Hangi ISS tercih edilmeli?

FFelix

Femtopat
Katılım
3 Kasım 2021
Mesajlar
395
Çözümler
7
Şu anda aktif olarak kullanmakta olduğum internetin taahütü bitmek üzere. Çok düşük hız verdikleri için sözleşmemi yenilemek istemedim. Yeni bir İSS arayışına girdim.
Birkaç gündür, hatta haftalardır çeşitli forumlardan, İSS müşterilerinin yorumlarını okuyorum. Ama bir türlü; "...evet bu iyiymiş, diğerlerine nazaran bunu tercih etmeliyim." diyemedim. Hangi sağlayıcıdan daha stabil, daha kaliteli bir hizmet alabilirim. Hat değerlerimi atamıyorum, çünkü şu andaki internetim maalesef ADSL. Aklımdaki İSS markaları şunlar; Netspeed, Türknet, Millenicom. Fiyatları aynı sırayla; 94 TL (ilk 6 ay 84 olacağını söylediler.), 99,90 TL ve 104,90 TL. Altyapı sorgulamalarını aşağıya bırakıyorum. Sizce hangisini tercih etmeliyim, hangisi daha doğru bir tercih olur?

(Netspeed ile Millenicom aynı hizi veriyorlar, o yüzden millenicom sorgulama fotoğrafı yok.)

Ek olarak bir de, deneme yöntemiyle ilerlesem, geçiş yaptığım sağlayıcıdan o ay tekrar başka bir sağlayıcıya geçtiğimde önceki geçmiş olduğum sağlayıcıya herhangi bir ücret ödemesi yapmam gerekiyor mu?
 

Dosya Ekleri

  • netspeed.png
    netspeed.png
    24,2 KB · Görüntüleme: 41
  • türknet.png
    türknet.png
    23,1 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:
Ben TT'nin VDSL altyapısında 1 yıldır Millenicom kullanıyorum hocam. Genel anlamda memnunum. Bir problem çıktığında karşımda canlı bir insanı muhatap alabiliyorum. Müşteri temsilcilerinin bazıları çok bilgili olmasa da hepsi ilgili davranıyor. Yani gerçekten sorunu çözmek için uğraşıyorlar, basmakalıp ifadelerle geçiştirmiyorlar.

Kullanıp değiştirme düşünceniz varsa 1 aylık ücretsiz kullanım hakkı veren kodumu buraya bırakıyorum: B515951A
Bu kod ile başvuru yaparsanız hem size hem bana birer ay ücretsiz internet hakkı veriliyor.

Son satırdaki sorunuza şöyle bir cevabım olacak: Yasal olarak 15 gün ücretsiz fesih hakkınız var. Sadece Millenicom için söylemiyorum, bu her firma için geçerli yasal bir haktır. Aklınızdaki firmaları yazmışsınız, zaten hepsinde de taahhütsüz kullanabilirsiniz. Abone olduktan sonra memnun kalmazsanız 15 gün içinde hiçbir ücret ödemeden abonelik iptali gerçekleştirebilirsiniz. Şunu da belirteyim: yukarıda yazdığım kod ile abone olursanız 1 ay ücretsiz kullanım hakkı kazanmak için 15 günlük yasal cayma hakkınızı kullanmamanız gerekiyor. Yani isterseniz diğer firmaları deneyin, onlardan memnun kalmayıp son tahlilde Millenicom'a geçmeyi düşünürseniz bu kodu kullanın bence.
 
Fiber altyapım maalesef yok. Alabileceğim hızları dosya ekleri kısmına ekledim. TurkNet'ten şaşma demişsiniz. Diğer sağlayıcılar ile ilgili olumsuz bir deneyiminiz mi oldu? Paylaşırsanız sevinirim.

Bulunduğum binada Türk Telekom ve TurkNet altyapısı mevcuttu Türk Telekom bağlatacaktım 16 Mbit'e kadar hız için 120 lira para istediler TurkNet'e baktım 50 Mbit internete 90 lira ödüyorum 48/8 sabit hız alıyorum.
 
Bulunduğum binada Türk Telekom ve TurkNet altyapısı mevcuttu Türk Telekom bağlatacaktım 16 Mbit'e kadar hız için 120 lira para istediler TurkNet'e baktım 50 Mbit internete 90 lira ödüyorum 48/8 sabit hız alıyorum.
Hocam konu dışı olacak ama bir sorum var: Binamda TT ve Turknet altyapısı var demişsiniz. Turknet'in GibaFiber altyapısı mı var? Eğer öyleyse Turknet, GibaFiberde 50 Mbps'lik paket de mi satıyor? Çok şaşırdım doğrusu. Ayrıca kendi altyapısında 50'lik paket satıp nasıl tam 50 Mbps hız veremiyor da 48 alıyorsunuz anlayamadım. :O
 
Hocam konu dışı olacak ama bir sorum var: Binamda TT ve TurkNet altyapısı var demişsiniz. TurkNet'in gibafiber altyapısı mı var? Eğer öyleyse TurkNet, gibafiberde 50 Mbps'lik paket de mi satıyor? Çok şaşırdım doğrusu. Ayrıca kendi altyapısında 50'lik paket satıp nasıl tam 50 Mbps hız veremiyor da 48 alıyorsunuz anlayamadım: O

GigaFiber altyapısı yok düz VDSL altyapısı var.
 
Sanırım önce Netspeed'e bir bakıp; stabil, kaliteli bir hizmet alamazsam Türknet'i deneyeceğim. Zaten taahüt yok, cayma hakkım da var. Bakalım...
 
Sanırım önce Netspeed'e bir bakıp; stabil, kaliteli bir hizmet alamazsam Türknet'i deneyeceğim. Zaten taahüt yok, cayma hakkım da var. Bakalım...
Esasında bu stabilite, hız gibi konular tamamen altyapıyla alakalıdır hocam. Altyapınız sağlıklıysa sık kopma yaşamazsınız, ping değeriniz düşük ve stabil kalır. Altyapı problemliyse hangi firmadan hizmet alırsanız alın keyifli internet kullanamazsınız. Altyapısının sahibine değil de diğer firmalara başvurmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken kilit nokta, bir sıkıntı yaşanırsa karşısında muhatap bulup bulamayacağı olmalı bence. Yanlış anlaşılma olmasın, size akıl vermek gibi bir niyetim yok. Sadece fikrimi belirtiyorum, bu konuyu okuyanlara yardımcı olabilmek için.

Mesaj biraz uzayacak ama başka bir forumda okuduğum bir şeyi hatırladığım kadarıyla paylaşmak isterim.
Diyordu ki: İnsanlar diğer firmaları pek tanımadığı için TT'nin müşterisi çok. Diğer firmalara abone olanlar da bir problem çıktığında (büyük ihtimalle) altyapıdan kaynaklı olduğunu bilmezler, abonesi olduğu firmaya kızarlar, o firma hakkında şikayet oluştururlar. Sonra da "bildiğinden şaşmayacaksın" mantığıyla o firmadan ayrılıp TT'ye geçerler. (TT ülkenin en büyük altyapı sahibi olduğu ve diğer firmaların çoğu da bu altyapı üzerinden hizmet verdiği için TT özelinde yazılıyor.) Böylelikle TT müşteri kazanır, diğerleri kaybeder. Rakipler müşteri kaybettiği için büyüyemezler ve kendi altyapılarını geliştirerek TT'ye dişe dokunur bir rakip olamazlar. Sonuç olarak TT tekel bir firma olarak piyasada istediği gibi at koşturur.
Bu sebeple zaten TT fiyatları diğer firmalarınkinden çok daha yüksek. İlla ki müşteri gelecek. Gelene de 24/27 ay gibi uçuk bir taahhüt şartı koşuluyor zaten. Yeni müşteri gelmese bile önceden gelmiş olanlar taahhüt verdikleri için kolay kolay ayrılamıyor. E zaten diğer firmalara göre fiyatlar yüksek. TT bir taşla bilmem kaç kuş vurmuş oluyor. TT gücüne güç katarken diğer firmalar fiyatları düşürüp müşteri kazanmaya çalışıyor. Kazandıklarını da bir süre sonra kaybediyorlar. İşte piyasanın kabaca bir özeti. Bu benim yorumum değil, bir yerde okumuştum. Zaten hatırladığım kadarıyla yazdım. Ama çok çok haklı bulduğum bir tespit.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı