Günde 5 tane ilaç içmek ileride zarar verir mi?

Her ilaç böbreklerde ve vücutta tahribat bırakır dolayısıyla fazla kullanılan ilaçlar bu etkiyi artırır.
Bol su tüketin yıllar sonucu yapacağı etkiyi minimize edersiniz.

Hocam böbreğe her ilaç değil de galiba ağrı kesiciler ve antibiyotikler zarar veriyor.

Doğrudur hocam. Vücuda alınan kontrast maddelerde buna dahil. Bildiğim kadarı ile çoğu ilaç böbreklere zarar veriyor. Aldığınız ilaçları bilmediğimizden doktora danışarak daha iyi bilgi alabilirsiniz. Doktor yaş, kilo, boy ve doğuştan gelen hastalık veya özürlülük durumunuza göre ilaçları seçiyor ama siz yine de bol su tüketin. Geçmiş olsun sağlıklı günler dilerim.

Teknoloji forumunun sağlık konusunda sorguluyorum. Rahatsız olduysanız mesaj yazmazsınız.
Antideprasan kullanımınızı ve tiroid rahatsızlığınızı göz önüne aldığım zaman bu şekilde bir cevap vermenizi yadırgamadım açıkcası.
Demek istediğim bu tür konularda bir şüpheniz varsa en azından farklı bir doktora gidin burada ne yorum yapılırsa yapılsın doğru olmaz. Böyle bir konu açmak bile yanlış hatta. Bence. Rahatsızlığım olarak değerlendirebilirsiniz ama aslında sağlığınız için mantıklı olan bu.

Çoğu antidepresan 1 tanesi de kemik erimesi iğnesi, 6 aydan bir oluyorum. Antidepresanlar Sulinex XR 300 mg, Redepra 15 mg, Modiwake 100 mg... Tiroid ilacı olarak Levotiron 75 mcg, bir de kemik erimesi iğnesi var pahalı bir ilaç(1450 TL) adı Prolia.
Tiroid ilacı bende beyin sisi yapmıştı adeta sersem gibiydim ve çok sinirliydim bıraktım onun yerine beslenmeme dikkat ediyorum düzenli kan tahlili olarak doktor durum iyi diyor.

Yanlış mı anlıyorum doktor yani bir sağlık profesyonelinin kararını teknoloji forumunda mı sorguluyorsunuz? Fazla desek kullanmayacak mısınız?
Burada karar sorgulanmıyor dostum doktora gidene kadar hayat tecrübesi olan yada bazı fikir sahibi olabilecek insanlardan fikir alıyor. Elbette ki burada söylenenler ile tam anlamıyla hareket etmeyecek. İnsanları eleştirmeye bayılıyorsunuz annenize babanıza yada aile büyüklerinize de birşey sormayın o zaman hayatınıza dair.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı