Günde 1 saat bisiklet+1 saat yürüyüş ayda kaç kilo verdirir?

Kardeşim basketbol oynayan ve bisiklet süren birisiyim.
Basketbol oynamak çok fazla kilo verdiriyor ama bisiklet sürmek pek kilo verdirmiyor.
Yaklaşık 20 senedir basketbol oynuyorum ve bisikllet sürüyorum.
Bisiklet sürerek kilo vermek istersen tüm gün bisiklet sürmen lazım.Yada en az 20-25 km bisiklet sürmen lazım.
Ama 3-4 saat hafif dinlenerek basketbol oynarsan daha hızlı kilo vereceğinden eminim.
Bu arada sabahları yemek yemiyorum,günde 2 öğün yemek yiyorum ve geceleri hiç ağzıma ekmek bile almıyorum.

Konuda komik olan nedir?
Öncelik ile yaptığınız tamınlar çok açık. Bisikleti kullandığınız 1 saat içinde nasıl bir tempo ile sürüyorsunuz? Eğer ki hantal hantal ancak saatte 10/15KM yaparsanız bisikletten önemli bi başarı beklemeyin. Yürümek desen zaten ne kadar kalori yakabilirsin ki, herhangi efor bile harcamayacaksın yürürken, sadece ayaklarının tabanları acıyacak ve "oh ne güzel spor yaptım" diyeceksin.

Bu söylediklerimi diyebiliyorum çünkü; 8 yıldır çeşitli spor dalları ile uğraşıyorum.

Öncelik ile yaptığınız tamınlar çok açık. Bisikleti kullandığınız 1 saat içinde nasıl bir tempo ile sürüyorsunuz? Eğer ki hantal hantal ancak saatte 10/15KM yaparsanız bisikletten önemli bi başarı beklemeyin. Yürümek desen zaten ne kadar kalori yakabilirsin ki, herhangi efor bile harcamayacaksın yürürken, sadece ayaklarının tabanları acıyacak ve "oh ne güzel spor yaptım" diyeceksin.

Bu söylediklerimi diyebiliyorum çünkü; 8 yıldır çeşitli spor dalları ile uğraşıyorum.
Bisikleti genelde 18-21 vites arası düz yolda 30-35le süreceğim. Bisiklet sürdükten sonra 1 saat yürüyeceğim. Yürümekten kilo verme beklentim yok. Fakat kös kös oturmaktan iyidir diye düşünüyorum.

Kalori açığı hakkında hiçbir şey bilmiyorsan en basit yöntem olarak şu an ne yiyorsan yarısını azalt ve devam et muhtemelen bu şekilde birkaç hafta kilo vereceksin. Ayrıca boy kısalığıyla alakalı bir doktora görünüp hormonal bir problem olup olmadığına baktırabilirsin. Eğer hormonal bir problem yoksa genetik diyeceksin.

Zaten 15 yaşındasın uzamak için çok vaktin var bunun stresine girme

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı