Çözüldü GTX 1660 Ti Minecraft tam ekran yapınca kasma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

PoliJya

Decipat
Katılım
20 Temmuz 2022
Mesajlar
737
Çözümler
11
Yer
İstanbul
RAM
Kingston Fury Beast 3600MHz 2x8 GB
Ekran kartı
GTX 1660 Ti
Anakart
B550 Plus Wi-Fi 2
İşlemci
R5 5600X
Merhaba, birkaç gün önce Minecraft satın aldım. Daha sonrasında belirli bir ücret karşılığı, arkadaşlarımla oynamak için sunucu satın aldım. İlk günler tam ekranda gayet akıcı şekilde oynayabiliyordum fakat şimdi sunucuya veya başka bir dünya oluşturup girdiğim zaman, aşırı şekilde yavaşlık ve fazlaca bir kasma var. FPS kısıtlamasını sınırsız yapmama rağmen, 60 FPS'den yukarı çıkmıyor (grafik ayarı fark etmeksizin). Oyunu F11'den çıkarıp pencereli bir şekilde oynamak istediğim zaman, kasma ve yavaşlık gidiyor, FPS kısıtlaması 144'te sabitleniyor. Her şeyim güncel. Sizce nasıl çözebilirim?

Edit: Ayrıca Alt Tab süresi fazlaca uzadı.
 
Son düzenleme:
Çözüm
FreeSync / G-Sync / AdaptiveSync teknolojisi ile alakalı.



NVIDIA Denetim Masası'nda Minecraft için "Monitör Teknolojisi" ayarını Sabit Yenileme Hızı seçin.

1691686241576.png


Veya direkt monitör ayarlarından FreeSync / G-Sync / AdaptiveSync kapatın.
FreeSync / G-Sync / AdaptiveSync teknolojisi ile alakalı.



NVIDIA Denetim Masası'nda Minecraft için "Monitör Teknolojisi" ayarını Sabit Yenileme Hızı seçin.

1691686241576.png


Veya direkt monitör ayarlarından FreeSync / G-Sync / AdaptiveSync kapatın.
 
Çözüm
Üzülerek söylüyorum ki maalesef kasma sorunu hala çözülmedi, 300 500 FPS oynuyorum ama oyunda kasma var. Monitör ayarlarından FreeSync modu açtığım zaman sorun düzeliyor, ama Alt Tab atınca tekrardan sorun geri geliyor, bu sefer FreeSync modu kapattığım zaman düzeliyor, ama tekrar Alt Tab attığım zaman sorun yeniden geliyor. Yani kısacası monitör resetlenince sorun düzeliyor, ama Alt Tab atınca sorun geri geliyor FPS kısıtlaması çözüldü, ama kasma sorunu hala aynı.

Merhaba hocam, cevap vermediniz ama sıkıntı yok. Ben çözümü bu sefer buldum ve test ettim sorun devam etmiyor, çözüm basit ekran çözünürlüğüm 1920x1080 ayarlıydı, ben en sola çekerek "tam ekran çözünürlüğü: Geçerli" yaptım, ve sorunum çözüldü, tam ekranda bir sorunum yok artık. Yine de öneri için teşekkür eder iyi günler dilerim.
 
Son düzenleme:
Merhaba hocam, cevap vermediniz ama sıkıntı yok.
Merhaba, bu çözümü zaten bu konudaki ilk mesajımda koyduğum linkte bulunan çözümde ilk satırlarda belirtmiştim. Gözünüzden kaçmış galiba.

msedge_rwRfPfCi0W.png


Cevap veremememin sebebi paylaştığım çözümlerden herhangi biri bile işe yaramadıysa çözümün biraz zor ve çetrefilli olabileceğini tahmin etmem ve vakit azlığından araştıramamamdı.
 
Evet o konuya fazla bakmadım, görmemiş olabilirim, benim hatam kusuruma bakmayın.
Estağfurullah, kusurluk bir durum yok. Zaten ben de direkt FreeSync ile alakalı yazmışım o yüzden dikkati başka yöne çekmişim. Normalde direkt FreeSync demeden önce bu çözümü denemek lazım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı