GTX980 Ti Oyuncu Bilgisayarı

volkan gül

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar,
Şuan sahip olduğum asus i7 işlemcili N serisi bir laptopum var. Ne yazık ki ekran kartı GT 650m 2gb. Böylelikle Oyunlardan pek performans alamamaktayım. Zaten bir çok oyunu da bu nedenle yüklemedim. Ve bir kasa toplamayı düşünüyorum...

Şuan sahip olduğum oyuncu ekipmanlarım ;

• Logitech G502 gaming mouse
  • Logitech G430 gaming headseat
  • Logitech g440 sert mouse pad
  • Logitech G103 en ucuzundan klavye :)
  • Logitech F710 gamepad (bazı oyunlarda ve arkadaşlarla pes-fifa atarken güzel oluyor)

Almayı düşündüğüm kasa ise Üst düzey performanslı bir oyun bilgisayarı. Ancak üniversite öğrencisi(bilgisayar mühendisliği ve elektrik&elektronik mühendisliği çift anadal) olduğum için bütçem biraz kısıtlı. Gönül isterki 8 9 binlik birşey toplayalım. Ama şuan ki planım 5000TL gibi bir fiyat. Belki biraz üstüne çıkabilirim. (monitörü 1 ay sonra almak gibi. çünkü elimde casper 19" tft bir monitör bulunuyor (çözünürlüğünü bilmiyorum ama 1080p değildi diye hatırlıyorum biraz eski).

Gel gelelim durum böyleyken cahil beynimle bir kombinasyon yapmaya çalıştım ve resmini aşağıda paylaştım. Görüşlerini belirtir tavsiye ve önerilerde bulunursanız sevinirim. Eleştiriye tamamen açığım. Parçalar uyumlumu seçmişim tam bilmiyorum. Ama dediğim gibi istediğim tek şey yüksek performanslı bir oyun. Tabi bilgisayarın kasmamasıda önemli. Mesela oyunun videosunu çekerken vs. hiç bir sıkıntı yaşamak istemiyorum. Lafı çok uzattım. Pc'ye geçeyim..

Screenshot_7.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhabalar,
Şuan sahip olduğum asus i7 işlemcili N serisi bir laptopum var. Ne yazık ki ekran kartı GT 650m 2gb. Böylelikle Oyunlardan pek performans alamamaktayım. Zaten bir çok oyunu da bu nedenle yüklemedim. Ve bir kasa toplamayı düşünüyorum...

Şuan sahip olduğum oyuncu ekipmanlarım ;

-Logitech G502 gaming mouse
-Logitech G430 gaming headseat
-Logitech g440 sert mouse pad
-Logitech G103 en ucuzundan klavye :)
-Logitech F710 gamepad (bazı oyunlarda ve arkadaşlarla pes-fifa atarken güzel oluyor)

Almayı düşündüğüm kasa ise Üst düzey performanslı bir oyun bilgisayarı. Ancak üniversite öğrencisi(bilgisayar mühendisliği ve elektrik&elektronik mühendisliği çift anadal) olduğum için bütçem biraz kısıtlı. Gönül isterki 8 9 binlik birşey toplayalım. Ama şuan ki planım 5000TL gibi bir fiyat. Belki biraz üstüne çıkabilirim. (monitörü 1 ay sonra almak gibi. çünkü elimde casper 19" tft bir monitör bulunuyor.(çözünürlüğünü bilmiyorum ama 1080p değildi diye hatırlıyorum biraz eski) )

Gel gelelim durum böyleyken cahil beynimle bir kombinasyon yapmaya çalıştım ve resmini aşağıda paylaştım. Görüşlerini belirtir tavsiye ve önerilerde bulunursanız sevinirim. Eleştiriye tamamen açığım. Parçalar uyumlumu seçmişim tam bilmiyorum. Ama dediğim gibi istediğim tek şey yüksek performanslı bir oyun. Tabi bilgisayarın kasmamasıda önemli. Mesela oyunun videosunu çekerken vs. hiç bir sıkıntı yaşamak istemiyorum. Lafı çok uzattım. Pc'ye geçeyim..

Eki Görüntüle 89747

Cahil beynimle demişsiniz ama yine de harika bir PC toplamışsınız.
İşlemciyi i7 4690 yapın, RAM i 8 GB alın. Bunun dışında çok güzel sistem.

Günümüz oyunları için 8 gb gayet yeterlidir. 16 gb ramı abartı buluyorum. İşlemci olarak 4790 almak geleceğe yönük yatırım olur, o bütçeye 4460 alınmaz. Monitör olarak da oyuncu bilgisayarı aldığın için bunu öneriyorum 1ms tepkime süresi var. Toplam 5705 TL.
Eki Görüntüle 89772

Bence GTX980 Ti için 600w psu yeterlidir.

Eğer iyi ve ucuz bir pc toplayacaksanız Sinerji'yi tercih ediyorum.
Anakart ise msi z97 gaming 3 olsa daha iyi olur.

Çok teşekkür ediyorum yorum için. Zaten bu kombinasyonu sinerji'den yaptım. Onun sitesi. babafurukoda bi kombinasyon paylaşmış o hangi siteyi kullandı bilmiyorum ama.

Cahil beynimle demişsiniz ama yine de harika bir PC toplamışsınız.
İşlemciyi i7 4690 yapın, RAM i 8 GB alın. Bunun dışında çok güzel sistem.

Teşekkürler valla iyi bir pc olmasına sevindim. Tabi eksiklikleri mevcut olmasını bekliyordum. İyileştirme için teşekkürler.

Günümüz oyunları için 8 gb gayet yeterlidir. 16 gb ramı abartı buluyorum. İşlemci olarak 4790 almak geleceğe yönük yatırım olur, o bütçeye 4460 alınmaz. Monitör olarak da oyuncu bilgisayarı aldığın için bunu öneriyorum 1ms tepkime süresi var. Toplam 5705 TL.
Eki Görüntüle 89772

Teşekkür etmekten bir hal oldum valla :) Çok sağol sende. Cidden çok güzel bir kombinasyon olmuş teşekkür ederim vakit ayırdığın için. Ama tabi bu uğraşın sonucu kafamda soru işaretleri de oluşmadı değil..

2x4gb ram koymak yerine 1x8gb koysam. 1 sene sonrada 1x8gb daha eklesem geleceğe yönelik bir hareket olmaz mı?(msi h97 gaming anakartta kaç ram slotu var bilmiyorum da 2 olduğunu düşünerek bu yorumu yaptım bilgine)

İşlemci tarafındaki iyileştirme çok mantıklı görünüyor. Ama Monitör'e biraz laf edeceğim. 24" 1ms tepki süreli 1080p oyuncu monitörü önermişsiniz. Benim seçtiğim ise yine 1080p 27" 2ms tepki süreli bir ekran. (Sanırım ben büyük ekran seviyorum) 3" daha büyük bir ekran seçip 1ms tepki süresi kaybetmek performansı çok düşürür mü diye merak ediyorum doğrusu? Yani benim oyunlarım için 2ms kötü bir tepki süresi mi olur? Bu iki monitör arasında ki fikirlerinizi sunarsanız en azından önerinizin sebebini daha iyi anlamış olurum :)

Onun dışında ikimizde topladığımız bilgisayara harici bir soğutucu koymamışız ve dvd rw'lerin döneminin bittiğini düşünüyorum. İleride bir soğutucu gerekli olur mu? Yoksa default fanlar benim için yeter mi? Full grafik oyun oynarken ekran kartıma bir zarar gelsin istemem doğrusu :) (zaten ekran kartında da dahili soğutucu var tabi ama insan bir düşünüyor)

Herkese yorumları için ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.

Çok teşekkür ediyorum yorum için. Zaten bu kombinasyonu sinerji'den yaptım. Onun sitesi. babafurukoda bi kombinasyon paylaşmış o hangi siteyi kullandı bilmiyorum ama.

Teşekkürler valla iyi bir pc olmasına sevindim. Tabi eksiklikleri mevcut olmasını bekliyordum. İyileştirme için teşekkürler.

Teşekkür etmekten bir hal oldum valla :) Çok sağol sende. Cidden çok güzel bir kombinasyon olmuş teşekkür ederim vakit ayırdığın için. Ama tabi bu uğraşın sonucu kafamda soru işaretleri de oluşmadı değil..

2x4gb ram koymak yerine 1x8gb koysam. 1 sene sonrada 1x8gb daha eklesem geleceğe yönelik bir hareket olmaz mı?(msi h97 gaming anakartta kaç ram slotu var bilmiyorum da 2 olduğunu düşünerek bu yorumu yaptım bilgine)

İşlemci tarafındaki iyileştirme çok mantıklı görünüyor. Ama Monitör'e biraz laf edeceğim. 24" 1ms tepki süreli 1080p oyuncu monitörü önermişsiniz. Benim seçtiğim ise yine 1080p 27" 2ms tepki süreli bir ekran. (Sanırım ben büyük ekran seviyorum) 3" daha büyük bir ekran seçip 1ms tepki süresi kaybetmek performansı çok düşürür mü diye merak ediyorum doğrusu? Yani benim oyunlarım için 2ms kötü bir tepki süresi mi olur? Bu iki monitör arasında ki fikirlerinizi sunarsanız en azından önerinizin sebebini daha iyi anlamış olurum :)

Onun dışında ikimizde topladığımız bilgisayara harici bir soğutucu koymamışız ve dvd rw'lerin döneminin bittiğini düşünüyorum. İleride bir soğutucu gerekli olur mu? Yoksa default fanlar benim için yeter mi? Full grafik oyun oynarken ekran kartıma bir zarar gelsin istemem doğrusu :) (zaten ekran kartında da dahili soğutucu var tabi ama insan bir düşünüyor)

Herkese yorumları için ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.
Daha sonra 8gb ram eklerim diyosan tek modül 8gb almanda bi zarar yok. Sen monitörü kendin seçebilirsin ben alternatif önerdim sadece. İşlemcilere overclock yapılmadığından stok soğutucu da işini görecektir bir şüphen olmasın.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı