GTX 960 Sistem Far Cry 4 FPS Sorunu

Serkan37

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, sorunum şu ki Far Cry 4'te Ultra ayarlarda ortalama 30 fps ile oynuyorum ve savaşlarda bu fps 20'lere kadar düşüyor ve kasma oluyor. Benimkiyle aynı sistemde olan kişiler 50-60 fps, çok akıcı bi şekilde bu oyunu oynuyor. Sürücülerim güncel olmasına rağmen bi türlü sorunu çözemedim. Artık sistemde bi sorun olduğunu düşünmeye başladım. Ayrıca lowa alınca daha çok kasıyor oyun :(

Sistemim;

1. i5 6500
  2. msi gtx 960
  3. Kingston 8gb Hyperx fury black ddr4 2666mhz
  4. Asus z170-k
  5. Sandisk 128gb SSD
Yardımlarınızı bekliyorum ve şimdiden teşekkür ediyorum...

Merhabalar, sorunum şu ki Far Cry 4'te Ultra ayarlarda ortalama 30 fps ile oynuyorum ve savaşlarda bu fps 20'lere kadar düşüyor ve kasma oluyor. Benimkiyle aynı sistemde olan kişiler 50-60 fps, çok akıcı bi şekilde bu oyunu oynuyor. Sürücülerim güncel olmasına rağmen bi türlü sorunu çözemedim. Artık sistemde bi sorun olduğunu düşünmeye başladım. Ayrıca lowa alınca daha çok kasıyor oyun :(

Sistemim;

1. i5 6500
  2. msi gtx 960
  3. Kingston 8gb Hyperx fury black ddr4 2666mhz
  4. Asus z170-k
  5. Sandisk 128gb SSD
Yardımlarınızı bekliyorum ve şimdiden teşekkür ediyorum...
Hocam sizin çözünürlük nedir ?

Hocam sizin çözünürlük nedir ?

Çözünürlüğüm 1920x1080 ve tüm sürücülerim güncel. Kasa ve psu olarak "Zalman R1 600Le 600W kullanıyorum". İşletim sistemim Windows 10 ve oyun malesef orjinal değil.

Gtx 960, i5 6500 ile darboğaz yapamaz. TitanX belki. Gtx960, FarCry 4 gibi kaynak katili bir oyunu ultrada 50-60 fps ile açmak için çok yetersiz. Verilen testte 50-60 fps her an alınmıyor olabilir. 50-60 fps maxiumum fps değeri olabilir. Her an maximum fps değerinde gitmez.

Amacım 60 fps almak değil. Kasmadan rahat bi şekilde oyun oynamak. Anlamadığım şey Ultradan düşürünce daha çok kasıyor bi türlü çözemedim.

i5 6500 işlemcisi henüz bir kaç ay önce çıkmış yeni bir işlemcidir ve şu an piyasadaki ekran kartlarının neredeyse tamamını rahat bir şekilde kaldırabilecek bir işlemcidir. GTX 960 ile darboğaz yapması imkansızdır, bunu iddia etmek ise komiktir. Sisteminizin tümünü yazın. PSU'nuz yetersiz geliyor olabilir eski bir PSU ise. İşletim sisteminiz windows 10 mu? Bütün sürücülerinizin güncel olduğundan emin misiniz?

Sistemimin geri kalan parçalarını üst kısımda yazdım, bi bakabilir misiniz lütfen.

Far Cry 4 oyunun optimizasyonu iyi. Orjinal değilse sevgili kardeşim konuyu kapat. Oyunun güncel bile değildir belki. Orjinal olmayan oyunlarda bu sıkıntıyı yaşaman kaçınılmaz. Başta korsan diye yazsaydın keşke.

Far Cry 4 oyunun optimizasyonu iyi. Orjinal değilse sevgili kardeşim konuyu kapat. Oyunun güncel bile değildir belki. Orjinal olmayan oyunlarda bu sıkıntıyı yaşaman kaçınılmaz. Başta korsan diye yazsaydın keşke.

Far Cry'ı test için yükledim. Diğer orjinal olan oyunlardada lowa aldığım zaman fps dahada düşüyor.

Sisteminiz oyunları ideal şekilde oynatabilecek bir sistem. LOL ve CS:GO'da aldığınız sıcaklık FPS değerleri normal gibi. Benzer bir sistemle ben de yaklaşık aynı değerleri görüyorum (sıcaklık biraz daha düşük oluyor) ancak tek bir takılma sorunu bile yaşamıyorum. LOL ve CS:GO'da da takılma yaşıyorsanız cidden bir sorun var demektir. Ancak takılmalar sadece Far cry 4 oyununda oluyor ise, olay oyunun orjinal olmamasından kaynaklanıyor olabilir.

Ek: Diğer oyunlarda da kasma oluyor demişsiniz. Sürücüleriniz günceldir diye düşünüyorum. Kasayı kendiniz mi topladınız yoksa hazır toplanmış olarak mı geldi? Vatan bilgisayarda falan bilgisayar montajı yaptırıp sorun yaşayan çok kişi var.

Sisteminiz oyunları ideal şekilde oynatabilecek bir sistem. LOL ve CS:GO'da aldığınız sıcaklık FPS değerleri normal gibi. Benzer bir sistemle ben de yaklaşık aynı değerleri görüyorum (sıcaklık biraz daha düşük oluyor) ancak tek bir takılma sorunu bile yaşamıyorum. LOL ve CS:GO'da da takılma yaşıyorsanız cidden bir sorun var demektir. Ancak takılmalar sadece Far cry 4 oyununda oluyor ise, olay oyunun orjinal olmamasından kaynaklanıyor olabilir.

Ek: Diğer oyunlarda da kasma oluyor demişsiniz. Sürücüleriniz günceldir diye düşünüyorum. Kasayı kendiniz mi topladınız yoksa hazır toplanmış olarak mı geldi? Vatan bilgisayarda falan bilgisayar montajı yaptırıp sorun yaşayan çok kişi var.

Kasayı vatan'da montajlattım. Lol ve CS:Go'da ultrada ortalama 100 fps ve çok akıcı oynuyorum. Ama ayarları lowa aldığım zaman hiç bir fps etkisi olmuyor low ve ultra aynı fps alıyorum diyebilirim.

Bilgisayar toplama videolarını izleyerek sisteminizin montajını kendiniz tekrar yapabilirsiniz geniş bir zamanda. Montajı tekrar yapacağınızda yanınızda termal macun bulundurmayı unutmayın. Görünen o ki sorun Far Cry'ın orjinal olmaması ile alakalı. Ben ultra ayarlarda diğer iki oyunda sizle aynı değerleri alıyorum dediğim gibi. Ayar düşürerek hiç denememiştim. Fırsat bulursam o şekilde deneyip sonucu buradan paylaşabilirim. Eğer vaktiniz varsa bilgisayarınıza Aida64 programı ile bir stres testi uygulayın. 10-15 dk'lık ve sonucunu paylaşın bir de onu görelim.

Bilgisayar toplama videolarını izleyerek sisteminizin montajını kendiniz tekrar yapabilirsiniz geniş bir zamanda. Montajı tekrar yapacağınızda yanınızda termal macun bulundurmayı unutmayın. Görünen o ki sorun Far Cry'ın orjinal olmaması ile alakalı. Ben ultra ayarlarda diğer iki oyunda sizle aynı değerleri alıyorum dediğim gibi. Ayar düşürerek hiç denememiştim. Fırsat bulursam o şekilde deneyip sonucu buradan paylaşabilirim. Eğer vaktiniz varsa bilgisayarınıza Aida64 programı ile bir stres testi uygulayın. 10-15 dk'lık ve sonucunu paylaşın bir de onu görelim.

Bu testten hemen önce bi 10dk'lık test daha yapmıştım ama programı ilk defa kullandığım için kaydetme yerini görmemiştim. Hemen ardından bi 6 dk'lık test daha yaptım. Pek hiç bilmiyorum bu tür şeyleri, siz inceliyebilir misiniz? :)

Dosya Ekleri

• stabilitytest.png
    stabilitytest.png
    25,3 KB · Görüntüleme: 469
  • stabilitytest2.png
    stabilitytest2.png
    29,7 KB · Görüntüleme: 430
Sıcaklık değerleri lazımdı aslında :) Temperatures kısmını da göndermeniz lazım. Ya da Aida64 içerisinde Bilgisayar>Algılayıcı kısmından sıcaklıkları görebiliriz stress testi sırasındaki.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı