Haksız Yere CS:GO Overwatch ban yedim

"Hata olamayacağını söylüyorum"

Mesaji okumaya gayret gösterirseniz, her iki sistemin verdigi bir yasaklamada hata olmayacagini söylüyorum. Kimse size tek bir sistem tarafindan verilen yasaklamada hata olmaz demedi.

"Sadece birbirinden bagimsiz calisan ve ayni anda her iki anti-hile sistemi tarafindan verilen bir yasaklamada hata olamayacagini söylüyorum."

Her iki, yani hem Overwatch hem de üstüne verilen bir VAC yasaklanmasinda hata olamaz. Anlatabiliyor muyum?

Adamın keyfi kaçıksa

Overwatch sistemi tek kisinin keyfine kalan bir sistem degil. Birden fazla kisinin kararina bakilarak hareket ediliyor. Kimse size keyfi yasaklama veremez.

Koskoca sirket bunu akil edemiyor mu saniyorsunuz? Kafaniza estigi gibi kimseye yasaklama veremiyorsunuz. Nihai karar her zaman Valve'a ait.

Mesaji okumaya gayret gösterirseniz, her iki sistemin verdigi bir yasaklamada hata olmayacagini söylüyorum.

"Sadece birbirinden bagimsiz calisan ve ayni anda her iki anti-hile sistemi tarafindan verilen bir yasaklamada hata olamayacagini söylüyorum."

Her iki, yani hem Overwatch, hem de üstüne verilen bir VAC yasaklanmasinda hata olamaz. Anlatabiliyor muyum?
Mesajınızı gayet net okudum ve anladım. Lakin sanırım yeterince açık anlatamadım. Söylediklerimi "anlamaya gayret gösterirseniz", hem Overwatch sistemi hemde VAC sistemi hakkında konuştum. "Biz atarsak istisnası yoktur suçlusunuzdur dolayısıyla açılmaz" diyen sistem ile ne olduğu belirsiz olan ve "yapay zeka değil, insan işgücü" ile çalışan Overwatch sisteminden bahsediyoruz. Yanlışınız şurada; VAC otomatik bir anti-hile sistemidir lakin Overwatch öyle değil. VAC dosya kontrol eden, sistemi izleyen bir yapay zeka. Overwatch ise izleyen kişinin oyunu ve oyuncuyu yorumlaması sonucu işleyen bir sistemdir. VAC hile dosyası arar, tespit eder ve gerekeni yapar. Overwatch, bhop yapmayı bilenin bhopu şüpheli görmediği, bilmeyenin ise "aha açmış hileyi şimdi su çarkına çomak soktum işte" diye işlem yaptığı bir sistem. Bildiğim kadarıyla yüzlerce, belki binlerce, onbinlerce Overwatch müfettişi vardır. Bunlardan 10 tanesi tarafından bir şüpheli izleniyor ise ve hile olmadan Overwatch'a düştüyseniz, kaderiniz 6 kişinin inisiyatifine, insafına ve oyun bilgisine bağlıdır. VAC daha External hileleri tespit edemeyen, vasat bir sistem. Bu açığı da Overwatch ile gidermeye çalışıyor lakin, insan etkeninin adil olup olmadığının bir garantisi yok. External hileleri tespit edemeyen VAC, External kullandığı Overwatch tarafından tespit edilen birisinin hile olup olmadığını nasıl anlayabilir? Dosyaları kendi check etmesine güvenip işlem yapmamalı mıdır, yoksa Overwatch'a güvenip banlamalı mıdır? GÜVENİLİRLİĞİ KESİN OLMAYAN insan etkenine güvenip varlığını kendi kanıtlayamadığı bir hilenin geçerliliğini nasıl kabul edebilir? Kendi tespit edemediği hileyi tespit etmesi için getirdikleri sistemin güvenilirliği bir insanın(oylayan her kişi birer insandır. 4 kişi şüpheli diye işaretledikten sonra 5. kişinin oyu kaderinizi belirler. Aynı şey şüpheli veya değil olarak işaretleyen her bir müfettiş için geçerlidir)oyun bilgisi ve bir insanın karar verme yetisini etkileyebilen her bir etken ve durumun yeterli olmasını ummaktan ibaret. Buraya kadar anladıysanız, şimdi sonuç kısmına geliyorum. "Kendi tespit edemediği" hileleri(external) tespit etmesi için insan gücü kullanan sistem, "tespit edemediği" hilenin varlığını Overwatch'a güvenip kabul ederek mi Overwatch banından VAC'a çeviriyor, yoksa kabul etmeden mi? Overwatch banı VAC bana çeviren şey izleyen kişilerin oyları ise bunu VAC ban yapan sebep ne? Zaten OW banı bu şekilde atılmıyor mu? Eğer VAC'a çeviren şey bu değil ise, VAC oylar sonucu hile olduğu iddia edilen kişilerin dosyalarında en başta tespit edemediği hileleri(eğer var ise başta tespit ederdi) bir anda tespit mi ediyor? Bence ikisi de adil gözükmüyor.

"Overwatch sistemi tek kisinin keyfine kalan bir sistem degil. Birden fazla kisinin kararina bakilarak hareket ediliyor. Kimse size keyfi yasaklama veremez."

Birden fazla kişinin, dolayısıyla "bir çok tek kişinin" keyfi olarak verdiği karara bakarak hareket ediliyor. "Birden fazla kişi" birer kişiden oluşur. Verdiği oy geçerli olan her bir kişi, "tek kişinin keyfine kalan" cümlemi geçerli kılıyor.

Edit: Nedense alıntı yapamıyorum şuan o yüzden bu şekilde cümlenizi kopyalamam gerekti. Yetkili bey amcalar düzeltebilirse sevinirim.

Son düzenleme:
izleyen kişilerin oyları ise

VAC sisteminin izleyen kisilerle hicbir alakasi yok. VAC sistemi ayriyeten hile tespit etmisse, oyun yasaklanmasi VAC yasaklanmasina dönüstürülüyor.

Kaldi ki VAC sistemi tanimlanabilir hile tespiti yapar. Yani veritabaninda bulunan bir hileyi kullanirsaniz yasaklanirsiz. Bu kadar basit. Böylece hata yapma payi da en aza indirgenmis oluyor.

External hile dediginiz yazilim veritabaninda bulunmadigi sürece tespit edememesi gayet dogal.

kaderiniz 6 kişinin inisiyatifine, insafına ve oyun bilgisine bağlıdır.

Dedigim gibi; Nihai karar Valve'a ait. Kimsenin keyfine birakilmamis Overwatch sistemi.

Bu arada size nacizane bir tavsiye. Lütfen cümleleri paragraflara ayiriniz, diger türlü okumasi güc oluyor.

VAC sisteminin izleyen kisilerle hicbir alakasi yok. VAC sistemi ayriyeten hile tespit etmisse, oyun yasaklanmasi VAC yasaklanmasina dönüstürülüyor.

Kaldi ki VAC sistemi tanimlanabilir hile tespiti yapar. Yani veritabaninda bulunan bir hileyi kullanirsaniz yasaklanirsiz. Bu kadar basit. Böylece hata yapma payi da en aza indirgenmis oluyor.

External hile dediginiz yazilim veritabaninda bulunmadigi sürece tespit edememesi gayet dogal.

Dedigim gibi; Nihai karar Valve'a ait. Kimsenin keyfine birakilmamis Overwatch sistemi.

Bu arada size nacizane bir tavsiye. Lütfen cümleleri paragraflara ayiriniz, diger türlü okumasi güc oluyor.
Tavsiyeniz için teşekkürler dikkat etmem gereken bir unsur.

Sanırım yine kendimi yanlış ifade ettim. VAC sisteminin izleyen kişilerle bir alakası olduğunu iddia etmedim. Açıkça belirttiğim gibi, VAC dosyaları tarayan bir yapay zeka sistemi. Overwatch ise müfettiş dediğimiz topluluktan birilerinin maçı izleyip kendilerine göre karar vermesi.

VAC yasaklaması tanımlanabilir hile tespiti yapmak için veritabanındaki hileleri arar ve bulursa işlem uygular. Overwatch ise oyuncunun oynayışını izleyen birinin tamamen oyun bilgisine ve karar vermesine yansıyabilecek etkenlere dayalı. Başka bir konuya kendi Steam ve YouTube hesabımda da paylaştığım oyun içinden bir video koydum. Videoda 2 kişiye Headshot atıp sonuncu adama anlık reflex ile şüpheli sayılabilecek bir hs atıyor ve roundu tamamlıyorum. Videoyu ekleyeyim;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunu alıntılayarak "aim kaymışsın" "backtrack'i çok belli ediyorsun" tarzı yanıt verenler oldu. Ben o maç raporlansaydım ve bu kişilerin Overwatch müfettişliği yapma hakkı olsaydı,[Ki belli bir aşamaya gelen herkes olabiliyor desem yeridir] sırf bu round için takır takır işaretleyip ban yememe sebep olurlardı. Ki sadece bu kişiler değil, bu maçım Overwatch'e düşse ben dahil eminim ki devasa bir çoğunluk bu sahneye net olarak Aimbot diyecektir. Ben Aimbot olmadığımı biliyorum, bütün bir maç ortada. Overwatch resmen kill'den kill'e izlenen bir şey olduğu için, bunu gören adamın kalan roundlara bakacağına net bir şekilde inanmıyorum.

VAC bir hile tespit etmemiş ki VAC ban yememişim. Overwatch'deki adam bunu görse hile diyecek ve Overwatch banı yiyeceğim. Bu andan itibaren, VAC benim tarayıp bir şey bulamadığı dosyalarımı yine tarasa yine bir şey bulamayacak. Bütün cihazımı tarasa yine bulamayacak çünkü yok. Ama Overwatch 10/6 oranında diyor ki "bu adam aimbot aha bu da aim kaydığı sahne." VAC bu durumda tespit edemediği ama 10 kişiden 6'sının 8'inin belki de 10'unun da aim dediği için VAC banlayarak kendi görevini bırakıp bana yasaklama uygularsa bu haklı olur mu?

Daha genel bir örnek vereyim. A kişisinin VAC taraması temiz ancak Overwatch net bir şekilde hile diyor. Dolayısıyla OW yasaklaması alıyor. Bu adamın dosyalarında bir değişiklik olmadığı sürece (ki olsaydı VAC tarafından tespit edilip yasaklanırdı) VAC'ın tespit edebileceği bir şey yok. O halde OW yasaklamasını VAC yasaklamasına çeviren unsur nedir?

takır takır işaretleyip ban yememe sebep olurlardı.

Yasaklama alacak olsaniz bile hile kullanmadiginiz sürece o yasaklama tekrar kaldirilacaktir. Nihai karar bu yüzden Valve'a ait. Sistemi suistimal edemesinler diye.

VAC benim tarayıp bir şey bulamadığı dosyalarımı yine tarasa yine bir şey bulamayacak.

VAC sistemi sadece oyun esnasinda, sunuculara bagli oldugunuz anda tarama yapiyor. Onun haricinde herhangi bir islem uygulamiyor. Eger sunucuya bagliyken herhangi bir sey tespit ederse kara listeye aliniyorsunuz. Ya aninda, ya da gecikmeli bir sekilde islem uyguluyor.

aim dediği için VAC banlayarak kendi görevini bırakıp bana yasaklama uygularsa bu haklı olur mu?

Böyle bir durumda oyun yasaklanmasi alirsiniz. VAC yasaklanmasi ise sadece sistem tarafindan otomatik olarak verilmekte.

O halde OW yasaklamasını VAC yasaklamasına çeviren unsur nedir?

Yasaklamaya sebep olan hilenin veya yazilimin ayriyeten VAC sistemi tarafindan tespit edilmesi. Yasaklanmayi kesin kilan unsur da bu zaten. Diger türlü VAC yasaklanmasina dönüsme ihtimali bulunmuyor.

Burada da dedigim gibi, gecikmeli uygulandigi icin (eger tespit edilmisse) VAC yasagi veriliyor. VAC sistemi Overwatch'dan daha agir bastigi icin, oyun yasaklanmasi VAC yasaklanmasina dönüstürülüyor.

Son düzenleme:
Yasaklama alacak olsaniz bile hile kullanmadiginiz sürece o yasaklama tekrar kaldirilacaktir. Nihai karar bu yüzden Valve'a ait. Sistemi suistimal edemesinler diye.

VAC sistemi sadece oyun esnasinda, sunuculara bagli oldugunuz anda tarama yapiyor. Onun haricinde herhangi bir islem uygulamiyor. Eger sunucuya bagliyken herhangi bir sey tespit ederse kara listeye aliniyorsunuz. Ya aninda, ya da gecikmeli bir sekilde islem uyguluyor.

Böyle bir durumda oyun yasaklanmasi alirsiniz. VAC yasaklanmasi ise sadece sistem tarafindan otomatik olarak verilmekte.

Yasaklamaya sebep olan hilenin veya yazilimin ayriyeten VAC sistemi tarafindan tespit edilmesi. Yasaklanmayi kesin kilan unsur da bu zaten. Diger türlü VAC yasaklanmasina dönüsme ihtimali bulunmuyor.

Burada da dedigim gibi, gecikmeli uygulandigi icin (eger tespit edilmisse) VAC yasagi veriliyor. VAC sistemi Overwatch'dan daha bastigi icin, oyun yasaklanmasi VAC yasaklanmasina dönüstürülüyor.
Sanırım olay şu. Overwatch, VAC'ın tespit edemediği hileleri tespit etmenin güvenli olmasa da tek yolu. Overwatch yasaklaması yersek VAC tarafından gözlem altına alınıyoruz. Bir şey tespit ederlerse OW yasağı VAC yasağına dönüyor. Tespit edemezlerse OW yasağımız kalkıyor. Doğru mudur?

Overwatch, VAC'ın tespit edemediği hileleri tespit etmenin güvenli olmasa da tek yolu.

Overwatch sistemi, VAC tarafindan tespit edilemeyen hileleri hizli bir sekilde tespit edip, yasaklamak icin getirildi. Yani, evet. Dediginiz dogru.

VAC tarafından gözlem altına alınıyoruz.

Hayir. VAC sistemi tamamen bagimsiz ve otomatik calismakta. Sistemi daha iyi anlayabilmeniz icin VAC makalesini okumanizi tavsiye ederim.

Bir şey tespit ederlerse OW yasağı VAC yasağına dönüyor.

Kismen dogru. Eger sunucuya bagli oldugunuz esnada VAC sistemi tarafindan kara listeye alinmissaniz er ya da gec VAC yasaklanmasi veriliyor. Bu süre icinde aldiginiz bir oyun yasaklanmasi ayriyeten VAC yasagina dönüstürülüyor.

Tespit edemezlerse OW yasağımız kalkıyor.

Kalkmayabilir de, cünkü her Overwatch yasaklanmasi kaldirilmiyor. Özellikle güncel hileler VAC sistemi tarafindan tespit edilememekte. Böyle yasaklamalar ise haksiz olmadigi sürece geri alinmamakta.

Tabii bir de oyunbozanliktan dolayi verilen oyun yasaklanmalari var. CS: GO'da ikinci bir oyunbozanlik kalici oyun yasaklanmasina dönüsüyor. Bu tür yasaklamar ise oyun yasaklanmasi olarak kaliyor.

Son düzenleme:
arkadaşlar herkese selam.Dün aynı şey başıma geldi fakat sizin gibi 80 tl lik envanterim yoktu.
Yaptıkları hatanın farkında değiller.İnşallah VAC a dönüşmez.

Dosya Ekleri

• bandicam 2021-03-21 17-49-56-205.jpg
    bandicam 2021-03-21 17-49-56-205.jpg
    39 KB · Görüntüleme: 73
Valve kafasına göre işaret atacak kişileri düşünemiyor değil mi? O maçı tek kişi bile izlemiyor. CS:GO'da rahat 10 bin saat oynama sürem var. 10+ supreme ve global arası hesap sattım. Bu zamana kadar haksız yere ne ban yedim ne de yiyen gördüm.

Zaten o oylara göre ban yemiyor adamlar örnek veriyorum Overwatch'da 10 kişi hile derse yetkililer inceliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı