Gülücük atarak karşıdaki kişiyle dalga geçen üyeler

• Konuyu başlatan BERWAR
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 122
  • Görüntüleme 14.068
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Umarım yetkili biri hesabımı kapatır, o kadar bozulmaya başladı ki buraları akıl alacak gibi değil. İnternet ortamındayız ve insanlar hala bu tür ufak şeylere alınıyor, neymiş ciddi bir konu yazmışım altında gülücük koymuşlar. Koyarlar? İsterseniz ne zaman nefes alacağımıza da karışın.
Sizler önce yaptığınız davranışların ne anlam ifade ettiğini algılamaya çaba gösterin, özgürlük adı altında başkalarını tiye almaya, dalga geçmeye hakkı yok burada kimsenin.
Sağ üst köşede çıkış butonu var dilediğin zaman çıkabilirsin. Aynısı benim için de geçerli, çıkmak için engellenmeye ihtiyacımız yok öyle değil mi?

Kişilerin hangi anlamda kullandığına da diğer forum üyeleri karar veriyor artık. Beni de sizin attığınız dümdüz beğeniler rahatsız ediyor o zaman. O kadar güzel ifade varken neden dümdüz beğeni atılıyor?

İyi niyetli olarak kullanıma sunduğumuz özellikler daha önce de kötü amaçla kullanıldı. Ne yaptık? Bunları kaldırdık.

Gülücük ifadesi için de bu geçerli.

İnsanlar konuya gülücük attı diye uyarı vermek istemiyoruz ama bunu kötüye kullananlar için bir kural oluşturabiliriz.

Bir de dalga geçmek için konuya etiketleyen arkadaşlar var, baya karşılaşıyorum bununla.
Mesajımın bulunmadığı konuya "dogant iyi bilir, bu konuda uzmandır" şekilde aklınca tiye almak için etiketleyen arkadaşlar oluyor. Gülücükcüler daha naif kalıyor bu arkadaşların yanında :)

Konu hakkımda bilgim varsa yazıp çıkıyorum :)

İyi niyetli olarak kullanıma sunduğumuz özellikler daha önce de kötü amaçla kullanıldı. Ne yaptık? Bunları kaldırdık.

İnsanlar konuya gülücük attı diye uyarı vermek istemiyoruz ama bunu kötüye kullananlar için bir kural oluşturabiliriz.
Alay amaçlı kullanıldığının zor anlaşılacağı yerler de olur. Mesela üst mesajlarda bahsedilen "1. sene" konusunda hiçbir kötü niyet yoktu benim attığım ifadede. İnsanlar işlevinden çok görünüşüne takılıyor bence. İfade olarak ":D" olsa belki de hiç takmayacaklar ama şu anki haliyle biraz alaycı gibi de görünüyor.

Genelde bunu haksız olup kendine yediremeyenler veya konu hakkında yeteri kadar bilgisi olmayıp verecek cevabı olmayanlar atıyor.

Çok iyi olur aslında mutlaka gözden geçirmenizi öneririm.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı