GTX 960 Sistem Far Cry 4 FPS Sorunu

Serkan37

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, sorunum şu ki Far Cry 4'te Ultra ayarlarda ortalama 30 fps ile oynuyorum ve savaşlarda bu fps 20'lere kadar düşüyor ve kasma oluyor. Benimkiyle aynı sistemde olan kişiler 50-60 fps, çok akıcı bi şekilde bu oyunu oynuyor. Sürücülerim güncel olmasına rağmen bi türlü sorunu çözemedim. Artık sistemde bi sorun olduğunu düşünmeye başladım. Ayrıca lowa alınca daha çok kasıyor oyun :(

Sistemim;

1. i5 6500
  2. msi gtx 960
  3. Kingston 8gb Hyperx fury black ddr4 2666mhz
  4. Asus z170-k
  5. Sandisk 128gb SSD
Yardımlarınızı bekliyorum ve şimdiden teşekkür ediyorum...

Sıcaklık değerleri lazımdı aslında :) Temperatures kısmını da göndermeniz lazım. Ya da Aida64 içerisinde Bilgisayar>Algılayıcı kısmından sıcaklıkları görebiliriz stress testi sırasındaki.

İlk resimde temperatures kısmı mevcut değil mi saten?

CS GO da ayarları lowa alınca fps artışı yaşamamanın nedeni fps kilidi olabilir.

Fps kilide dediğiniz şey sanırım vsync, ama kilit kapalı.

Darboğaz olması imkansız. Ultra ayarlarda ekran kartınız yetmiyordur. Ultra 60 Fps istiyorsanız ekran kartını arttırmalısınız.

60 Fps değil kasmadan rahat bi şekilde oynamak istiyorum ve bu sistemin şuanlık çoğu oyunda yeterli olacağını düşünüyorum. Bi sorun var ve onu çözmeye çalışıyorum.

Daha düzgün bi şekilde cevap vermenizi beklerdim ama olsun. Benim anlatmak istediğim 30 fps değil 20 ye düşmesi ve kasması. Lütfen düzgün okuyup düzgün bi şekilde cevap yazınız.

3 farklı oyundaki cpu ve gpu bilgileri, darboğaz var mı? ben anlamadığım için resim yüklemeyi tercih ettim bi kontrol edebilir misiniz?
Senin ekran kartında bir problem vardır büyük bir ihtimal benim sistem de aynı sayılır sadece farklı olarak; işlemcim i5 6400 ve anakartım Msi h81 pro-vd geriye kalan parçalar aynı ben 60 FPS'ye yakın alıyorum. Ultra ayarlarda oynuyorum herhangi bir sıkıntım yok.

60 Fps değil kasmadan rahat bi şekilde oynamak istiyorum ve bu sistemin şuanlık çoğu oyunda yeterli olacağını düşünüyorum. Bi sorun var ve onu çözmeye çalışıyorum.
60 Fps'de zaten kasmadan en akıcı şekilde oynarsın. Sisteminde virüs olabilir. Temiz kurulum yapıp tekrar kontrol etmeni öneririm.

Senin ekran kartında bir problem vardır büyük bir ihtimal benim sistem de aynı sayılır sadece farklı olarak; işlemcim i5 6400 ve anakartım Msi h81 pro-vd geriye kalan parçalar aynı ben 60 FPS'ye yakın alıyorum. Ultra ayarlarda oynuyorum herhangi bir sıkıntım yok.

Oyununuz ve işletim sisteminiz nedir? ve hepsi orjinal mi?

60 Fps'de zaten kasmadan en akıcı şekilde oynarsın. Sisteminde virüs olabilir. Temiz kurulum yapıp tekrar kontrol etmeni öneririm.

60 Fps alamıyorum ki dostum :) ortalama 30 ve savaşlarda 20ye bile düşüyor malesef.

Şimdi gördüm sıcaklık değerlerini pardon. Bana kalırsa sistemde bir sorun yok. Far cry orjinal oyunla denemekten başka çare yok gibi. Ya da benzeri yüksek grafikleri olan bir oyun. Geri kalan her şey normal çünkü.

Oyununuz ve işletim sisteminiz nedir? ve hepsi orjinal mi?

60 Fps alamıyorum ki dostum :) ortalama 30 ve savaşlarda 20ye bile düşüyor malesef.
Bende diyorumki temiz kurulum yap virüsten kaynaklanabilir dostum :) başka sorun gözükmüyor aynı sistemden arkadaşımda var 60 rahat alıyor ultrada.

Biraz önce CS:GO oyununda en düşük ayarlarda 300 FPS aldım ortalama. En yüksek ayarlarda 170-220 arası idi. Sizin sisteminize yakın bir sistemim var. Bir deneyin bakalım siz de.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı