GTX 980Ti Marka ve Model Önerisi

Benim fikrim değişip duruyor yahu :LOL: son kararım kesinlikle Asus zaten konuyu paylaştığımdan bu yana bir Asus fanboyluğum türedi Rog Matrix veya Gold Edition almayı düşünüyorum 3300 TL civarı bir fiyattan pahalıya satılırlarsa kesinlikle tercihimi Strixten dolayı kullanılırım.

Aslında amazondan bir ürün alınca türkiyeden aldığından daha az uğraşıyorsun :) Yurt dışı firmalar Türkiye'deki firmalara göre müşteri memnuniyeti konusuna daha çok değer veriyorlar. Amazondan sipariş verdiği ürünün gelmemesi gibi bir durum yok . Evde durup ürünün gelmesini bekliyorsun sadece. Ayrıca Türkiye fiyatlarıyla aralarında 700-800 tl gibi bir fark var. O farka gidip işlemciyi daha üst bir model almak daha iyi bir seçim olabilir. Yada bir şey almazsın para cebine kalır :)

Diyelimki yurtdışından (fransa) Asus marka bir 980ti aldım. Kartı kullanmaya başladım ve mutlu mesut yaşıyorum. İki, üç ay sonra kart bir arıza çıkardı ya da en kötü ihtimalle yandı. Böyle bir senaryoda Türkiye'deki Asus servislerinden ücretsiz tamir hizmeti veya servisten gelen tamir edilemez yazısıyla beraber uluslararası ya da lokal olarak kart değişimi yaptırabiliyormuyuz?

Asus marka alırsam yapamazsın çünkü uluslararası geçerli garantisi yok. Evga marka alırsan uluslararası geçerli garantisi oluyor ve o zaman serviste bedavaya değişimi yada tamiri söz konusu oluyor. Gerçi Asus gibi garantisi olmayan ürünlerinde amazona bildirilip onlar aracılığıyla Amerika'daki gerekli yerlere gönderilip tamirinin söz konusu olduğunu duymuştum ama hiç denemediğim için bilmiyorum :) Asus'un monitörleri uluslararası garantili geliyor sadece diye biliyorum.

Ben Evga marka 980 Tİ kullanan kimseden malzemesi yada soğutması konusunda bir şikayet duymadım. O yüzden Türkiye'den Asus almaktansa amazondan Evga marka alıp 600-700 Tl yi daha işe yarar şeylere harcamak daha mantıklı bir seçim bence.

Aslında (özelliklede ben sanırım) Asus konusunda fazla fanatik gibi davranıyorum ve çok doğru bir tutum değil. Bunun farkındayım. Şimdiye kadar birçok marka kullandım. Asus beni üzmeyen tek marka oldu. Uzun kullanımda (1-2 yıl minimum)......Biraz abartıyorum sanırım. Hangi 980ti olsa tadından yenmez. Hepsi çok güzel, güçlü ve iyi kartlar. Hangi marka olursa olsun isteyen istediğini alsın. Sonuç olarak burada kimse kimseye göre marka değiştirmeyecektir. Biraz boşuna konuşmaya başladığımı gördüm. Sıkmışsam özürler.

Beyler aklım iyice karıştı (n) şimdi Zotac alasım var ama arıza çıkarıyor kısa ömürlü ve kalitesiz diyorlar ne denli doğrudur acaba.

Bugün EXA'dan peşin fiyatına 2870 TL ye Asus Strix GTX 980ti OC Edition aldım. STRIX-GTX980TI-DC3OC-6GD5-GAMING - Genel Bakış

Tasarımı ve hızı baya iyi. Büyük olduğunu biliyordum ama hakkaten kocaman bir kart.

GTA5 ve ETS2 testi yaptım hemen (güncel sürücü, kendi overclock'u dışında OC yapmadım)

GTA5: 1440p, tüm ayarlar sonra (msaa dışında) 100-120 fps verdi. msaa yı açınca (X2) 50-70 fps arasında gidip geldi.
EST2: 1440p, tüm ayarlar sonda (büyütme seçeneği %400 açık.) 65-80 fps. Büyütme seçeneği kapalı 160-180 fps verdi.

Belki değerlendirirsiniz diye açıklamak istedim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı