Çözüldü GTX970 Sistemde GTA VKasma Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Berk Saltuk

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar, başlıkta da belirttiğim gibi GTA V'te araba sürerken hız yapınca küçük ve seri fps düşüşleri oluyor. Normalde 60 fps sabit alıyorum fakat araba sürerken hızlanınca yer yer 50'ye kadar düşüyor. Bir anda düşünce haliyle kendini hissettiriyor ve rahatsızlık veriyor. Normalde pek takılma olmuyor, 60 fps sabit diyebilirim. Ama araba sürerken hız yapınca, bir yere çarpınca falan düşüyor fps. Birisi eski sürücülerden kaynaklı olabilir demişti, sürücüleri DDU ile kaldırdım, tekrar yükledim ama çözülmedi problem. Biraz araştırdım ve okuduklarıma göre bu sorun sistemde SSD olmayışından kaynaklıymış. Sorunun çözümü için mutlaka bir SSD mi almam gerekli?
Bunun başka bir çözümü varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem özellikleri:
Asus GTX970 4GB Ekran kartı
Msi Z170A M3 Gaming Anakart
Intel i5 6600 işlemci
WD Caviar Blue 1TB HDD
8GB Corsair Vengeance 2400mhz Ram

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet orijinal. MSAA kapalı ama V-sync hakkında yabancı bir forumda bir şey okudum. Oyun için V-Sync kapatın ama Nvidia kontrol panelinden V-Sync açın diye. Onu da denesem mi?
Ama önce sizin dediğinizi deneyeceğim.
V-sync daima kapalı olsun. Bahsettiğiniz durum Gtx 970 için geçerli değil. Denedikten sonra tekrardan inceleriz.
Aynı sorun kuzeninde de var. 1280x720 yap Çözünürlügü yada ayarlardan Normala Al. 1920x1080 al. Kuzenim şu anda 130 150 frame arası oynuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, başlıkta da belirttiğim gibi GTA V'te araba sürerken hız yapınca küçük ve seri fps düşüşleri oluyor. Normalde 60 fps sabit alıyorum fakat araba sürerken hızlanınca yer yer 50'ye kadar düşüyor. Bir anda düşünce haliyle kendini hissettiriyor ve rahatsızlık veriyor. Normalde pek takılma olmuyor, 60 fps sabit diyebilirim. Ama araba sürerken hız yapınca, bir yere çarpınca falan düşüyor fps. Birisi eski sürücülerden kaynaklı olabilir demişti, sürücüleri DDU ile kaldırdım, tekrar yükledim ama çözülmedi problem. Biraz araştırdım ve okuduklarıma göre bu sorun sistemde SSD olmayışından kaynaklıymış. Sorunun çözümü için mutlaka bir SSD mi almam gerekli?
Bunun başka bir çözümü varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem özellikleri:
Asus GTX970 4GB Ekran kartı
Msi Z170A M3 Gaming Anakart
Intel i5 6600 işlemci
WD Caviar Blue 1TB HDD
8GB Corsair Vengeance 2400mhz Ram

SSD almak çözüm olabilir. Çünkü, WD Blue oyun HDD'si değil.

Zaten bu sisteme SSD almamak büyük haksızlıktır. SSD çok önemli bir parçadır. Ondan da olabilir V-Sync kapalıysa da olabilir. V-Sync kapalıyken bazı ekran kartları bazı ayarlarda 70-30 arası gidip gelebiliyor. Bir de arkaplanda çalışan tüm progranları kapatın. MSI Afterburner'ı kapatın çünkü FPS'ye baktığınız için moral olarak yavaş hissedebilirsiniz. Ben 45-30 arası oynuyorum ve takılma yapmıyor. Sen biraz moral olarak yavaş hissetmiş olabilirsin.

Zaten bu sisteme SSD almamak büyük haksızlıktır. SSD çok önemli bir parçadır. Ondan da olabilir V-Sync kapalıysa da olabilir. V-Sync kapalıyken bazı ekran kartları bazı ayarlarda 70-30 arası gidip gelebiliyor. Bir de arkaplanda çalışan tüm progranları kapatın. MSI Afterburner'ı kapatın çünkü FPS'ye baktığınız için moral olarak yavaş hissedebilirsiniz. Ben 45-30 arası oynuyorum ve takılma yapmıyor. Sen biraz moral olarak yavaş hissetmiş olabilirsin.

Doğru, V-Sync'ı hesaba katmayı unutmuşum. Çözüm V-Sync olabilir.

V-Sync açık, dediğiniz gibi SSD almalıyım. Bütçeyi çok aştığım için mecburen almamıştım SSD, ama en yakın zamanda bi tane alacağım :D moral olarak da kasıyor gibi gelebilir bana çünkü gözüm hep fps'e kayıyor :D çözünürlük düşürmeyi belki denerim ama böyle de akıcı oynanıyor.
Bir de SSD önerebilir misiniz?

V-Sync açık, dediğiniz gibi SSD almalıyım. Bütçeyi çok aştığım için mecburen almamıştım SSD, ama en yakın zamanda bi tane alacağım :D moral olarak da kasıyor gibi gelebilir bana çünkü gözüm hep fps'e kayıyor :D çözünürlük düşürmeyi belki denerim ama böyle de akıcı oynanıyor.
Kesinlikle Samsung 850 Evo 250GB al çünkü 120GB senin hiçbir işini görmez. FPS göstergesini kapadığınızda muhtemelen kasma gidecektir. GTX750 Ti ekran kartımla GTA 4 EFLC oynarkenki FPS'yi görünce oyun kasıyormuş gibi geldi ama göstergeyi kapatınca oyun gayet güzel geldi. Bence kesinlikle psikolojik.

Son düzenleme:

Sandisk Ultra II öneririm.

Kesinlikle Samsung 850 Evo 250GB al çünkü 120GB senin hiçbir işini görmez. FPS göstergesini kapadığınızda muhtemelen kasma gidecektir. GTX750 Ti ekran kartımla GTA 4 EFLC oynarkenki FPS'yi görünce oyun kadıyormuş gibi geldi ama göstergeyi kapatınca oyun gayet güzel geldi. Bence kesinlikle psikolojik.
Tamam teşekkür ederim :D

Sandisk Ultra II öneririm.
Teşekkür ederim :D

50 fps düşük bir değer değildir 50 ile 60 arasındaki farkı hissetmezsin normalde sen sadece değere takılıyorsun bence. Araba sürerken fps düşmeside normaldir. Sebebi etrafındaki grafikleri sahneleri hızlı geçmen dolayısıyla işlemci ve ekran kartına yük binmesidir, kaza yaptıgında da oluşan efectler aynı etkiyi yaratır yani normal bir durumdur. Bir oyun 30 fps altına düşerse kasıyor hissi yaratır 30 fps ve üstü akıcıdır. SSD alman sadece oyun yüklemelerinde sana katkı sağlar fps'ye katkısı olmaz. Yani SSD'den oyuna girersen daha hızlı girersin görev aralarındaki loading kısımlarını daha hızlı geçersin sadece bu kadar.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı