Ömer Erim Erdem
Decapat
Daha fazla
"Hata olamayacağını söylüyorum"
Adamın keyfi kaçıksa
Mesajınızı gayet net okudum ve anladım. Lakin sanırım yeterince açık anlatamadım. Söylediklerimi "anlamaya gayret gösterirseniz", hem Overwatch sistemi hemde VAC sistemi hakkında konuştum. "Biz atarsak istisnası yoktur suçlusunuzdur dolayısıyla açılmaz" diyen sistem ile ne olduğu belirsiz olan ve "yapay zeka değil, insan işgücü" ile çalışan Overwatch sisteminden bahsediyoruz. Yanlışınız şurada; VAC otomatik bir anti-hile sistemidir lakin Overwatch öyle değil. VAC dosya kontrol eden, sistemi izleyen bir yapay zeka. Overwatch ise izleyen kişinin oyunu ve oyuncuyu yorumlaması sonucu işleyen bir sistemdir. VAC hile dosyası arar, tespit eder ve gerekeni yapar. Overwatch, bhop yapmayı bilenin bhopu şüpheli görmediği, bilmeyenin ise "aha açmış hileyi şimdi su çarkına çomak soktum işte" diye işlem yaptığı bir sistem. Bildiğim kadarıyla yüzlerce, belki binlerce, onbinlerce Overwatch müfettişi vardır. Bunlardan 10 tanesi tarafından bir şüpheli izleniyor ise ve hile olmadan Overwatch'a düştüyseniz, kaderiniz 6 kişinin inisiyatifine, insafına ve oyun bilgisine bağlıdır. VAC daha External hileleri tespit edemeyen, vasat bir sistem. Bu açığı da Overwatch ile gidermeye çalışıyor lakin, insan etkeninin adil olup olmadığının bir garantisi yok. External hileleri tespit edemeyen VAC, External kullandığı Overwatch tarafından tespit edilen birisinin hile olup olmadığını nasıl anlayabilir? Dosyaları kendi check etmesine güvenip işlem yapmamalı mıdır, yoksa Overwatch'a güvenip banlamalı mıdır? GÜVENİLİRLİĞİ KESİN OLMAYAN insan etkenine güvenip varlığını kendi kanıtlayamadığı bir hilenin geçerliliğini nasıl kabul edebilir? Kendi tespit edemediği hileyi tespit etmesi için getirdikleri sistemin güvenilirliği bir insanın(oylayan her kişi birer insandır. 4 kişi şüpheli diye işaretledikten sonra 5. kişinin oyu kaderinizi belirler. Aynı şey şüpheli veya değil olarak işaretleyen her bir müfettiş için geçerlidir)oyun bilgisi ve bir insanın karar verme yetisini etkileyebilen her bir etken ve durumun yeterli olmasını ummaktan ibaret. Buraya kadar anladıysanız, şimdi sonuç kısmına geliyorum. "Kendi tespit edemediği" hileleri(external) tespit etmesi için insan gücü kullanan sistem, "tespit edemediği" hilenin varlığını Overwatch'a güvenip kabul ederek mi Overwatch banından VAC'a çeviriyor, yoksa kabul etmeden mi? Overwatch banı VAC bana çeviren şey izleyen kişilerin oyları ise bunu VAC ban yapan sebep ne? Zaten OW banı bu şekilde atılmıyor mu? Eğer VAC'a çeviren şey bu değil ise, VAC oylar sonucu hile olduğu iddia edilen kişilerin dosyalarında en başta tespit edemediği hileleri(eğer var ise başta tespit ederdi) bir anda tespit mi ediyor? Bence ikisi de adil gözükmüyor.Mesaji okumaya gayret gösterirseniz, her iki sistemin verdigi bir yasaklamada hata olmayacagini söylüyorum.
"Sadece birbirinden bagimsiz calisan ve ayni anda her iki anti-hile sistemi tarafindan verilen bir yasaklamada hata olamayacagini söylüyorum."
Her iki, yani hem Overwatch, hem de üstüne verilen bir VAC yasaklanmasinda hata olamaz. Anlatabiliyor muyum?
izleyen kişilerin oyları ise
kaderiniz 6 kişinin inisiyatifine, insafına ve oyun bilgisine bağlıdır.
Tavsiyeniz için teşekkürler dikkat etmem gereken bir unsur.VAC sisteminin izleyen kisilerle hicbir alakasi yok. VAC sistemi ayriyeten hile tespit etmisse, oyun yasaklanmasi VAC yasaklanmasina dönüstürülüyor.
Kaldi ki VAC sistemi tanimlanabilir hile tespiti yapar. Yani veritabaninda bulunan bir hileyi kullanirsaniz yasaklanirsiz. Bu kadar basit. Böylece hata yapma payi da en aza indirgenmis oluyor.
External hile dediginiz yazilim veritabaninda bulunmadigi sürece tespit edememesi gayet dogal.
Dedigim gibi; Nihai karar Valve'a ait. Kimsenin keyfine birakilmamis Overwatch sistemi.
Bu arada size nacizane bir tavsiye. Lütfen cümleleri paragraflara ayiriniz, diger türlü okumasi güc oluyor.
takır takır işaretleyip ban yememe sebep olurlardı.
VAC benim tarayıp bir şey bulamadığı dosyalarımı yine tarasa yine bir şey bulamayacak.
aim dediği için VAC banlayarak kendi görevini bırakıp bana yasaklama uygularsa bu haklı olur mu?
O halde OW yasaklamasını VAC yasaklamasına çeviren unsur nedir?
Sanırım olay şu. Overwatch, VAC'ın tespit edemediği hileleri tespit etmenin güvenli olmasa da tek yolu. Overwatch yasaklaması yersek VAC tarafından gözlem altına alınıyoruz. Bir şey tespit ederlerse OW yasağı VAC yasağına dönüyor. Tespit edemezlerse OW yasağımız kalkıyor. Doğru mudur?Yasaklama alacak olsaniz bile hile kullanmadiginiz sürece o yasaklama tekrar kaldirilacaktir. Nihai karar bu yüzden Valve'a ait. Sistemi suistimal edemesinler diye.
VAC sistemi sadece oyun esnasinda, sunuculara bagli oldugunuz anda tarama yapiyor. Onun haricinde herhangi bir islem uygulamiyor. Eger sunucuya bagliyken herhangi bir sey tespit ederse kara listeye aliniyorsunuz. Ya aninda, ya da gecikmeli bir sekilde islem uyguluyor.
Böyle bir durumda oyun yasaklanmasi alirsiniz. VAC yasaklanmasi ise sadece sistem tarafindan otomatik olarak verilmekte.
Yasaklamaya sebep olan hilenin veya yazilimin ayriyeten VAC sistemi tarafindan tespit edilmesi. Yasaklanmayi kesin kilan unsur da bu zaten. Diger türlü VAC yasaklanmasina dönüsme ihtimali bulunmuyor.
Burada da dedigim gibi, gecikmeli uygulandigi icin (eger tespit edilmisse) VAC yasagi veriliyor. VAC sistemi Overwatch'dan daha bastigi icin, oyun yasaklanmasi VAC yasaklanmasina dönüstürülüyor.
Overwatch, VAC'ın tespit edemediği hileleri tespit etmenin güvenli olmasa da tek yolu.
VAC tarafından gözlem altına alınıyoruz.
Bir şey tespit ederlerse OW yasağı VAC yasağına dönüyor.
Tespit edemezlerse OW yasağımız kalkıyor.
Valve kafasına göre işaret atacak kişileri düşünemiyor değil mi? O maçı tek kişi bile izlemiyor. CS:GO'da rahat 10 bin saat oynama sürem var. 10+ supreme ve global arası hesap sattım. Bu zamana kadar haksız yere ne ban yedim ne de yiyen gördüm.