Gün içerisinde fazla yorulmak

kwartz

Centipat
Katılım
7 Ocak 2023
Mesajlar
86
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Liseliyim ve gün içerisinde eskisinden çok daha fazla yoruluyorum. Günlük hayatıma dahi etki etmeye başladı bu durum artık. Kısa vadede değil, uzun vadede olan bir yorgunluk bu.

Gün içerisinde yürürken, koşarken, merdiven çıkarken yorulmuyorum. Ancak eve geldiğimde hiçbir şey yapamıyorum yorgunluktan. Öğle saatlerine kadar okulda da fazlasıyla iyi hissetsem de öğleden sonra ki 3 saatlik periyot benim için ölüm gibi geçiyor. Üniversite sınavım var, ona bile çalışamıyorum şu sıralar.

Okul sınavlarımda zaten ayrı bir kötü gideceğim gibi duruyor, nitekim bu yorgunluktan artık ders bile çalışamaz hale geldim. Böyle bir şey yaşamış olan, verebilecek tavsiyesi olan vb. varsa yeşillendirirse çok sevinirim. Foruma sadece bir fikir almak için yazdım, doktora da gitmeyi düşünüyorum gelip doktora git yazacaklar için.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben akşam 9 da yatıyorum çok dinç şekilde kalkıyorum ve gün içinde de sorun olmuyor.
Uyku saatini erkene almanı öneririm akşam 10'dan geç yatma mesela.

Bunu bende düşünmüştüm. Daha erken yattıkça daha iyi uyanıyorum. Ancak 12'den önce yatsam da uyuyamıyorum. Bunu nasıl çözdünüz?
 
Bunu bende düşünmüştüm. Daha erken yattıkça daha iyi uyanıyorum. Ancak 12'den önce yatsam da uyuyamıyorum. Bunu nasıl çözdünüz?
Bunun en kolay çözümü Cuma günü olduğu zaman akşam 12 de yatacakken yatmayıp ertesi gün akşam 9 a kadar dayanın.
Zaten yorgunluktan erkenden uyursunuz.
Ben ne zaman uyku düzenim bozulsa ertesi gün akşam 8 ya da 9 a kadar dayanıp o şekilde uyku düzenimi yoluna koyuyorum.

(Cuma günü diye belirtmemin sebebi okula gidip geldiğiniz için hafta içi bunu yapmak zor, belki Cuma günü okuldan çıktığınız için gene dayanamayabilirsiniz Cumartesi günü yapmak daha da mantıklıdır.)
 

Geri
Yukarı