Günde 16 buz yemek zararlı mı?

12 yaşındayım ve günde en az bir kere bir bardağın içine 16 buz koyup su doldurup içiyorum. Sonra da buzları çiğniyorum. Zararlı mı?
-Direk buz yenilmesi mineral kaybına neden olabilir.

-Vücut sıcaklığı altında bir maddenin vücuda temas etmesi durumunda oluşacak olan ısı değişiminin telafi edilebilmesi için vücut özellikle temasın oluştuğu bölgede daha fazla ısıtma ihtiyacı duymaktadır.

-Buz yemek aynı zamanda dişler üzerinde de zararlı etkiler oluşturabilir. Buzu parçalama durumunda diş ve diş etlerinin zarar görmesi söz konusudur.

-Dişetlerine parça girmesi durumunda mikroskobik yakınmalar söz konusu olabilir. Bu durumda ağza giren zararlı mikroorganizmalar özellikle diş etlerinde rahatsızlık oluşmasına neden olabilir.

-Sıcak havada serinlemek amacıyla yediğiniz buz vücut ısısını aniden düşüreceği için vücuttan daha fazla miktarda tuz ve mineral atılmasına neden olabilir.


-Buz yemek özellikle sıcak havalarda olduğu gibi soğuk havalarda da şiddetli bir şekilde soğuk algınlığı geçirilmesine neden olabilir.

-Bademciklerinde hassasiyet olan kişilerde boğaz iltihabına veya yüksek ateşli rahatsızlıklara neden olabilir.

-Terli bir şekilde buz yiyen kişilerde özellikle akciğerlerin üşütülmesi söz konusu olabilir.

-Buz parçaları sert olması nedeniyle ezerek yenilmesi durumunda diş minesine zarar vererek diş çürüklerine neden olabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı