Günde 2-3 Saatten Fazla Oyun Oynamak Vakit Kaybı mı?

brkyuzn52

Hectopat
Katılım
27 Haziran 2016
Mesajlar
47
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Başlıkta bahsettiğim gibi sizce vakit kaybı mı? Hayatımızın neredeyse hiçbir yerinde hiçbir işimize yaramayacak oyunlara anlık mutluluk ve dopamin salgısı için saatlerimizi vermek ne kadar mantıklı? Tabii ki oynayacağız eğlenmemiz de lazım ama 4-5 saat oynadığımız zaman sanki kısıtlı olan vakti tamamen daraltıyoruz gibime geliyor. Görüşlerinizi merak ediyorum iyi forumlar.
 
Eğlenmek ve desarj olmak için hayatımızın hiçbir yerinde işimize yaramayacak işleri yapıyor olmak zaman kaybı değildir, evet, belki o amaçlar için de daha yaratıcı ve faydasını daha kolay görebileceğimiz uğraşlar bulabiliriz, ama zaman meseli görecelidir. 2-3 saat sizin için gözden çıkarılabilir bir zamanken başkası için bütün ek işlerini halledebileceği bir zaman dilimi olabilir.

4-5 saat oyun oynamak veya faydasız görünen diğer aktiveteler, yapmak istediğiniz işleri aksatmıyorsa ve başka bir uğraşınız yoksa problem değildir.
 
Eğer oyunda kendini geliştiriyor isen bence vakit kaybı değil. Ben kendi oynadığım oyundan örnek vereyim. Harita modu yapıyorum ve buda beni çok zorluyor bu sayede kendimi geliştiriyorum.
 
Hayata bakış felsefenizle derinden ilgili diye düşünüyorum. Başarılı bir iş hayatım olsun, akademik başarılarım olsun gibi beklentiler veya planlar içindeyseniz belki sizin için zaman kaybı olabilir. Ama ben hayatımı bu şekilde geçirmek istiyorum, başka planlarım yok diyorsanız, evde 18 saat de kalsanız sizin için zaman kaybı değildir.
 
Gün içinde hiçbir şey yapmadan oynuyorsan bence vakit kaybı ama işten, okuldan dönünce biraz oynarsın tamamdır. Tabi o gün için yapman gereken bir şey olmazsa. Benim en çok oyun oynadığım dönem sınav zamanlarım. Sabah kalkıp 4-5 saat ders çalıştıktan sonra bunalıyorum, çalışsamda anlamıyorum.. 1-2 saat oyun oynayıp kafamı dağıtıp derse devam ediyorum. Belki o 1-2 saati derse ayırabilirim fakat kafam almayacak hissediyorum.
 
Kafa dağıtmak için evde güzel bir uğraş. Sen bu işi mesleğin görürsün, 10 saat oynasan da kimsenin umurunda olmaz. Ama bu oyunlar seni kurtarmayacaksa, 2-3 saatlik kafa dağıtma aracı dışında görmezsen sorun demektir.

Ha tabii ki hayatta oyun oynamaktan veya oyunda iyi yerlere gelmekten başka amacın da olmayabilir. Saygı duyulur. Oyunun çoğu kişi için karın doyurmayacağını bilip, geleceğini düşünmek de yine senin bileceğin iş.
 
Eğer daha önemli işlerin yerini almıyorsa vakit kaybı değildir. Öyle olsa, film izlemek, roman okumakta vakit kaybı olurdu. Oyunlar hem eğlence yönünden tatmin sağlarken, sanatsal yönü ağır basan oyunlarda estetik duygumuzu tatmin eder. Günde 2-3 saat oyun oynuyorum :) (öte yandan 100-150 sayfada kitap okuyorum hergün)
 
2013 yılına kadar oyunlardan ekmeğimi yiyip kenara çekildim, şimdi ise babam yüzünden oynayamıyorum bile :) Bırakın bu yolda ilerleyim desem de boş. Meslek sahibi olma yoluna girmek istesem girerim örnek olarak; 7. Sınıfta o zamanlar bildiğim bana göre en iyi ekran kartı olan 1050Ti ve intel bir sistem alınması sözüyle kendi okulum da öyle boş beleş bir öğrenciyken 1. Olmuştum sonuç gelmedi o sistem :) Sonra salla pati iş yapmaya başladım Lise 1'im 69 genel ortalamayla sezonu kapattım sırf hastane ve uyumayla. Bana zorunlu kılındığı sürece hiçbir şey yapmayacağım.
@LeViAcKeRMaN Herkes babamdan nefret ettiğimi sansa da çok seviyorum, "Şiddet" uygulaması haricinde hiçbir sorunumuz yok :) Bana hep destek olur ama ben eğlence yolu olarak bunu seçtiğim için buna göre adapte oldum, diğer türlü insanlarla asla eğlenemiyorum hatta "Nefret" ediyorum.
Meslek olarak hedeflediğim şey "Gemilerin Yapay Zekası" bunu geliştirmek için çalışcağım. Bu yaz gerektiği kadar "Spor + Yazılım" ile uğraşıp yazı kapatcağım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Vakit kaybı değil. Sonuçta o zamanı kendine harcıyorsun. Oyun oynamak kötü bir şey değil 🤠

Fazla oynamamak lazım. Para ve bilgi de kazanman lazım. Dengeyi tutturmak önemli.


@Silinen üye Bence babana teşekkür etmelisin. Sana en güzel hediyeyi vermiş.

Sadece kendine güveneceksin bu hayatta. Bu dünya maalesef böyle🤠

İyi bir meslek edin ve çalıştığın zaman istediğini alırsın😉
 

Yeni konular

Geri
Yukarı