Hangi dil üzerine yoğunlaşmalıyım?

• Konuyu başlatan 264523
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 972

Hangi dil üzerinde yoğunlaşmalıyım?

• Java

• C

• Python

• C++

• JavaScript

• C#

• PHP

• Visual Basic

• HTML, CSS ve web için gerekenler

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.

264523

Gigapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
4
C, C++,C#,Python dilleri hakkında az çok bilgim var. Bunlardan hangisi öğrenilip geliştirilmeli, mesela bu videoyu izledim ve C++ çok iyi bir seçim olmayacakmış gibi geldi. Python'da neredeyse grafik arayüzü olarak yapabileceğim bir şey yok.C desen eski bir dil, şu an C#'a yoğunlaşmak istiyorum fakat hiç Java kullanmadım ve Java'da çok tavsiye edilen dillerde.

Unity C# kullandığı için ileride oyun geliştirmeye de yönelebilirim. Unreal Engine için C++ öğreniyordum fakat kaynak bakımından Unity daha zengin bende Unity'e yöneldim.

Ben C# düşünüyorum başka bir dil önerir misiniz?

Yazılım dili öğrenme amacım hobisine fakat basit oyunlar, programlar, web siteleri yapmakta istiyorum.

Boş bir yatırım olmasın istiyorum tabii ki ihtiyaca göre fakat profesyonel anlamda birinde gelişmek istiyorum.

C'ye eski diyen de ne bileyim :D.

C ve C++ öğrenirseniz system development üzerinde yoğunlaşırsınız.
Ek olarak C ve C++ ile C#'tan farklı olarak cross platform desteği mevcut.

Fakat her şey sizin isteğinize kalmış ben Android geliştiricisi olacağım derseniz Java, Kotlin, IOS geliştiricisi olacağım derseniz Swift veya Ob-C öğrenin.

Windows ve Linux geliştiricisi olacaksanız C++ en iyi seçim.

İspanyolca demek için gelmiştim halbuki. Neyse benim tavsiyem hedeflerin doğrultusunda dil öğrenmendir. Öncelikle bunu belirlemeye çalış bence. Bir de dil öğrenmeden önce algoritma mantığını kavramaya çalış. Sonrası da pratik yapmak zaten.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı