Günde 4 litre su içmek zararlı mı?

90 kg civarındayım günde 8 litre civarı içiyorum normal gibi.
Yarasın.
1656800790440.png
 
Gündelik 4 litre çocukluk çağını atlatmış birisi için fazla olmadığını tam ideal civarlar olduğunu düşünüyorum. Zaten 14-18 yaş arası çocuklarda 3.3 litre öneriliyor böbreklerin sağlıklı çalışması için. Fazladan alınan 700 ML suyun zararı olacağını düşünmüyorum.
O hesaplama o şekilde değil.
Günlük Su İhtiyacınız: 2393 ml/gün (2.4 litre/gün) bu arkadaşın bu şekilde içmesi gerek.
 
Ben 8 litre su içiyorum, bir şey olmadı demeyin, 2,5 litre ortalama yeter diyorsa uyun. Bunun gelecek yaşta size vurmayacağı belli olmaz.
 
Bilmiyorum ama gün içinde durduk yere aşırı terlediğimi hissediyorum neredeyse tüm kıyafetlerim ter oluyor.
Gün içerisinde bu yaşadığınız durumla su kaybediyorsunuz anladığım kadarıyla, bu da kaybettiğiniz suyu geri almanız için daha fazla su tüketimi yapmanıza sebep oluyor. Durum böyle olduğunda normal, kaybettiğiniz suyun takviyesini yapmak önemli bir şey.

Burada su tüketiminden başka bir sorun var, durduk yere aşırı terleme falan normal durumlar değil. Doktora görünmeniz gerekiyor, şeker vs. olabilir bazı diğer arkadaşların dediği gibi.
 
Her şey otomatik oluyor. Yaklaşık günde 4 litre ve üzeri su içebiliyorum. Sizce zararlı mı? 4-5 dakika su içmez isem hemen dilim damağıma yapışıyor gibi oluyor.

Hocam bence yaşınıza göre çok fazla tesadüfen bende sizinle aynı yaş ve kilodayım, günde 1 litre, anca içiyorum.
 
Hocam siz naptınız ya ben ilaç kullandığım için bol su içmem gerekiyor o ilaç için bile 3L yeterli geliyor sizinki biraz fazla gibi kan tahlili yaptırmanızı öneririm. Bir de kendimden biliyorum çok spor yapan birisiyim aynı yaştayız ne kadar futbol, basketbol oynasamda o kadar su içmem.(58 kiloyum)
 
1 litre az, 4 litre de fazla bana göre. Diliniz damağınız kuruyorsa şeker vs. başka durumlar olabilir. Doktora görünmekte fayda var en azından içiniz rahat olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı