Hangi yazılım dili ile başlanmalı?

• Konuyu başlatan L.A
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 6.309

L.A

Yoctopat
2.5 yıl sonra yazılım mühendisliği okumak için Ukrayna, Harkov(Kharkiv)'e gidiyorum ama hazır burdayken bir şeyler yapayım dedim şimdi bana hangi alanda ilerlemek istiyorsun diye soranlar olacaktır ancak buna kesin bir cevap veremem. Kısaca sorum hangi dili öğrenerek başlayayım?

Python önermeyin lütfen. ( Java ve C++ biraz ilgi çekmişti nesne yönelimli olmasından dolayı )

C ile başlangıç atmayı deneyebilirsin.

Ayrıca alanın belli değilken bir dil üzerindense direkt olarak programlamaya odaklanmanı öneririm. Algoritmalar, problemler çözebilirsin. Kendine bir görev verip onu yapmaya çalışabilirsin. Alanın belli olduktan sonra alanına uygun dile yönlenirsin. C'yi hakkıyla öğrenirsen zaten diğer dilleri öğrenmesi çok kısa sürecektir.

Merhaba,

Yüksek seviye dillerden birisiyle başlamanız öneririm. C'yi okulda ögreteceklerdir. Düşük seviyede dil ile başlamanız, sonrası için sizi olumsuz etkileyecektir. Python aslında ilk öğrenilecek dil olarak geçer, ancak siz istemiyorsanız. Web tabanlı uygulama geliştirmeniz için PHP veya Rust olabilir. Hem multi tier mimarilere de aşina olursunuz.

2.5 yıl sonra yazılım mühendisliği okumak için Ukrayna, Harkov(Kharkiv)'e gidiyorum ama hazır burdayken bir şeyler yapayım dedim şimdi bana hangi alanda ilerlemek istiyorsun diye soranlar olacaktır ancak buna kesin bir cevap veremem. Kısaca sorum hangi dili öğrenerek başlayayım?

Python önermeyin lütfen. ( Java ve C++ biraz ilgi çekmişti nesne yönelimli olmasından dolayı
Dil öğrenmeden önce UML ve algoritma gibi bilgilere hakim olman lazım çünkü bir program yazmadan önce UML ve algoritma yapılır, ondan sonra IDE aracılığı ile, mesela C/C++ dilleri ile UML ve algortimadan yardim alarak, ayni haritaya bakip, adres bulma gibi yol katedilir, program yazılır.

C ile başlangıç atmayı deneyebilirsin.

Ayrıca alanın belli değilken bir dil üzerindense direkt olarak programlamaya odaklanmanı öneririm. Algoritmalar, problemler çözebilirsin. Kendine bir görev verip onu yapmaya çalışabilirsin. Alanın belli olduktan sonra alanına uygun dile yönlenirsin. C'yi hakkıyla öğrenirsen zaten diğer dilleri öğrenmesi çok kısa sürecektir.
C'yi okulda verebilme ihtimalleri bence de bayağı yüksek ama gene de başlasam sizce C'yi "hakkıyla" öğrenir miyim 2.5 yılda ?

Dil öğrenmeden önce UML ve algoritma gibi bilgilere hakim olman lazım çünkü bir program yazmadan önce UML ve algoritma yapılır, ondan sonra IDE aracılığı ile, mesela C/C++ dilleri ile UML ve algortimadan yardim alarak, ayni haritaya bakip, adres bulma gibi yol katedilir, program yazılır.
uml ve algoritma gibi şeylerle ilgili link varsa atar mısınız bakayım biraz.

C'yi okulda verebilme ihtimalleri bence de bayağı yüksek ama gene de başlasam sizce C'yi "hakkıyla" öğrenir miyim 2.5 yılda ?
Kendini verirsen öğrenirsin 2.5 yılda. "Hakkıyla" kısmı sana bağlı. Her gün kendini geliştir. Dediğim gibi tek dil olarak bakma. Algoritmayı da halletmeye çalış. Sadece dil öğrenmenin ezberden farkı yok.

uml ve algoritma gibi şeylerle ilgili link varsa atar mısınız bakayım biraz.
lucidchart uml = youtube + kendi siteleri var.
algoritma = algoritma kitaplari, youtube, internet siteleri.

1.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

3.

lucidchart uml = youtube + kendi siteleri var.
algoritma = algoritma kitaplari, youtube, internet siteleri.

1.

2.

3.

10 saat den daha uzun ingilizce anlatımlı bu videoların bir işime yaracağını sanmıyorum ingilizcem o kadar iyi değil. Yapabileceğim şeyler algoritma hakkında türkçe bir kaç şey çözüp sonra C başlamak.

10 saat den daha uzun ingilizce anlatımlı bu videoların bir işime yaracağını sanmıyorum ingilizcem o kadar iyi değil. Yapabileceğim şeyler algoritma hakkında türkçe bir kaç şey çözüp sonra C başlamak.
Algoritma türkçe kaynak da bulabilirsin veya altyazilari açabilirsin, bide UML de öğren arkadaşım beni dinle bişey kaybetmezsin. program yazmak analitik düşünce demektir, UML, Algoritma ve Dil, 3 tane madde olmazsa olmaz.

Algoritma türkçe kaynak da bulabilirsin veya altyazilari açabilirsin, bide UML de öğren arkadaşım beni dinle bişey kaybetmezsin. program yazmak analitik düşünce demektir, UML, Algoritma ve Dil, 3 tane madde olmazsa olmaz.
UML ve algoritma, bu dediklerine dikkat edeceğim. uml,algoritma ve dil'den başka bir şey yok sanırsam.

Teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı