Hangi programlama dillerini önerirsiniz?

cLaww

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Veritabanı Programcılığı
Merhabalar, 11. sınıf veri tabanı programcılığı öğrencisiyim, Haziran'dan itibaren inşallah 12. sınıf olacağım :) staj zamanım da yaklaşıyor. C# programlama dili bilgim var. Udemy üzerinden Murat yücedağ'ın C# A'dan Z'ye eğitim setini almıştım. Biliyorum ki tek bir dille yazılım ilerlemez. İlerlese de çok başarılı olunmaz. Birden fazla dil bilmek gerekli. Aslında web tasarım dabilmek çok istiyorum. Kendi sitemi kodlamak vs. size sorum hangi dillerin kurslarını almamı önerirsiniz? Yazın boş durmaktansa pandemi yüzüne kimse işe almıyor evde kalacağım muhtemelen boş durmak yerine kodlama öğreneyim diyorum. Hangi dilleri ya da hangi dillerin kurslarını önerirsiniz? Link vermek isteyen link verebilir, yorumlarınızı bekliyorum :)

Web sitesi yapmak istiyorsan zaten önce Front-end başlayacaksın. HTML, CSS, JS işini görecektir. Bunların yanına vue.js gibi bir framework eklemen güzel olur. Ondan sonra Back-end kısmına geçebilirsin. PHP, node.js seçebilirsin. PHP eski de olsa hala sunucu tarafında en çok tercih edilen dil.

C# ile backend yazmayı dene. MVC pattern'i ve SOLID prensiplerini öğren. Yanına da JS (Node.js, express, vue, react...) öğrenirsen güzel olur.

Web sitesi yapmak istiyorsan zaten önce Front-end başlayacaksın. HTML, CSS, JS işini görecektir. Bunların yanına vue.js gibi bir framework eklemen güzel olur. Ondan sonra Back-end kısmına geçebilirsin. PHP, node.js seçebilirsin. PHP eski de olsa hala sunucu tarafında en çok tercih edilen dil.
PHP şu anda öğreneceği son şey. C# ile backend yazabilir.

C++, Rust ve Java.
Bu seçenekler de ilerlemeyi yavaşlatır. Elle tutulur proje yapıldıktan sonra Java veya C++ bakılabilir. Rust oldukça ağır.

Evet yazabilir zaten. Yazamaz diye bir şey demedim. PHP öğrenmesinin ona bir zararı olmaz. Sunucu tarafında en çok tercih edilen dil zaten.

C# ile backend yazmayı dene. MVC pattern'i ve SOLID prensiplerini öğren. Yanına da JS (Node.js, express, vue, react...) öğrenirsen güzel olur.

Bu seçenekler de ilerlemeyi yavaşlatır. Elle tutulur proje yapıldıktan sonra Java veya C++ bakılabilir. Rust oldukça ağır.
c# ile daha önce 2 uygulama yazdım. back end kısımda. Hatta şöyle yaptığım uygulamanın videosunu paylaşmıştım. Tabi bu videodan sonra baya geliştirme yaptım. Splash screenden tutun mail göndermeye kadar.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

c# ile daha önce 2 uygulama yazdım. back end kısımda. Hatta şöyle yaptığım uygulamanın videosunu paylaşmıştım. Tabi bu videodan sonra baya geliştirme yaptım. Splash screenden tutun mail göndermeye kadar.
benim okuduğum bölüm back end olduğu için, front end'i keyfi yapmak istiyorum.

Evet yazabilir zaten. Yazamaz diye bir şey demedim. PHP öğrenmesinin ona bir zararı olmaz. Sunucu tarafında en çok tercih edilen dil zaten.
Şu anda zaman kaybı olarak görüyorum bu seçeneği. Kişiden kişiye değişir tabi öğrenmesi ben syntax yapısını 1 günde çok rahat öğrendim.

HTML-CSS ile ilgili temel şeyleri öğrendikten sonra client side JS bakmanı tavsiye ederim. HTML ve CSS'in 2-3 günden uzun süreceğini sanmıyorum. Client side JS'de çok derin mevzular yok zaten. Node.js kurduktan sonra express ile basit bir API tasarladıktan sonra Vue ile serving kısmına geçebilirsin. Vue ile çalışmak eğlenceli.

Web istemiyorum dersen Java iyi bir seçenek olacaktır. C/C++ bakmak zorlayabilir.

Şu anda zaman kaybı olarak görüyorum bu seçeneği. Kişiden kişiye değişir tabii öğrenmesi ben syntax yapısını 1 günde çok rahat öğrendim.

HTML-CSS ile ilgili temel şeyleri öğrendikten sonra Client side JS bakmanı tavsiye ederim. HTML ve CSS'in 2-3 günden uzun süreceğini sanmıyorum. Client side JS'de çok derin mevzular yok zaten. Node.js kurduktan sonra Express ile basit bir API tasarladıktan sonra vue ile serving kısmına geçebilirsin. Vue ile çalışmak eğlenceli.

Web istemiyorum dersen Java iyi bir seçenek olacaktır. C/c++ bakmak zorlayabilir.

Vallahi yazdıklarınızdan hiçbir şey anlamadım :) araştıracağım :D
Meslek lisesi ise C#. Türkiye böyle. Veri tabanı diyorsan PHP, SQL... Yardır gitsin.

SQL kullanıyorum zaten, C#'la geleceğimi ve mesleğimi sonsuza kadar devam ettiremem bence :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı