdir, çok serin ve overclock'a hiç ama hiç ihtiyaç duymayan işlemci.) - i7 6700k (Soğutmanız iyi olmak zorunda ve ömrü "i7 6700" e göre 3 kat daha kısadır.)

Anakart: ASUS MAXIMUS VIII RANGER Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3400MHz(O.C) HDMI&DP Anakart veya hoşunuza gittiyse "HERO" modelinide alabilirsiniz, ama bu size göre en iyisidir. Şimdi bazı arkadaşlar "Overclock suz işlemciye "z170" önermek ne tür işsizlik tir diyebilir" ama emin ol onu diyen kişiler "PC toplamada" amatör kişilerdir. Bu anakart "b150-h170-h110" a göre daha çok özellik barındırıyor, "FPS" olarak asla gözle görülecek fark yoktur, ama özellikleri birbirlerinden çok ama çok farklıdır.

RAM: CORSAIR 16GB (2X8GB) DOMINATOR Platinum DDR4 2400Mhz CL10 Dual Kit Ram Şiddetle öneririm, şahsen ben kullanıyorum "FPS" bakımından diğer "RAM"lere göre "3-6 FPS" önde olduğu doğrudur, ama sen bu "RAM" in gecikmesini daha çok kullanacaksın, DDR4 olup CL10 'a sahip dünyadaki tek "RAM" dir ve gecikmesinin düşük olması karmaşık komutları çok hızlı düzenleyip sana sunmasıdır ( olası ufak tefek donmaların önüne geçmek). Ama kötü olan şu ki "RAM" leri çok çabuk aşırmışlar "VATAN PC" den, maalesef stok yok, "RAM" i amazon dan veya güvenilir farklı sitelerden (teknobiyotik,sanalmarketim,hepsiburada,sinerji gen) temin edebiliyorsanız ne mutlu size. Ama adrenalin aramak istemiyorum diyorsanız CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 2400MHz CL14 Dual Kit Ram önerebilirim, aynı özelliklerde "Kingston" da var ama bir "Corsair" olamaz.

Ekran kartı: ASUS GTX1080 ROG STRIX GAMING 8GB GDDR5X 256Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı . Biraz pahalı görünebilir, ama buna değer.

Kasa:THERMALTAKE CORE V51 80PLUS BRONZE 750W PENCERELİ MidT ATX SİYAH KASA . Ürünü şahsen ben kullanıyorum, inanılmaz derecede ileriye dönük ve çok şık bir kasa, ve içinden gelen "PSU" hertürlü işini fazla fazla görecektir.

SSD: Hiç şüphesiz "850 Evo 500GB" ama fazlasını istiyorsan ve bütcem var diyorsan Samsung 512GB 950 PRO M.2 V-NAND SSD (Okuma Hızı 2500MB / Yazma Hızı 1500MB) tam bir vahşet olur.

Benim önerim budur, ve birçok "PC toplama" ile ilgilenen kişiler bana hak verecektir.

Son bir hatırlatma daha. "X99" işlemciler oyun için değil, iş, render ve ağır uygulamalar için tercih edilen işlemcidir. Kesinlikle bir oyun işlemcisi değildir. Bu işlemcilere tam uyum sağlayacak hiçbir oyun piyasada mevcut değil ve olamaz da. Sizin için işlemcide önemli olan çekirdek performansıdır ve oyun için "X99" alma gibi bir hataya lütfen düşmeyiniz.
Kardeşim güzel açıklamışsın fakat ben ilerde SLI yapacağım için 6700k 20 PCIE hattı destekliyor.
X99 sistemde ise 6850k 40 PCIE hattı destekliyor ve ayrıca biri 4 çekirdekli diğeri ise 6 çekirdeklidir.
Günümüz oyunları en az 4 çekirdek istiyor.
Overclock'a gelirsek,6700 hız aşırtma yapılamaz ama 6700k'ya yapılabilir ve 4.6 Ghz'ye ulaşılabilir ama 6850k'da ise yine aynı Asus'un OC soketi olduğundan dolayı 6850k bile 4.6 Ghz'ye çıkabilecek bir kapasitede tabi iyi bir soğutman varsa. Umarım anlatabilmişimdir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı